Рецепт Зливи в сиропі на зиму

Рецепт Зливи в сиропі на зиму
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Зливи в сиропі на зиму — це справжня знахідка, адже вони можуть бути не тільки відмінним ласощами, але їх так само можна використовувати як основу для різних соусів, просочення тортів і так далі.


опис приготування:

Я пропоную вам цього літа крім компотів та варення зробити ще одну відмінну заготовку у цій простому рецептом слив в сиропі на зиму. повірте, це дійсно корисна річ, адже такі сливи виходять дуже соковитими, і їх можна використовувати для приготування інших страв. скажімо, з ароматного і яскравого сиропу ви можете приготувати соус або просочення для пирога, а самі сливи нарізати і покласти всередину булочок. Я вже не раз готувала сливи в сиропі на зиму в домашніх умовах, і завжди для них знаходилося застосування, до того ж це відмінне частування для дітей і ароматна закуска на святковому столі.

  • Зливи— 1 кілограм
  • вода— 1 літр
  • цукор— 350 грам
  • кислота лимонна— 0,5 чайних ложки
Зливи в сиропі на зиму - фото крок 1 Для початку відбираємо тверді, трохи недостиглі сливи і промиваємо їх під холодною водою. Потім робимо кілька проколів в шкірці слив, щоб вони не тріснули.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 2 Банки готуємо заздалегідь і викладаємо в них промиті сливи.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 3 Тепер заливаємо сливи окропом.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 4 І закриваємо банки кришками, залишаємо їх на хвилин 15.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 5 За цей час необхідно приготувати сироп. Виливаємо воду в каструлю і змішуємо з цукром. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння, варимо на сироп на середньому вогні протягом 5 хвилин, в кінці додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 6 По завершенню 15 хвилин зі слив необхідно злити воду.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 7 І залити в банки гарячий сироп.

Зливи в сиропі на зиму - фото крок 8 Тепер необхідно накрити банки кришками і стерилізувати їх протягом 15 хвилин. Потім закочує їх, перевертаємо догори дном і укутуємо в теплу ковдру, залишаємо так до повного охолодження, потім переносимо в прохолодне місце.

Подібні рецепти

Зливи консервовані

Торт «царський» сметанний

Щоб урізноманітнити зимові заготовки, приготуйте запас консервовані сливи. Вийде смачно і незвично. опис приготування: Минув той час, коли фрукти заготовляли на зиму в цілому вигляді. Раніше наші бабусі консервували яблука, груші і сливи, а взимку їли таке частування з великим задоволенням. За...

Зливи, мариновані без закачування

Зливи, мариновані без закачування

Пропоную вам на пробу дивно смачні і пікантні сливи, мариновані без закачування в домашніх умовах. Ще не пробували готувати таку смакоту? Тоді запам'ятовуйте рецепт. опис приготування: Це дуже оригінальний варіант, як приготувати сливи, мариновані без закачування. Він припаде до смаку всім люб...

Зливи мариновані

Зливи мариновані

Вам обов'язково необхідно дізнатися, як приготувати сливи мариновані, тому що такі фрукти неймовірно смачні і ароматні! Зверніть увагу, що для цього рецепта підійдуть тільки тверді сливи. опис приготування: У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати сливи мариновані - відмінне доповнення як...

Фрукти в винному сиропі

Фрукти в винному сиропі

Смачний десерт їх фруктів. Цього разу у мене були під рукою груші, але таким же способом можна приготувати яблука або інші фрукти. опис приготування: Простий і одночасно вишуканий десерт. Для його приготування вимийте і бланшувати фрукти. видаліть шкірку, змішайте інгредієнти для сиропу. Довед...

Груша в карамельному сиропі

Груша в карамельному сиропі

Дуже просте блюдо , сподобається діткам. кількість порцій: 1-2 Цукор "; Містраль" тростинний нерафінований коричневий— 1 грам(100 грам) груша— 1 штука(1 штука) вода— 1 Ст. ложка(2 ст.ложки) Нам знадобиться: Цукор "; Містраль" тростинний нерафінований коричневий і воду, додаємо в каст...