Рецепт Яловичина по-Веллінгтонського

Рецепт Яловичина по-Веллінгтонського
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Це по-справжньому царський блюдо, яке буде цвяхом програми на будь-якому святковому столі. І, якщо ви хочете здивувати гостей своїм кулінарним мистецтвом, то кращого способу не придумати.

опис приготування:

Коли я в перший раз побачила рецепт приготування яловичини по-Веллінгтонського, то першою моєю думкою було, що я ніколи не зможу це повторити. Але я ризикнула, і у мене все вийшло, не без зусиль, звичайно. Загалом, у цієї страви досить багата історія, але точно так і не відомо, як воно з'явилося і звідки пішла назва: деякі говорять, що воно названо в честь герцога Веллінгтона, інші вважають, що воно просто було придумано в місті Веллінгтон, в Новій Зеландії. В цілому, версій дуже багато, але незаперечним є те, що смак у цієї страви просто відмінний. А тепер я і з вами хочу поділити секретом, як зробити яловичину по-Веллінгтонського в домашніх умовах, і, хоча вам доведеться трохи попотіти в процесі приготування, але результат того, безсумнівно, варто.

  • філе яловичини— 700 грам
  • гриби— 200 грам
  • Luk salotų— 2 штуки
  • бекон— 12-15 скибочок
  • гірчичний— 2 Ст. ложки
  • яйце— 1 штука
  • тісто листкове— 250-300 грам
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • чебрець— За смаком
  • Масло оливкове— За смаком
Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 1 Для початку нам необхідно нарізати гриби і цибулю на четвертинки. Гриби ми не моєму, так як вони вберуть вологу, а для нашого блюда це не дуже добре.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 2 За допомогою кухонного комбайна подрібнюємо цибулю і гриби до вот такой вот однорідної маси.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 3 Тепер ми розігріваємо сковорідку і викладаємо на неї масу з грибів і цибулі. Смажимо на повільному вогні до тих пір, поки волога повністю не випаруватися.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 4 В кінці додаємо сіль і перець і ретельно перемішуємо.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 5 Потім знову розігріваємо сковороду, в це раз додаємо трохи оливкової олії. Кидаємо пару гілочок чебрецю і обсмажуємо їх пару хвилин.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 6 Тепер викладаємо на сковороду філе яловичини і на сильному вогні обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. М'ясо ні в якому разі не можна протикати, сік може втекти і тоді смак буде не той. Потім перекладаємо м'ясо в тарілку і ставимо остигати.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 7 Тепер застилає стіл харчовою плівкою і викладаємо на неї шматочки бекону так, щоб вони трохи заходили один на одного. У них ми будемо загортати м'ясо.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 8 Потім рівномірним невеликим шаром розподіляємо по бекону суміш грибів і цибулі.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 9 Остигнуло м'ясо змащуємо ретельно гірчицею. До речі, саме гірчиця надає цій страві особливу пікантність, яка мені шалено подобається.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 10 І тепер акуратно кладемо наше м'ясо рівно в середину настилу з бекону і грибний пасти.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 11 І акуратно загортаємо так, щоб м'ясо було щільно укутати. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 12 Тим часом ми можемо розкачати тісто так, щоб в нього можна було повністю загорнути наш рулет. Тепер кладемо його в середину тіста і обмазуємо з усіх боків збитим яйцем.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 13 Загортаємо конвертиком і знову відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 14 Після закінчення часу дістаємо, при бажанні прикрашаємо, я так без цього нікуди, і посипаємо крупною сіллю.

Яловичина по-Веллінгтонського - фото крок 15 Тепер відправляємо наше мяско в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від того, м'ясо якої міри просмажене ви любите. Я, наприклад, запікала близько 20 хвилин, тому у мене воно вийшло з сукровицею. але ви, звичайно ж, можете збільшити час приготування. Коли ви дістанете м'ясо і духовки, дайте йому постояти кілька хвилин. бо, якщо ви відразу почнете його різати, то з нього витечуть всі соки. Ну а в цілому, все готово. Тому приємного вам апетиту!

Подібні рецепти

Фарширована яловичина

Десерт з яблука і вівсянки

Ароматна і ніжна яловичина з соковитими яблуками всередині — таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу, не має значення, подаєте ви його дорогим гостям або просто вирішили побалувати домашніх смачною вечерею. опис приготування: Я дуже люблю цей рецепт приготування фаршированої яловичини, по ...

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Рецепт приготування яловичини в глазурі з соєвого соусу і чилі з зеленою квасолею. опис приготування: Змішати соєвий соус, оцет, кунжутне масло і соус чилі в невеликій мисці, відкласти в сторону. У великій сковороді нагріти оливкове масло на сильному вогні. Приправити стейки з сіллю і перцем,...

Яловичина по-французьки

Яловичина по-французьки

Тут я пропоную швидкий і простий рецепт яловичини по-французьки, який не займе у вас багато часу і сил. А смачне і ароматне м'ясо з помідором і сирної шапочкою сподобається абсолютно всім. опис приготування: Зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-французьки не в духовці, як це зазвичай...

Яловичина по-китайськи з овочами

Яловичина по-китайськи з овочами

Досить пікантне і ароматне блюдо в кращих традиціях китайської кухні. І якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх рідних, то рецепт приготування яловичини по-китайськи з овочами — це те, що треба. опис приготування: Звичайно ж, для кого-то смак цього блюда, як і вся азіатська кухня, може з...

Яловичина по-купецькому

Яловичина по-купецькому

Хороший добрий рецепт приготування смачного і м'якого м'яса, який відмінно підійде для святкового столу. Ви легко з ним впораєтеся, а результат, безсумнівно, порадує вас і ваших гостей. опис приготування: Рецепт приготування яловичини по-купецькому чимось досить схожий з рецептом м'яса по-фран...