Рецепт Яловичина по-строгановски

Рецепт Яловичина по-строгановски
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Напевно, в нашій країні такий варіант приготування яловичини є найпопулярнішим. ніжне м'ясо, приготоване в собою сметанною заливанні, просто тане в роті — це невимовний смак.

опис приготування:

Простий рецепт яловичини по-строгановськи швидше за все багатьом вже давно знаком, а для тих, хто ще не знає цього чудового блюда, я з задоволенням розповім, як його зробити. Тут все дуже просто, і основний секрет в особливій нарізці м'яса, але з цим ви без праці впораєтеся. І, хоча оригінальний рецепт приготування цієї страви вже давно втрачений і забутий, але я розповім вам, можна сказати, вже класичний рецепт яловичини по-строгановськи.


  • яловичина молода— 400 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • крем— 2 Ст. ложки
  • Яловичий бульйон або вода— 150 мілілітрів
  • борошно— 2 чайних ложки
  • Вершкове масло— 1-2 Ст. ложок
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
Яловичина по-строгановски - фото крок 1 Для начала нам необходимо нарезать говядину брусками поперек волокон мяса шириной около 1 см, а довгою 3-4.

Яловичина по-строгановски - фото крок 2 На разогретую сковороду кладем половину сливочного масла и обжариваем на нем мясо до коричневого цвета.

Яловичина по-строгановски - фото крок 3 Перекладываем говядину в отдельную тарелку, а на сковороде обжариваем нарезанный мелко лук.

Яловичина по-строгановски - фото крок 4 всипаємо 2 ложки борошна, хорошенько перемешиваем и жарим еще пару минут.

Яловичина по-строгановски - фото крок 5 Поки обсмажується цибуля, нам необходимо подогреть говяжий бульон. Вливаем его в сковороду и доводим до кипения.

Яловичина по-строгановски - фото крок 6 Коли рідина закипить, перекладываем в сковороду мясо, солимо і перчимо, перемешиваем все и тушим в течение 20-25 хвилин на повільному вогні.

Яловичина по-строгановски - фото крок 7 Коли м'ясо стане м'яким, добавляем к нему сметану и все вместе готовим еще около 5 хвилин. Затем выключаем огонь и даем блюду настояться минут 7-10. А готову страву відмінно поєднується з будь-яким гарніром, особливо зі свіжими овочами.

Подібні рецепти

Фарширована яловичина

Полуниця з крем-сиром

Ароматна і ніжна яловичина з соковитими яблуками всередині — таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу, не має значення, подаєте ви його дорогим гостям або просто вирішили побалувати домашніх смачною вечерею. опис приготування: Я дуже люблю цей рецепт приготування фаршированої яловичини, по ...

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Рецепт приготування яловичини в глазурі з соєвого соусу і чилі з зеленою квасолею. опис приготування: Змішати соєвий соус, оцет, кунжутне масло і соус чилі в невеликій мисці, відкласти в сторону. У великій сковороді нагріти оливкове масло на сильному вогні. Приправити стейки з сіллю і перцем,...

Яловичина по-французьки

Яловичина по-французьки

Тут я пропоную швидкий і простий рецепт яловичини по-французьки, який не займе у вас багато часу і сил. А смачне і ароматне м'ясо з помідором і сирної шапочкою сподобається абсолютно всім. опис приготування: Зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-французьки не в духовці, як це зазвичай...

Яловичина по-китайськи з овочами

Яловичина по-китайськи з овочами

Досить пікантне і ароматне блюдо в кращих традиціях китайської кухні. І якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх рідних, то рецепт приготування яловичини по-китайськи з овочами — це те, що треба. опис приготування: Звичайно ж, для кого-то смак цього блюда, як і вся азіатська кухня, може з...

Яловичина по-купецькому

Яловичина по-купецькому

Хороший добрий рецепт приготування смачного і м'якого м'яса, який відмінно підійде для святкового столу. Ви легко з ним впораєтеся, а результат, безсумнівно, порадує вас і ваших гостей. опис приготування: Рецепт приготування яловичини по-купецькому чимось досить схожий з рецептом м'яса по-фран...