Рецепт Солоні огірки з бочки

Рецепт Солоні огірки з бочки
Кількість порцій: 12
Напевно одна з найпопулярніших російських закусок.

опис приготування:

За рецептом виходить одна 12 літрова діжка солоних огірків.

1. Для початку потрібно підготувати дерев'яну діжку. Ретельно промийте бочку сумішшю гарячої води з содою, ошпарити окропом і підсушити.

2. Замочити огірочки в холодній воді, періодично міняючи воду. Замочувати огірки потрібно не більше 8 годин. Злити воду, помістити огірки в бочку і залити воду (з якої будемо робити розсіл), вона повинна повністю покрити огірочки. Перелити цю воду в каструлю, додати сіль (1 столова ложка на 1 літр води) і мідь. нагріти суміш, а потім остудити.

3. Натерти часником стінки діжки. Викласти на дно бочки 1/3 листя часнику, кропу і хрону. Поверх щільно покласти 1/2 всіх огірків. Потім ще один шар зелені, часнику, чилі і хрону. Зверху ще один шар огірків. Накрити залишилася частиною приправ.

4. Залити огірочки холодним розсолом і накрити марлею або полотняної тканиною. Зверху покласти дерев'яний круг і гніт.

5. Витримати огірки при кімнатній температурі протягом 4 днів. Після чого перенести бочку в прохолодне місце. Огірки повинні бути повністю занурені в розсіл — це дуже важливо. Підливайте розсіл при необхідності. Огірки будуть готові через півтора місяці.


  • огірки— 10 кілограм(позднего сбора, довжина 8-12 см)
  • стебли и соцветья укропа— 300 грам
  • горсть листьев черной смородины— 1 штука
  • корінь хрону— 4-5 штук
  • пучок листьев хрена— 1 штука
  • головки часнику— 2 штуки
  • червоний перець чилі— 1 штука
  • мідь— 2 Ст. ложки
  • сіль— 12 Ст. ложок(1 ст. L 1 л води)
За рецептом виходить одна 12 літрова діжка солоних огірків.

1. Для початку потрібно підготувати дерев'яну діжку. Ретельно промийте бочку сумішшю гарячої води з содою, ошпарити окропом і підсушити.

2. Замочити огірочки в холодній воді, періодично міняючи воду. Замочувати огірки потрібно не більше 8 годин. Злити воду, помістити огірки в бочку і залити воду (з якої будемо робити розсіл), вона повинна повністю покрити огірочки. Перелити цю воду в каструлю, додати сіль (1 столова ложка на 1 літр води) і мідь. нагріти суміш, а потім остудити.

3. Натерти часником стінки діжки. Викласти на дно бочки 1/3 листя часнику, кропу і хрону. Поверх щільно покласти 1/2 всіх огірків. Потім ще один шар зелені, часнику, чилі і хрону. Зверху ще один шар огірків. Накрити залишилася частиною приправ.

4. Залити огірочки холодним розсолом і накрити марлею або полотняної тканиною. Зверху покласти дерев'яний круг і гніт.

5. Витримати огірки при кімнатній температурі протягом 4 днів. Після чого перенести бочку в прохолодне місце. Огірки повинні бути повністю занурені в розсіл — це дуже важливо. Підливайте розсіл при необхідності. Огірки будуть готові через півтора місяці.


Подібні рецепти

Солоні огірки без оцту на зиму

Мариновані солоні огірки

Ви не любителька консервації з оцтом, або зайва кислота вам протипоказана по здоров'ю? простий рецепт, як приготувати солоні огірки без оцту на зиму - гарне рішення ваших проблем. опис приготування: Для того щоб законсервувати на зиму солоні огірки без оцту, не потрібно бути справжньою Кудесни...

Солоні огірки без закачування на зиму

Солоні огірки без закачування на зиму

Шалений смачні огірочки на зиму! За великим рахунком ця консервація є вже готовим салатом. солоненькі, хрусткі огірочки — це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру або до м'ясної страви! опис приготування: кількості інгредієнтів, зазначених в даному рецепті, вистачить, щоб заготовити одну ...

Солоні огірки без закачування

Солоні огірки без закачування

На мою думку, солоні огірки набагато смачніше маринованих. А ще вони корисні, так як при їх приготуванні не використовується оцет. Пропоную класичний варіант приготування солоних огірків. опис приготування: Сьогодні хочу розповісти, як приготувати солоні огірки без закачування. Це рецепт моєї ...

Солоні огірки (швидкий рецепт)

Солоні огірки (швидкий рецепт)

цей метод — відмінна альтернатива традиційному способу засолювання огірків. Огірки виходять хрусткими, не втрачають свій яскравий колір і господині не потрібно возитися з банками і розсолом. опис приготування: цей швидкий, & Quot; сухий" метод засолювання огірків дуже зручний для господині. Не...

Солоні огірки «гірчичні»

Солоні огірки «гірчичні»

Цей рецепт засолювання огірків - мій улюблений. Огірки виходять хрусткі, як справжні сільські, розсіл мутний, як і належить. Не містять оцту, але прекрасно зберігаються без холодильника. опис приготування: Рецепт традиційний російський, сільський, тому рекомендую точно йому слідувати. Але можн...