Рецепт Синенькі з морквою на зиму
Далеко не всі знають, що баклажани дуже часто називають просто синіми або синенькими через їх темної шкірки. Незважаючи на різні варіанти назви, улюблений рецепт зимової заготівлі цього один!
опис приготування:
Для того щоб приготувати відмінну закуску на зиму з синенькі з морквою, вам знадобиться приблизно 3 годину. проваріть баклажани, дайте їм настоятися і позбудеться від зайвої гіркоти, а потім приготуйте просту начинку. Рекомендується перев'язувати баклажани ниткою, щоб вони не розпадалися і начинка не виповзла. Три дня мариновки в теплому місці - і можна їсти. У холодному місці зберігаються такі баклажани кілька місяців якраз до зими. сподіваюся, що мій рецепт, як приготувати синенькі з морквою на зиму, вам буде дуже доречним. хай щастить!
- баклажани— 3 штуки
- морква— 2 штуки
- часник— 5-6 зубчиків
- зелень— 0,5 пучка
- Масло рослинне— 3 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка
- вода— 450 мілілітрів(для розсолу)
- сіль— 10 грам(для розсолу)
- оцет 9% — 10 мілілітрів(для розсолу)
- Перець чорний горошком— 3 штуки(для розсолу)
- Лавровий лист— 2 штуки(для розсолу)
Залишайте прес для баклажанів, протримаєте їх під ним протягом 60-70 хвилин. Таким чином стече зайва волога, яка забере з собою і гіркоту баклажанів.
Гасіть терту моркву на сковороді протягом 10 хвилин. Не забудьте використовувати рослинне масло.
Роздавлений часник і рубану зелень розділіть на частини. Чверть від того і іншого відкладіть, інше додайте до моркви і перемішайте.
Баклажани розрізати уздовж так, щоб їх можна було вільно відкрити і закрити: тобто не розділяйте їх повністю на дві частини.
Наповніть баклажани морквою, перев'яжіть їх ниткою так, щоб вони не розпадалися.
Викладіть овочі в каструлю, присипте їх відкладеної зеленню і часником.
Зробіть маринад. Для цього потрібно в киплячу воду додати сіль, перець, лавровий лист і оцет. Продовжуйте кип'ятити маринад ще протягом кількох хвилин.
Залийте фаршировані баклажани маринадом, поставте їх під прес в тепле місце на 3 дня. Перед вживанням промивайте баклажани. Таким чином змиється зайва слиз і гіркоту маринаду. Смачного!
Подібні рецепти
Синенькі з морквою і часником на зиму
Хто любить гостріше, прошу любити і жалувати — синенькі з морквою по-корейськи! Чудова закуска до святкового столу або на кожен день. Готується дуже просто і приносить масу задоволення! опис приготування: Яка закуска найкраща? відповідь проста — це синенькі з морквою по-корейськи в домашніх ум...
Синенькі з морквою і часником
Хочете скуштувати приголомшливо смачних домашніх солінь? Тоді візьміть на замітку цей абсолютно нескладний і дуже вдалий варіант, як приготувати синенькі з морквою і часником. опис приготування: Для ідеального результату синенькі з морквою і часником в домашніх умовах повинні простояти в розсо...
Синенькі з морквою квашені
баклажан (або його народна назва "; синенькі ";) не тільки дуже смачний, але корисно. Баклажани готують по-різному. Я покажу, як приготувати синенькі з морквою квашені. незвичайна закуска. опис приготування: Такий квашений салат відмінно збуджує апетит. Він дуже смачний і ароматний, хрусткий і...
Фаршировані баклажани з морквою і капустою
Ділюся рецептом дуже смачної закуски з фаршированих баклажанів з морквою і капустою. Приготування займе пару днів, але результат того вартий! опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати фаршировані баклажани з морквою і капустою. Зберігайте такі баклажани в холодильнику, в р...
Єврейський салат з морквою
Пікантний і смачний єврейський салат з морквою стане кращим доповненням до святкового або сімейного обіду. Готується він просто і дуже швидко! опис приготування: Єврейський салат з морквою — смачна страва з плавленого сиру, яєць і часнику. Додаючи в нього морквину салат виходить не тільки біль...