Рецепт Соус ткемалі грузинський
Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт.
опис приготування:
Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробували, але, можливо, не знали, з чого його роблять.
Якщо у вас гості, можете спокійно подавати на стіл цей соус. Він стане фішкою вашого столу. Соус ткемалі прикрасить сірий стіл і сподобається вашим рідним. Смачного!
- вуглеводи (слива) — 1 кілограм
- перець гострий— 2 штуки
- кріп свіжий— 1 пучок
- кінза свіжа— 1 пучок
- сіль— 4 чайних ложки
- коріандр мелений— 3 чайних ложки
- цукор— За смаком
Поставте в каструлі на вогонь і дайте закипіти 5 хвилин.
Додайте нарізаний перець і перемішайте, варіть ще 5 хвилин.
Додайте зелень і варіть ще 3 хвилини.
додайте коріандр, рубаний часник і перемішайте. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
Помістіть в блендер і подрібніть.
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...
Соус «ткемалі» з базиліком
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...
Соус ткемалі з жовтої аличі
Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...