Рецепт Соус «ткемалі» класичний

Рецепт Соус «ткемалі» класичний
Кількість порцій: 5 Час приготування: 40 хв.
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв.

опис приготування:

Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий соус, який підійде до багатьох м'ясних страв. Готується він менше години і в кінці подрібнюється за допомогою блендера. У класичний рецепт не додається томат, але в сучасній кулінарії томатний сік і паста - обов'язкові інгредієнти даного соусу.

  • Зливи— 1000 грам
  • Горький прец— 3  штуки
  • Томатна паста— 2-3  Ст. ложки
  • часник— 1  Ст. ложок
  • зелень— За смаком(кріп, петрушка і кінза - по пучку)
  • Хміль-сунелі— 3  Ст. ложки
  • Томатний сік— 1  склянок
  • Яблучний оцет— 1  Ст. ложок
  • Рослинна олія— 30  мілілітрів
Соус 1. Навчитися готувати соус "; Ткемалі" класичний у мене вийшло практичним з першого разу. Найголовніше - знайти стиглі сливи і в правильній пропорції підібрати спеції.

Соус 2. Покладіть сливу в каструлю, додайте нарізаний часник і спеції. Гіркий перець наріжте частинами.

Соус 3. Покладіть промиту зелень: петрушку, кріп і кінзу.

Соус 4. Я ще додаю базилік, він надає особливі смак і пікантність соусу.

Соус 5. Додаємо томатний сік і пасту, а також рослинна олія.

Соус 6. Все перемішуємо і залишаємо на деякий час, через яке зливу почне пускати сік.

Соус 7. Потім ставимо каструлю на плиту і варимо на слабкому вогні.

Соус 8. В самому кінці вливаємо яблучний оцет і знімаємо з вогню.

Соус 9. Потім за допомогою погружного блендера подрібнюємо масу, після чого знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Соус 10. От і все, наш соус "; Ткемалі" класичний готовий! Часу на приготування даного соусу йде близько 40 хвилин.

Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з жовтої аличі

Соус ткемалі з жовтої аличі

Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...