Рецепт Холодець домашній
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом.
опис приготування:
Простий рецепт холодцю домашнього:
1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тільки свинячі, можна яловичий, краще яловичої та свинячої. Можна додати невеликий шматочок м'яса.
2. промиваєте продукти, можна розрубати, кладете у велику каструлю, заливаєте водою десь на 2 см. вище за м'ясо. Даєте закипіти і ставите на дуже слабкий вогонь, під кришкою на 5 годин.
3. По завершенню 5 годин в холодець, не знімаючи з вогню, додаєте сіль за смаком, цілу цибулину і моркву, корінь петрушки, 2-3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Варіть ще годину.
4. Після варіння можна розбирати, коли холодець трохи охолоне. Зрізуєте всю м'якоть з ніг і м'яса дрібними шматочками, можна просто розминати виделкою. Складаєте все це в миску.
5. чистіть часник — рубайте дрібно додаєте в мякость перемішуєте. Розкладає м'якоть рівним шаром по формам десь 1,5 см. бульйон кип'ятіть, через марлю розливаєте весь по формам.
Ось загалом і все. Такий холодець застигає завжди, ніякого желатину не вимагає.
- Мотолыжки— 200 грам
- Цибуля— 12 грам
- морква— 14 грам
- часник— 6 грам
- сіль— 5 грам
- Спеція— 1 грам
- гірчичний— 20 грам
- зелень— 3 грами
- хрін— 30 грам
1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тільки свинячі, можна яловичий, краще яловичої та свинячої. Можна додати невеликий шматочок м'яса.
2. промиваєте продукти, можна розрубати, кладете у велику каструлю, заливаєте водою десь на 2 см. вище за м'ясо. Даєте закипіти і ставите на дуже слабкий вогонь, під кришкою на 5 годин.
3. По завершенню 5 годин в холодець, не знімаючи з вогню, додаєте сіль за смаком, цілу цибулину і моркву, корінь петрушки, 2-3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Варіть ще годину.
4. Після варіння можна розбирати, коли холодець трохи охолоне. Зрізуєте всю м'якоть з ніг і м'яса дрібними шматочками, можна просто розминати виделкою. Складаєте все це в миску.
5. чистіть часник — рубайте дрібно додаєте в мякость перемішуєте. Розкладає м'якоть рівним шаром по формам десь 1,5 см. бульйон кип'ятіть, через марлю розливаєте весь по формам.
Ось загалом і все. Такий холодець застигає завжди, ніякого желатину не вимагає.
Подібні рецепти
Роли своїми руками
Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...
Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...
Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...
Холодець з курячих стегенець
Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...
Холодець з курячих лапок
холодець — це завжди смачно, особливо з чорним хлібом і хріном. А ще краще - з гарячою картоплею. Перед вами — простий рецепт приготування холодцю з курячих лапок. Смачно і недорого. Спробуйте! опис приготування: Як приготувати холодець з курячих лапок? Дивіться мій детальний рецепт з фото. Ла...