Рецепт Соус ткемалі з абрикосів
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів.
опис приготування:
Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкуватий, пікантний соус підходить до м'яса або курки. За бажанням можете самостійно регулювати кількість зелені і спецій в рецепті. Цукор можна не додавати, адже соус і так виходить солодким. хай щастить!
- абрикоси— 1 кілограм
- зелень— За смаком(Braai, кріп)
- Перець чилі стручковий— 1 штука
- Сіль і перець— За смаком
- цукор— За смаком
- розмарин— За смаком
- базилік— За смаком
Виходить ось таке гарне пюре.
Подрібнюємо всю зелень.
Часник і перець також гарненько подрібнюємо.
перемішуємо зелень, часник і перець з пюре. Додаємо за смаком цукор, сіль і перець мелений. Розкладаємо соус по банках, даємо йому охолонути, після чого зберігаємо в холодильнику. Смачного!
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...
Соус «ткемалі» з базиліком
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...
Соус ткемалі з жовтої аличі
Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...