Рецепт Соус «ткемалі» зі слив

Рецепт Соус «ткемалі» зі слив
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Соус «Ткемалі» більше відомий в країнах колишнього Радянського Союзу. Це національний грузинський соус, який готується з особливого сорту слив. розповідаю, як приготувати соус «Ткемалі» зі слив.

опис приготування:

Соус отримав свою назву від сорту слив, які дозрівають до кінця літа, тоді ж і прийнято готувати цей соус. Його можна використовувати для овочів, м'яса, риби. Як і більшість страв грузинської кухні, він пряний і дуже смачний. Якщо ще не пробували такий, то обов'язково рекомендую.

  • Зливи— 10 кілограм
  • аніс— 50 грам
  • м'ята— 20 грам
  • Svezhin koriandr— 200 грам
  • сушений коріандр— 100 грам
  • часник— 1 кілограм
  • сіль— 200 грам
  • Червоний перець— 50 грам(сушений )
  • цукор— 100 грам(якщо сливи кислі)
1 Зливи (ткемалі) вимийте і викладіть у велику каструлю, потім влийте до них 3 літра води і відправте на вогонь. Доведіть вміст до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.

2 Шумівкою або за допомогою сита дістаньте сливи, перекладіть їх в миску. Чи не виливайте воду, в якій вони варилися.

3 Викладіть сливи в друшляк або сито і перетріть їх в миску, потроху вливайте воду, в якій варилися сливи, так набагато простіше їх перетирати. кісточки викиньте.

4 З'єднайте перетерті сливи з водою, в якій вони варилися. Тим часом почистіть часник і подрібніть його через м'ясорубку або прес.

5 вимийте м'яту, зніміть в тарілку квіточки і листочки, Не викидайте черешки.

6 В окремій мисці з'єднайте подрібнену м'яту, сушений коріандр, 100 грам свіжого коріандру, подрібнений часник і сіль. Додайте суміш в каструлю зі сливами.

7 Зв'яжіть нитками щільно залишилися стебла м'яти, залишився свіжий коріандр і аніс. Додайте стебла в каструлю і червоний гострий перець.

8 Каструлю відправте на вогонь, варите 40 хвилин після закипання на слабкому вогні.

9 Соус можна подавати теплим або холодним, його можна заготовити на зиму.

Подібні рецепти

Соус «ткемалі» із зелених слив

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Уже не перший раз зіштовхують з рецептом "; Ткемалі ";, та й не раз сама його робила. Цей кавказький соус полюбився моїй родині. Особливо його поважають чоловіки, додаючи до будь-якого м'яса. опис приготування: І ви теж не відставайте, скоріше записуйте кроки, Щоб дізнатися, як приготувати соу...

Соус ткемалі грузинський

Соус ткемалі грузинський

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...