Рецепт Соус «ткемалі» із зелених слив

Рецепт Соус «ткемалі» із зелених слив
Кількість порцій: 12-15 Час приготування: 40 хв.
Уже не перший раз зіштовхують з рецептом "; Ткемалі ";, та й не раз сама його робила. Цей кавказький соус полюбився моїй родині. Особливо його поважають чоловіки, додаючи до будь-якого м'яса.

опис приготування:

І ви теж не відставайте, скоріше записуйте кроки, Щоб дізнатися, як приготувати соус "; Ткемалі" із зелених слив. Крім головного інгредієнта ми додамо багато приправ і зелені, як це і прийнято в грузинській кухні. Смак виходить багатогранним: кислий, солодкий і гострий одночасно.

  • зелені сливи— 3 кілограма
  • Koriandr— 150 грам
  • кріп— 250 грам
  • омбало— 60 грам(м'ята)
  • кейбер— 60 грам
  • цукор— 65 грам
  • часник— 1 штука
  • Гострий перець— 4 штуки
  • сіль— За смаком
  • Насіння коріандру і кропу— За смаком
  • вода— 1 Склянка
Соус Стебла омбало відокремте від листя. З'єднайте їх з коріандром, кропом і з чабером. промийте зелень, покладіть її на дно каструлі.

Соус У каструлю додайте промиті сливи. влийте воду. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте плоди до м'якості.

Соус Потім остиглі сливи протріть через сито, залишивши тільки м'якоть.

Соус Пюре з'єднайте з відваром з-під слив. Додайте в нього цукор, сіль і подрібнений перець. Поставте суміш на вогонь, варіть до стану густої сметани.

Соус В кінці варіння додайте всю зелень, яку слід промити і дрібно нарубати. Прокип'ятіть соус з півхвилини.

Соус Готовий "; Ткемалі" розлийте по банках. Зберігайте соус під кришками в холодильнику або погребі.

Подібні рецепти

Соус «ткемалі» зі слив

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Соус «Ткемалі» більше відомий в країнах колишнього Радянського Союзу. Це національний грузинський соус, який готується з особливого сорту слив. розповідаю, як приготувати соус «Ткемалі» зі слив. опис приготування: Соус отримав свою назву від сорту слив, які дозрівають до кінця літа, тоді ж і п...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі грузинський

Соус ткемалі грузинський

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...