Рецепт Соус «ткемалі» з базиліком

Рецепт Соус «ткемалі» з базиліком
Кількість порцій: 1 Час приготування: 30 хв.
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік.

опис приготування:

Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, петрушки і омбало (блошиний м'яти).

знаю, що грузини трепетно ​​ставляться до ідентичності рецептів своєї кухні, але що ж робити, якщо смачного соусу до м'яса хочеться. Тому я використовую кислу аличу і м'яту. ось рецепт, як приготувати соус ткемалі з базиліком, адаптований під наш смак і наявність місцевих трав.

  • вуглеводи— 1 кілограм
  • вода— 50 мілілітрів
  • цукор— 200 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • базилік— 1 пучок
  • кріп— 1 пучок
  • петрушка— 1 пучок
  • Масло рослинне— 4-5 Ст. ложок
  • перець пекучий— За смаком
Соус Підготуйте аличу: видаліть у неї плодоніжки, промийте під холодною водою, складіть в каструлю з товстим дном і додайте трохи води.

Соус Доведіть до кипіння і проваріть до тих пір, поки алича не розвариться. Тут все залежить від стиглості аличі. Це займе 15-20 хвилин.

Соус Відкиньте аличу на друшляк (або решето). Якщо алича соковита, то зіллється багато соку, при цьому я залишаю половину соку, а іншу частину використовую для варення. Аличу трохи остудіть і протріть. У друшляку залишаться тільки кісточки і шкірка.

Соус Додайте в пюре з аличі цукор, сіль. Обов'язково спробуйте зараз на солодкість, т.к. алича при варінні стає дуже кислому! При необхідності додайте цукор. Проваріть на повільному вогні 5 хвилин, помішуючи.

Соус подрібніть зелень, часник і перець. Додайте їх в соус, а потім ще 5 хвилин проваріть.

Соус Розлийте готовий соус по стерилізованим баночках, а зверху налийте рослинне масло, закрутіть кришки. Вихід - 0,5л. Зберігайте соус в прохолодному місці.

Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з жовтої аличі

Соус ткемалі з жовтої аличі

Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...