Рецепт Суп-локшина домашня на грибному бульйоні

Рецепт Суп-локшина домашня на грибному бульйоні
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування дуже смачного грибного супу з домашньою локшиною

опис приготування:

Сушені гриби промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 годину ( 1 L 1 кг грибів).

Набряклі гриби разом з водою поміщаємо в каструлю і варимо в ній без солі до готовності. Якщо гриби у вас свіжі, то їх можна варити відразу, НЕ замачівая.

Тепер займемося локшиною. Беремо півсклянки води, яйця і сіль. Все добре перемішуємо. Поступово вливаємо суміш в борошно. Замішуємо тісто щільне, загортаємо його рушник і залишаємо для набухання на 20-30 хвилин.

Коли тісто набрякло, розгортаємо його в пласт товщиною 1-1,5 см і нарізаємо смужками шириною 3-4 см. Потім смужки шаткуємо у вигляді локшини. Посипаємо локшину борошном і даємо підсохнути.

Поки локшина підсихає, нарізаємо овочі - морква і цибуля дрібною соломкою і пасеруємо на олії.

Грибний бульйон відціджуємо і додаємо в нього овочі. Слідом за овочами, вже в киплячий бульйон додаємо локшину.

Якщо локшина занадто борошниста, а ви хочете отримати прозорий суп, то спочатку опустіть її в друшляку під гарячу воду на пару секунд.

Додаємо в суп перець і сіль за смаком. Лавровий лист краще не класти, інакше його аромат переб'є грибний.

Варимо все до готовності, не надто інтенсивно помішуючи, щоб не розкришити локшину.

В самому кінці посипаємо суп зеленню і подаємо на стіл зі сметаною.

Смачного!


  • грибы белые сушеные— 50 грам(можно исп.свежие грибы-500 г)
  • морква— 100 грам
  • цибуля ріпчаста— 100 грам
  • петрушка корінь— 25 грам
  • масло рослинне— — За смаком
  • бульйон— 1,8 L
  • мука— 150 грам
  • яйце— 1 штука
  • сіль— — За смаком
Сушені гриби промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 годину ( 1 L 1 кг грибів).

Набряклі гриби разом з водою поміщаємо в каструлю і варимо в ній без солі до готовності. Якщо гриби у вас свіжі, то їх можна варити відразу, НЕ замачівая.

Тепер займемося локшиною. Беремо півсклянки води, яйця і сіль. Все добре перемішуємо. Поступово вливаємо суміш в борошно. Замішуємо тісто щільне, загортаємо його рушник і залишаємо для набухання на 20-30 хвилин.

Коли тісто набрякло, розгортаємо його в пласт товщиною 1-1,5 см і нарізаємо смужками шириною 3-4 см. Потім смужки шаткуємо у вигляді локшини. Посипаємо локшину борошном і даємо підсохнути.

Поки локшина підсихає, нарізаємо овочі - морква і цибуля дрібною соломкою і пасеруємо на олії.

Грибний бульйон відціджуємо і додаємо в нього овочі. Слідом за овочами, вже в киплячий бульйон додаємо локшину.

Якщо локшина занадто борошниста, а ви хочете отримати прозорий суп, то спочатку опустіть її в друшляку під гарячу воду на пару секунд.

Додаємо в суп перець і сіль за смаком. Лавровий лист краще не класти, інакше його аромат переб'є грибний.

Варимо все до готовності, не надто інтенсивно помішуючи, щоб не розкришити локшину.

В самому кінці посипаємо суп зеленню і подаємо на стіл зі сметаною.

Смачного!


Подібні рецепти

Суп на грибному бульйоні

Пюре зі спаржі

Приготування супу на грибному бульйоні не відніме у вас багато часу. Зробити такий суп легко. Він готується на основі грибного бульйону, але якщо його немає, можна обійтися і просто кип'яченою водою. опис приготування: Пропоную Вашій увазі простий рецепт, як приготувати суп на грибному бульйон...

Фрикадельки з індички в грибному соусі

Фрикадельки з індички в грибному соусі

Якщо у вас в холодильнику є півкіло фаршу, то ви завжди можете зробити смачні фрикадельки. А якщо вам набрид їх звичний рецепт, то спробуйте новий. Мій варіант повинен припасти вам до смаку. опис приготування: Вивчіть і запам'ятайте, як приготувати фрикадельки з індички в грибному соусі. Дуже ...

Яловича вирізка в грибному соусі

Яловича вирізка в грибному соусі

Приготування яловичої вирізки в грибному соусі і віскі. Рецепт від шотландського шеф-кухаря Ніка Нерн. опис приготування: підготовка: 1. Залити воду в каструлю, довести до кипіння на сильному вогні. Кинути картопля в окріп, зменшити вогонь до середнього. Потовкти перець і висипати на невелику ...

Квасолевий суп на курячому бульйоні

Квасолевий суп на курячому бульйоні

Дуже незвичайний квасолевий суп з овочами, приготований на основі наваристого курячого бульйону. Овочі в супі дуже гармонійно поєднуються, створюючи прекрасну смакову гармонію. Рекомендую на обід! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування квасоляного супу на курячому буль...

Суп грибний на курячому бульйоні

Суп грибний на курячому бульйоні

Люблю я грибні супи. А якщо хочу приготувати їх швидко, беру шампіньйони. Цей ніжний суп-пюре з печериць готується всього півгодини, але до смаку не поступиться ресторанного страви. Супчик дуже ситний! опис приготування: Перед подачею в суп можна додати гілочку кропу, жменю сухариків, насіння ...