Рецепт Холодець з куркою

Рецепт Холодець з куркою
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 15 г. 0 хв.
Хочете здивувати гостей смачним і традиційною стравою української кухні? Хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати холодець з куркою. Навіть якщо ви раніше не їли його, то запевняю, вам це сподобається.

опис приготування:

Традиційний холодець готують зі свинини, вона дає хороший навар і насичений смак. Холодець роблять з додаванням овочів та інших видів м'яса, наприклад, курки, яловичини. Мені подобається, щоб в холодці не було хрящів і шкіри, так набагато приємніше. Не забудьте про спеції: листя Лавров, перо, гірчиці.

  • свинячі ноги— 900 грам
  • гомілка куряча— 8 штук
  • Цибуля— 2 штуки
  • морквина— 1 штука
  • селера— 1 штука(стебло)
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • сіль— За смаком
  • часник— 4-5 зубчиків
  • хрін (гірчичний)  — За смаком
  • Чорний перець горошком— 8-10 штук
  • кріп— За смаком
Холодець з куркою - фото крок 1 1. Замочіть свинячі ноги в холодній воді на 3-5 годин, вимийте гомілку. Перекладіть свинину і курку в каструлю, залийте холодною водою і відправте на вогонь.

Холодець з куркою - фото крок 2 2. Після закипання злийте воду і налийте чисту, щоб вона покрила її вміст на 3 пальця. Надішліть каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь.

Холодець з куркою - фото крок 3 3. Варіть вміст на слабкому вогні під закритою кришкою близько 4-5 годин, потрібен хороший навар.

Холодець з куркою - фото крок 4 4. очистіть цибулю, селера і моркву, додайте всі овочі в каструлю через 5 годин, а також лавровий лист, перець горошком, 2 чайні ложки солі, варіть ще 1 час.

Холодець з куркою - фото крок 5 5. Дістаньте овочі з бульйону, викиньте селера, лавровий лист і цибулю, а морква наріжте тонкими кільцями. Свинячі ноги приберіть в сторону, а курку подрібніть. Процідіть бульйон через дрібне сито і марлю 3-4 рази, щоб він був прозорий.

Холодець з куркою - фото крок 6 6. Викладіть в миску трохи моркви, додайте гілочку кропу.

Холодець з куркою - фото крок 7 7. Поверх моркви викладіть трохи курячого м'яса, що розібрали на тонкі волокна, залийте м'ясо бульйоном.

Холодець з куркою - фото крок 8 8. Надішліть холодець в холодильник на 5-8 годин, може бути і більше. Подавайте з хріном, смачного!

Подібні рецепти

Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою

Цукор з бузком

Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою — це смачне м'ясне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл або сімейна вечеря. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою — це ситне і поживне блюдо, яке люблять усі. У святкові чи інші дні з...

Холодець (швидкий рецепт)

Холодець (швидкий рецепт)

Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...

Холодець домашній

Холодець домашній

Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...