Рецепт Яловичина «Шатобріан»

Рецепт Яловичина «Шатобріан»
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Ця страва ідеально підходить для урочистої вечері або святкового обіду. вишукане, ароматне і дуже смачна страва високої кухні. Хочете знати, як приготувати яловичину «Шатобріан»? записуйте!

опис приготування:

Перш за все потрібно вибрати правильний шматочок м'яса, найкраще підійде центральна частина вирізки. Її необхідно правильно зачистити і надати м'ясу потрібну форму. Страву подають теплим, з грибами і соусом, що утворився в процесі приготування. До нього найкраще підійде келих червоного вина і легкий гарнір, наприклад, овочевий салат або пюре.

  • вирізка— 500-700 грам
  • Гриби «Портобелло»— 2 штуки
  • часник— 2 зубчики
  • Оливкова олія— 4 Ст. ложки
  • Бренді— 1 Ст. ложка
  • Червоне вино— 0,5 склянки
  • сіль, перець мелений— За смаком
Яловичина 1. Перш за все зачистите м'ясо від жиру і будь-яких хрящів, потім вимийте його і витріть насухо серветками.

Яловичина 2. Викладіть м'ясо на плівку і щільно оберніть його, сформувавши рулет, зв'яжіть кінці.

Яловичина 3. Надішліть м'ясо на добу в холодильник, потім дістаньте і акуратно розгорніть плівку.

Яловичина 4. Посоліть і поперчіть м'ясо з усіх боків.

Яловичина 5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть яловичину і обсмажте її з усіх боків, щоб запечатати соки, на це піде 1-2 хвилини.

Яловичина 6. Надішліть м'ясо в розігрітий до 230 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Яловичина 7. Видаліть м'ясо з духовки і накрийте фольгою, щоб воно відпочило. Залиште м'ясо на 15 хвилин.

Яловичина 8. В окрему сковороду додайте 2 столові ложки утворив від випікання м'яса жиру, надішліть її на вогонь.

Яловичина 9. Наріжте дрібно часник і викладіть його в сковороду, обсмажуйте 1 хвилину.

Яловичина 10. Наріжте великими шматочками гриби і викладіть їх в сковороду до часнику, готуйте пару хвилин.

Яловичина 11. Збільште вогонь до максимуму і влийте бренді, наскрібши дно сковороди.

Яловичина 12. Коли бренді випарувалося, зменшіть вогонь і влийте вино, готуйте все 1-2 хвилин і зніміть сковороду з вогню.

Яловичина 13. Наріжте м'ясо товстими скибочками і викладіть в тарілку, поверх викладіть гриби з соусом і відразу подавайте до столу.

Подібні рецепти

Фарширована яловичина

Тушкована яловичина (яловичина Bourguignon)

Ароматна і ніжна яловичина з соковитими яблуками всередині — таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу, не має значення, подаєте ви його дорогим гостям або просто вирішили побалувати домашніх смачною вечерею. опис приготування: Я дуже люблю цей рецепт приготування фаршированої яловичини, по ...

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Рецепт приготування яловичини в глазурі з соєвого соусу і чилі з зеленою квасолею. опис приготування: Змішати соєвий соус, оцет, кунжутне масло і соус чилі в невеликій мисці, відкласти в сторону. У великій сковороді нагріти оливкове масло на сильному вогні. Приправити стейки з сіллю і перцем,...

Яловичина по-французьки

Яловичина по-французьки

Тут я пропоную швидкий і простий рецепт яловичини по-французьки, який не займе у вас багато часу і сил. А смачне і ароматне м'ясо з помідором і сирної шапочкою сподобається абсолютно всім. опис приготування: Зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-французьки не в духовці, як це зазвичай...

Яловичина по-китайськи з овочами

Яловичина по-китайськи з овочами

Досить пікантне і ароматне блюдо в кращих традиціях китайської кухні. І якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх рідних, то рецепт приготування яловичини по-китайськи з овочами — це те, що треба. опис приготування: Звичайно ж, для кого-то смак цього блюда, як і вся азіатська кухня, може з...

Яловичина по-купецькому

Яловичина по-купецькому

Хороший добрий рецепт приготування смачного і м'якого м'яса, який відмінно підійде для святкового столу. Ви легко з ним впораєтеся, а результат, безсумнівно, порадує вас і ваших гостей. опис приготування: Рецепт приготування яловичини по-купецькому чимось досить схожий з рецептом м'яса по-фран...