Рецепт Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок.
опис приготування:
Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати його просто, але, досить довго. При цьому є нюанси, про які я розповім в покроковому рецепті. У кожної господині свій рецепт холодцю, я ділюся своїм, по якому готую вже багато років.
- яловича литка— 2,4 кілограма
- морква— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- Лавровий лист— 2-3 штук
- Перець чорний горошком— 10 штук
- перець духмяний— 10 штук
- сіль— 1 Ст. ложка(або за смаком)
Яловичу литку промийте і замочіть на ніч у холодній воді.
Вранці злийте воду з яловичої литкі, налийте чисту воду так, щоб вона покривала литку і була вищою на 2-3 см. Додайте цибулю та моркву, поставте на самий повільний вогонь.
Перед закипанням зніміть піну, що утворилася, після чого прикрийте кришкою, але не щільно, варите 3 години на мінімальному вогні.
через 3 години варіння додайте лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець, приправити сіллю, варіть ще 3 години на мінімальному вогні з відкритими кришкою.
Поки вариться холодець, измельчитечасник.
Розкладіть подрібнений часник в формочки або тарілки, в які будете розливати холодець.
через 6 годин варіння кількість бульйону має зменшитися наполовину, м'ясо повинно розваритися і добре відходити від кістки. Можна приступати до оброблення.
Дістаньте м'ясо на блюдо. Розділіть його на волокна.
Розкладіть м'ясо в підготовлені формочки або тарілки.
Процідіть бульйон прямо в формочки або тарілки, поставте в прохолодне місце для застигання.
Через кілька годин холодець стабілізувався, застиг, його можна подавати до столу. Щоб холодець добре витягти з форми, можна на хвилинку опустити дно тарілки в теплу воду. Подавайте холодець з хроном або гірчицею, це дуже смачне святкове блюдо. рекомендую приготувати. Всіх вітаю з наступаючими новорічними та різдвяними святами!
Подібні рецепти
Холодець з яловичих ніг
Холодець з яловичих хвостів я роблю з морквою. Хвости добре розварюються, чому бульйон виходить дуже насиченим. опис приготування: На два кілограми яловичих хвостів виходить п'ять літрів води. Раджу так само брати хвости цілком, біля основи хвоста завжди більше м'яса. 1. Отже, помийте і поруба...
Суп з яловичих реберець
Яловичі ребра ідеально підходять для гасіння і приготування перших страв на основі наваристого ароматного бульйону, тому рецепт супу з яловичих реберець — для мене один з улюблених. ділюся! опис приготування: Яловичина для мене з самого дитинства — улюблений вид м'яса. Як зараз пам'ятаю мамин ...
Шашлик з яловичих реберець
М'який і соковитий шашлик з яловичини для великої і дружної компанії опис приготування: Багато хто боїться робити шашлик з яловичини — і жорстка вона, і готувати довго. звичайно, яловичина готується довше, ніж свинина. Але смак у яловичого шашлику інший, вам його треба обов'язково спробувати. ...
Суп на яловичих реберця
Сьогодні варю філліпінскіе суп «була», або суп на яловичих реберця, тому відразу ж розповідаю, як його приготувати. Суп розрахований на любителів «гарячіше», в кінці кожен додає гострий перець. опис приготування: Суп на яловичих реберця - корисна їжа, головне, щоб м'ясо добре приготувалося і с...
Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...