Рецепт Солоні грузді

Рецепт Солоні грузді
Кількість порцій: 5 Час приготування: 40 хв.
До вашої уваги — рецепт приготування солоних груздів з часником і кропом. Виходять дуже смачненькі грибочки — добра закуска або відповідний інгредієнт для салату.

опис приготування:

Ще за часів Київської Русі грузді вважалися цінними грибами, тому в російській кухні збереглася велика кількість рецептів з ними: салати, супи, другі страви і т.д. хоча перше, що приходить в голову при згадці груздів, це, звичайно, сіль. Солоні грузді ідеально поєднуються з хрусткою смаженою картоплею, також це чудова закуска до святкового столу. Солоні грузді також подаються в якості закуски зі сметаною і зеленню. Перед солінням гриби необхідно вимочувати протягом 2 днів.

приготування:

перебрати гриби, зрізати ніжки і пошкоджені місця. Добре промити грибні капелюшки з допомогою щітки. Також можна використовувати м'яку губку для посуду. Промити гриби під холодною проточною водою. Якщо грузді великі, розрізати їх уздовж навпіл. Викласти гриби в ємність, додати сіль і залити холодною водою. Гриби зазвичай замочують в рідини з розрахунку 5 столових ложок солі на 10 літрів води. вимочувати гриби 2-3 дня, змінюючи воду 3 рази в день. Сіль більше додавати не треба. Замість вимочування можна відварити гриби в підсоленій воді (10 г солі 1 л води) 5-6 хвилин, після чого відкинути їх на друшляк і промити під проточною водою.

Очистити часник, викласти тару для засолювання листям хрону. Вимочені гриби покласти в тару капелюшками вниз в кілька шарів. Кожен шар потрібно посолити і перекласти листям дуба і вишні, часником, кропом і горошинами чорного перцю. Верхній шар грибів накрити чистою марлею, потім покласти дерев'яний кружок, на який встановити важкий вантаж. Накрити марлею і зав'язати. Через кілька днів можна буде доповісти нову порцію вимочені грибів. Розсіл можна злити, його занадто багато. Якщо мало - покладіть вантаж важче. Нижні грузді будуть готові через 20-30 днів. Викласти гриби в стерилізовані банки і закрити.


  • белых груздей— 1 кілограм
  • крупной нейодированной соли— 3 Ст. ложки
  • часнику— 5-6 зубчиків
  • пучок зрелого укропа с зонтиком— 1 штука
  • дубовых листа— 2-3 штук
  • листа вишни— 3-4 штук
  • большой лист хрена— 1 штука
  • горошин чорного перцю— 5-6 штук
Ще за часів Київської Русі грузді вважалися цінними грибами, тому в російській кухні збереглася велика кількість рецептів з ними: салати, супи, другі страви і т.д. хоча перше, що приходить в голову при згадці груздів, це, звичайно, сіль. Солоні грузді ідеально поєднуються з хрусткою смаженою картоплею, також це чудова закуска до святкового столу. Солоні грузді також подаються в якості закуски зі сметаною і зеленню. Перед солінням гриби необхідно вимочувати протягом 2 днів.

приготування:

перебрати гриби, зрізати ніжки і пошкоджені місця. Добре промити грибні капелюшки з допомогою щітки. Також можна використовувати м'яку губку для посуду. Промити гриби під холодною проточною водою. Якщо грузді великі, розрізати їх уздовж навпіл. Викласти гриби в ємність, додати сіль і залити холодною водою. Гриби зазвичай замочують в рідини з розрахунку 5 столових ложок солі на 10 літрів води. вимочувати гриби 2-3 дня, змінюючи воду 3 рази в день. Сіль більше додавати не треба. Замість вимочування можна відварити гриби в підсоленій воді (10 г солі 1 л води) 5-6 хвилин, після чого відкинути їх на друшляк і промити під проточною водою.

Очистити часник, викласти тару для засолювання листям хрону. Вимочені гриби покласти в тару капелюшками вниз в кілька шарів. Кожен шар потрібно посолити і перекласти листям дуба і вишні, часником, кропом і горошинами чорного перцю. Верхній шар грибів накрити чистою марлею, потім покласти дерев'яний кружок, на який встановити важкий вантаж. Накрити марлею і зав'язати. Через кілька днів можна буде доповісти нову порцію вимочені грибів. Розсіл можна злити, його занадто багато. Якщо мало - покладіть вантаж важче. Нижні грузді будуть готові через 20-30 днів. Викласти гриби в стерилізовані банки і закрити.


Подібні рецепти

Грузді солоні зі сметаною

Солоні грузді швидко

Ця старовинна російська закуска, якої колись віддавали данину і і в трактирах, і в палацах, подобається вегетаріанцям і м'ясоїди. розповідаю, як приготувати грузді солоні зі сметаною! опис приготування: За своєю поживної цінності грузді відносяться до першої категорії їстівних грибів. Вони шир...

Солоні баклажани на зиму

Солоні баклажани на зиму

Цей рецепт приготування солоних баклажанів на зиму дуже сподобається всім любителям незвичайного. Будемо фарширувати баклажани овочами, і в овочевий ж прошарку і засолюють. смачно, просто і нарядно! опис приготування: як вид, це, звичайно ж, не класичний рецепт солоних баклажанів на зиму, але ...

Солоні гриби зі сметаною

Солоні гриби зі сметаною

Якщо ви вирішили побалувати смачною закускою своїх близьких, то зверніть увагу на цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати солоні гриби зі сметаною. Всього добу - і у вас буде дивовижна закуска. опис приготування: Дуже зручний рецепт грибів солоних зі сметаною. але перш, ніж подати їх до столу,...

Солоні огірки без закачування

Солоні огірки без закачування

На мою думку, солоні огірки набагато смачніше маринованих. А ще вони корисні, так як при їх приготуванні не використовується оцет. Пропоную класичний варіант приготування солоних огірків. опис приготування: Сьогодні хочу розповісти, як приготувати солоні огірки без закачування. Це рецепт моєї ...

Гриби солоні

Гриби солоні

Всі люблять солоні грибочки, і часто ми купуємо їх в магазині. Насправді приготувати гриби солоні дуже просто, і я розповім, як це зробити. Мінімум продуктів і море задоволення! опис приготування: В кінці першого дня з 4-х перевірте, чи достатньо розсолу. Якщо не всі гриби їм покриті, закип'ят...