Рецепт Соус ткемалі з абрикосів

Рецепт Соус ткемалі з абрикосів
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів.

опис приготування:

Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкуватий, пікантний соус підходить до м'яса або курки. За бажанням можете самостійно регулювати кількість зелені і спецій в рецепті. Цукор можна не додавати, адже соус і так виходить солодким. хай щастить!

  • абрикоси— 1 кілограм
  • зелень— За смаком(Braai, кріп)
  • Перець чилі стручковий— 1 штука
  • Сіль і перець— За смаком
  • цукор— За смаком
  • розмарин— За смаком
  • базилік— За смаком
Соус ткемалі з абрикосів - фото крок 1 Абрикоси ретельно промиваємо, видаляємо кісточки. Перекладаємо м'якоть у велику каструлю, заливаємо водою (майже до самого верху). Варимо на середньому вогні 30-35 хвилин, потім перекладаємо їх в друшляк. Підставляємо під друшляк катрюлю, за допомогою толкушкой перетираємо абрикоси.

Соус ткемалі з абрикосів - фото крок 2 Виходить ось таке гарне пюре.

Соус ткемалі з абрикосів - фото крок 3 Подрібнюємо всю зелень.

Соус ткемалі з абрикосів - фото крок 4 Часник і перець також гарненько подрібнюємо.

Соус ткемалі з абрикосів - фото крок 5 перемішуємо зелень, часник і перець з пюре. Додаємо за смаком цукор, сіль і перець мелений. Розкладаємо соус по банках, даємо йому охолонути, після чого зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з жовтої аличі

Соус ткемалі з жовтої аличі

Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...