Рецепт Холодець з яловичих литок

Рецепт Холодець з яловичих литок
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 19 г. 0 хв.
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок.

опис приготування:

Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати його просто, але, досить довго. При цьому є нюанси, про які я розповім в покроковому рецепті. У кожної господині свій рецепт холодцю, я ділюся своїм, по якому готую вже багато років.

  • яловича литка— 2,4 кілограма
  • морква— 1 штука
  • Цибуля— 1 штука
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • Перець чорний горошком— 10 штук
  • перець духмяний— 10 штук
  • сіль— 1 Ст. ложка(або за смаком)
Холодець з яловичих литок - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для холодцю.

Холодець з яловичих литок - фото крок 2 Яловичу литку промийте і замочіть на ніч у холодній воді.

Холодець з яловичих литок - фото крок 3 Вранці злийте воду з яловичої литкі, налийте чисту воду так, щоб вона покривала литку і була вищою на 2-3 см. Додайте цибулю та моркву, поставте на самий повільний вогонь.

Холодець з яловичих литок - фото крок 4 Перед закипанням зніміть піну, що утворилася, після чого прикрийте кришкою, але не щільно, варите 3 години на мінімальному вогні.

Холодець з яловичих литок - фото крок 5 через 3 години варіння додайте лавровий лист, чорний перець горошком і запашний перець, приправити сіллю, варіть ще 3 години на мінімальному вогні з відкритими кришкою.

Холодець з яловичих литок - фото крок 6 Поки вариться холодець, измельчитечасник.

Холодець з яловичих литок - фото крок 7 Розкладіть подрібнений часник в формочки або тарілки, в які будете розливати холодець.

Холодець з яловичих литок - фото крок 8 через 6 годин варіння кількість бульйону має зменшитися наполовину, м'ясо повинно розваритися і добре відходити від кістки. Можна приступати до оброблення.

Холодець з яловичих литок - фото крок 9 Дістаньте м'ясо на блюдо. Розділіть його на волокна.

Холодець з яловичих литок - фото крок 10 Розкладіть м'ясо в підготовлені формочки або тарілки.

Холодець з яловичих литок - фото крок 11 Процідіть бульйон прямо в формочки або тарілки, поставте в прохолодне місце для застигання.

Холодець з яловичих литок - фото крок 12 Через кілька годин холодець стабілізувався, застиг, його можна подавати до столу. Щоб холодець добре витягти з форми, можна на хвилинку опустити дно тарілки в теплу воду. Подавайте холодець з хроном або гірчицею, це дуже смачне святкове блюдо. рекомендую приготувати. Всіх вітаю з наступаючими новорічними та різдвяними святами!

Подібні рецепти

Холодець з яловичих хвостів

Холодець з яловичих ніг

Холодець з яловичих хвостів я роблю з морквою. Хвости добре розварюються, чому бульйон виходить дуже насиченим. опис приготування: На два кілограми яловичих хвостів виходить п'ять літрів води. Раджу так само брати хвости цілком, біля основи хвоста завжди більше м'яса. 1. Отже, помийте і поруба...

Суп з яловичих реберець

Суп з яловичих реберець

Яловичі ребра ідеально підходять для гасіння і приготування перших страв на основі наваристого ароматного бульйону, тому рецепт супу з яловичих реберець — для мене один з улюблених. ділюся! опис приготування: Яловичина для мене з самого дитинства — улюблений вид м'яса. Як зараз пам'ятаю мамин ...

Шашлик з яловичих реберець

Шашлик з яловичих реберець

М'який і соковитий шашлик з яловичини для великої і дружної компанії опис приготування: Багато хто боїться робити шашлик з яловичини — і жорстка вона, і готувати довго. звичайно, яловичина готується довше, ніж свинина. Але смак у яловичого шашлику інший, вам його треба обов'язково спробувати. ...

Суп на яловичих реберця

Суп на яловичих реберця

Сьогодні варю філліпінскіе суп «була», або суп на яловичих реберця, тому відразу ж розповідаю, як його приготувати. Суп розрахований на любителів «гарячіше», в кінці кожен додає гострий перець. опис приготування: Суп на яловичих реберця - корисна їжа, головне, щоб м'ясо добре приготувалося і с...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...