Рецепт Соус «ткемалі» із зелених слив
Уже не перший раз зіштовхують з рецептом "; Ткемалі ";, та й не раз сама його робила. Цей кавказький соус полюбився моїй родині. Особливо його поважають чоловіки, додаючи до будь-якого м'яса.
опис приготування:
І ви теж не відставайте, скоріше записуйте кроки, Щоб дізнатися, як приготувати соус "; Ткемалі" із зелених слив. Крім головного інгредієнта ми додамо багато приправ і зелені, як це і прийнято в грузинській кухні. Смак виходить багатогранним: кислий, солодкий і гострий одночасно.
- зелені сливи— 3 кілограма
- Koriandr— 150 грам
- кріп— 250 грам
- омбало— 60 грам(м'ята)
- кейбер— 60 грам
- цукор— 65 грам
- часник— 1 штука
- Гострий перець— 4 штуки
- сіль— За смаком
- Насіння коріандру і кропу— За смаком
- вода— 1 Склянка
У каструлю додайте промиті сливи. влийте воду. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте плоди до м'якості.
Потім остиглі сливи протріть через сито, залишивши тільки м'якоть.
Пюре з'єднайте з відваром з-під слив. Додайте в нього цукор, сіль і подрібнений перець. Поставте суміш на вогонь, варіть до стану густої сметани.
В кінці варіння додайте всю зелень, яку слід промити і дрібно нарубати. Прокип'ятіть соус з півхвилини.
Готовий "; Ткемалі" розлийте по банках. Зберігайте соус під кришками в холодильнику або погребі.
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Соус «Ткемалі» більше відомий в країнах колишнього Радянського Союзу. Це національний грузинський соус, який готується з особливого сорту слив. розповідаю, як приготувати соус «Ткемалі» зі слив. опис приготування: Соус отримав свою назву від сорту слив, які дозрівають до кінця літа, тоді ж і п...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...
Соус «ткемалі» з базиліком
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...
Соус ткемалі грузинський
Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...
Соус ткемалі з абрикосів
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...