Рецепт Холодець з голови сома

Рецепт Холодець з голови сома
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 12 г. 0 хв.
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте!

опис приготування:

хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і з риби — нічим не гірше, смак інший, але в цілому дуже непогано. Для приготування холодцю з голови сома мені знадобилася одна тушка сома, крім голови ще й інші частини використовувала. Желатину беремо з витрати 5 г. на склянку бульйону. дивимося рецепт.

  • риба— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • морква— 1 штука
  • яйце— 1 штука
  • желатин— За смаком
  • спеції— За смаком
Холодець з голови сома - фото крок 1 Рибу ріжемо шматками.

Холодець з голови сома - фото крок 2 варимо хвилин 20 бульйон, додаємо очищені, але непорезанние цибулька і морквину.

Холодець з голови сома - фото крок 3 Не забуваємо знімати пінку.

Холодець з голови сома - фото крок 4 бульйон проціджуємо. Не дивуйтеся кольором.

Холодець з голови сома - фото крок 5 Знову опускаємо туди рибу, варимо ще хвилин 30 до готовності. До речі, рибу можна в марлю загорнути і варити таким чином. Тоді менше доведеться возитися з проціджуванням.

Холодець з голови сома - фото крок 6 Рибу чистимо всіх своїх фішок. Ділимо на дрібні частини.

Холодець з голови сома - фото крок 7 В блюдо, в якому наш холодець буде настоюватися, викладаємо подрібнену рибку, нарізану кружечками моркву, кружечки вареного яйця, можна додати зелені — петрушки.

Холодець з голови сома - фото крок 8 Желатин треба залишити до розбухання згідно з інструкцією на упаковці. Можна використовувати бульйон, в якому варилася риба. Потім додаємо набряклий желатин в бульйон, залишаємо на 30 хвилин. Потім проціджуємо через марлю.

Холодець з голови сома - фото крок 9 Краще процідити двічі.

Холодець з голови сома - фото крок 10 Заливаємо блюдо з рибою бульйоном, відправляємо охолоджуватися.
Готовий холодець з голови сома можна подавати, прикрасивши зеленню з хріном. Смачного!

Подібні рецепти

Шашлик із сома

Холодець з сома

Шашлик із сома — по-справжньому екзотичне блюдо. Якщо до вас потрапив сом, то обов'язково спробуйте приготувати з нього шашлик. Представляю вам нескладний покроковий рецепт з фото. опис приготування: сом — дуже корисна хижа риба, яка містить силу-силенну корисних речовин і мінералів. Тому не в...

Щучі голови

Щучі голови

Щучі голови можна приготувати по-різному, і дуже смачними вони виходять вареними у вигляді юшки. Готується такий суп близько 1,5 годин і ідеально смакує вприкуску з щучими головами. опис приготування: Юшку можна приготувати з будь-якої риби та її частин, але з щуки вуха завжди особлива. Крім ц...

Холодець домашній

Холодець домашній

Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...

Холодець з курячих стегенець

Холодець з курячих стегенець

Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...