Рецепт Солодкий хліб з апельсином

Рецепт Солодкий хліб з апельсином
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Хліб виходить м'яким, солодким і ароматним. У нього дуже цікавий смак. З чашкою гарячого чаю або кави цей хліб незамінний.

опис приготування:

Зберігати його можна в холодильнику цілий місяць, якщо після випічки заморозити.

  • Сухі дріжджі— 14 грам
  • борошно— 1,1 кілограма
  • апельсин— 1 штука
  • Кисле молоко— 300 мілілітрів
  • мед— 235 грам
  • Вершкове масло— 60 грам
  • яйце— 3 штуки
  • мелений кардамон— 1,5 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • горіхи рубані— За смаком(для посыпки)
Солодкий хліб з апельсином - фото крок 1 1. Натерти з апельсинової кірки цедри 2 ч.ложки. З м'якоті видавлюємо 60 мл соку. В окремому посуді змішати кисле молоко, мідь, апельсиновий сік і вершкове масло. Розігріти на слабкому вогні, щоб розтануло масло. Сильно не розігрівати, максимум до 40 градусів.

Солодкий хліб з апельсином - фото крок 2 2. борошно просіяти. Взяти із загальної кількості 200 г і змішати з дріжджами і сіллю. Висипати цю муку в суміш і збивати міксером 2 хвилини.

Солодкий хліб з апельсином - фото крок 3 3. У тісто додати яйця. Тепер усипаємо апельсинову цедру і кардамон і ще трохи борошна. Продовжувати збивати міксером, поки тісто не стане однорідним. Всипати половину борошна і заважати вже руками. Додавати борошно до тих пір, поки тісто не стане еластичним і м'яким.

Солодкий хліб з апельсином - фото крок 4 4. Можна взяти одну велику форму або дві маленькі. Змазати маслом. Покласти у форму тісто і відкласти на 1 час. Поставити тісто потрібно в тепле місце. Коли тісто збільшиться в два рази, змастити зверху яйцем і посипати горіхи. Печеться хліб близько 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Подібні рецепти

Солодкий хліб з насінням

Солодкий хліб «слоечки»

Ми звикли, що хліб подається майже до всіх другим і першим стравам. З ним поситнее буде! Не знаю, звідки пішла ця культура, але я вирішила поставити дану випічку на перший план. ось, що вийшло. опис приготування: Вийшов зовсім несподіваний результат, який може зрівнятися зі святковим кексом до...

Солодкий картопляний хліб

Солодкий картопляний хліб

Рецепт приготування хліба з солодкої картоплі, кукурудзяної муки, вершків і яєць з додаванням меду, мускатного горіха, гвоздики і кориці. опис приготування: Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати солодка картопля до м'якості, від 40 до 45 хвилин. дати охолонути. Очистити від шкірки. Змен...

Солодкий гарбузовий хліб

Солодкий гарбузовий хліб

Гарбузовий хліб для мене святковий і солодкий! Він як ніжна і м'яка булочка, неодмінно стане окрасою столу. Крім того, це корисний хліб, адже гарбуз просто джерело мікроелементів. Дивіться мій варіант приготування солодкого гарбузового хліба! опис приготування: Щоб зробити солодкий гарбузовий...

Глінтвейн рецепт класичний з апельсином

Глінтвейн рецепт класичний з апельсином

У пошуках варіанту, як зробити глінтвейн, рецепт класичний з апельсином заслуговує на особливу увагу. Це приголомшливо ароматний, зігріваючий і дуже смачний напій. опис приготування: Якщо ви хочете приготувати глінтвейн, рецепт класичний з апельсином в домашніх умовах — це відмінний варіант. Т...

Шарлотка с апельсином

Шарлотка с апельсином

Классическая «Шарлотка» готовится с яблоками. Это хорошо знакомый и всеми любимый рецепт пирога. Сегодня расскажу интересный рецепт цитрусовой выпечки, как приготовить «Шарлотку» с апельсином. опис приготування: В «Шарлотку» можно добавлять разные фрукты, ягоди, горіхи. Их можно комбинировать ...