Рецепт Холодець домашній

Рецепт Холодець домашній
Кількість порцій: 1 Час приготування: 6 г. 0 хв.
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом.

опис приготування:

Простий рецепт холодцю домашнього:

1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тільки свинячі, можна яловичий, краще яловичої та свинячої. Можна додати невеликий шматочок м'яса.

2. промиваєте продукти, можна розрубати, кладете у велику каструлю, заливаєте водою десь на 2 см. вище за м'ясо. Даєте закипіти і ставите на дуже слабкий вогонь, під кришкою на 5 годин.

3. По завершенню 5 годин в холодець, не знімаючи з вогню, додаєте сіль за смаком, цілу цибулину і моркву, корінь петрушки, 2-3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Варіть ще годину.

4. Після варіння можна розбирати, коли холодець трохи охолоне. Зрізуєте всю м'якоть з ніг і м'яса дрібними шматочками, можна просто розминати виделкою. Складаєте все це в миску.

5. чистіть часник — рубайте дрібно додаєте в мякость перемішуєте. Розкладає м'якоть рівним шаром по формам десь 1,5 см. бульйон кип'ятіть, через марлю розливаєте весь по формам.

Ось загалом і все. Такий холодець застигає завжди, ніякого желатину не вимагає.


  • Мотолыжки— 200 грам
  • Цибуля— 12 грам
  • морква— 14 грам
  • часник— 6 грам
  • сіль— 5 грам
  • Спеція— 1 грам
  • гірчичний— 20 грам
  • зелень— 3 грами
  • хрін— 30 грам
Простий рецепт холодцю домашнього:

1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тільки свинячі, можна яловичий, краще яловичої та свинячої. Можна додати невеликий шматочок м'яса.

2. промиваєте продукти, можна розрубати, кладете у велику каструлю, заливаєте водою десь на 2 см. вище за м'ясо. Даєте закипіти і ставите на дуже слабкий вогонь, під кришкою на 5 годин.

3. По завершенню 5 годин в холодець, не знімаючи з вогню, додаєте сіль за смаком, цілу цибулину і моркву, корінь петрушки, 2-3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Варіть ще годину.

4. Після варіння можна розбирати, коли холодець трохи охолоне. Зрізуєте всю м'якоть з ніг і м'яса дрібними шматочками, можна просто розминати виделкою. Складаєте все це в миску.

5. чистіть часник — рубайте дрібно додаєте в мякость перемішуєте. Розкладає м'якоть рівним шаром по формам десь 1,5 см. бульйон кип'ятіть, через марлю розливаєте весь по формам.

Ось загалом і все. Такий холодець застигає завжди, ніякого желатину не вимагає.


Подібні рецепти

Холодець (швидкий рецепт)

Роли своїми руками

Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...

Холодець з курячих стегенець

Холодець з курячих стегенець

Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...

Холодець з курячих лапок

Холодець з курячих лапок

холодець — це завжди смачно, особливо з чорним хлібом і хріном. А ще краще - з гарячою картоплею. Перед вами — простий рецепт приготування холодцю з курячих лапок. Смачно і недорого. Спробуйте! опис приготування: Як приготувати холодець з курячих лапок? Дивіться мій детальний рецепт з фото. Ла...