Рецепт Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте!
опис приготування:
хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і з риби — нічим не гірше, смак інший, але в цілому дуже непогано. Для приготування холодцю з голови сома мені знадобилася одна тушка сома, крім голови ще й інші частини використовувала. Желатину беремо з витрати 5 г. на склянку бульйону. дивимося рецепт.
- риба— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- морква— 1 штука
- яйце— 1 штука
- желатин— За смаком
- спеції— За смаком
варимо хвилин 20 бульйон, додаємо очищені, але непорезанние цибулька і морквину.
Не забуваємо знімати пінку.
бульйон проціджуємо. Не дивуйтеся кольором.
Знову опускаємо туди рибу, варимо ще хвилин 30 до готовності. До речі, рибу можна в марлю загорнути і варити таким чином. Тоді менше доведеться возитися з проціджуванням.
Рибу чистимо всіх своїх фішок. Ділимо на дрібні частини.
В блюдо, в якому наш холодець буде настоюватися, викладаємо подрібнену рибку, нарізану кружечками моркву, кружечки вареного яйця, можна додати зелені — петрушки.
Желатин треба залишити до розбухання згідно з інструкцією на упаковці. Можна використовувати бульйон, в якому варилася риба. Потім додаємо набряклий желатин в бульйон, залишаємо на 30 хвилин. Потім проціджуємо через марлю.
Краще процідити двічі.
Заливаємо блюдо з рибою бульйоном, відправляємо охолоджуватися.
Готовий холодець з голови сома можна подавати, прикрасивши зеленню з хріном. Смачного!
Подібні рецепти
Холодець з сома
Шашлик із сома — по-справжньому екзотичне блюдо. Якщо до вас потрапив сом, то обов'язково спробуйте приготувати з нього шашлик. Представляю вам нескладний покроковий рецепт з фото. опис приготування: сом — дуже корисна хижа риба, яка містить силу-силенну корисних речовин і мінералів. Тому не в...
Щучі голови
Щучі голови можна приготувати по-різному, і дуже смачними вони виходять вареними у вигляді юшки. Готується такий суп близько 1,5 годин і ідеально смакує вприкуску з щучими головами. опис приготування: Юшку можна приготувати з будь-якої риби та її частин, але з щуки вуха завжди особлива. Крім ц...
Холодець домашній
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...
Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...
Холодець з курячих стегенець
Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...