Рецепт Стейк з цитрусами

Рецепт Стейк з цитрусами
Кількість порцій: 2-4 Час приготування: 1 г. 20 хв.
хочете дізнатися, як приготувати стейк з цитрусами? Незвичайний і оригінальний маринад з цитрусових освіжить смажений шматок м'яса, і воно вийде неймовірно смачним, соковитим і ароматним. Ваші рідні оцінять.

опис приготування:

У наш час стейки готують з риби, свинини і інших сортів м'яса, але ми приготуємо класичний стейк з яловичини і будемо використовувати смачний цитрусовий маринад. Готується він дуже просто, але завдяки йому м'ясо виходить неймовірно смачним, ароматним і соковитим. Стейк - одне з улюблених страв чоловіків, але цей стейк з цитрусами особливо оцінять жінки.

  • Говяжа вирізка— 400-500 грам
  • апельсин— 1 штука
  • лимон— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • сіль— 1/4 чайних ложки(за смаком)
  • Чорний мелений перець— 1/4 чайних ложки(за смаком)
  • Бальзамічний оцет— 2 Ст. ложки
  • Каєнський перець— 1-2 Щепоток(за смаком)
  • Оливкова олія— 4 Ст. ложки(2 ст. L — для маринаду, 2 — для смаження)
  • Дижонская гірчиця— 1 Ст. ложка
  • чебрець— 1-2 штук(гілочка)
  • Соєвий соус— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 1-2 Ст. ложок
Стейк з цитрусами - фото крок 1 готуємо маринад. Для цього в посуді змішуємо соєвий соус, бальзамічний оцет і гірчицю.

Стейк з цитрусами - фото крок 2 Потім додаємо сік з цілого апельсина і сік з половини лимона.

Стейк з цитрусами - фото крок 3 Потім додамо подрібнений часник і знову все перемішуємо.

Стейк з цитрусами - фото крок 4 І на закінчення додамо дрібно нарізаний чебрець або орегано. Добре все перемішуємо.

Стейк з цитрусами - фото крок 5 Вирізку потрібно помити, обсушити і розрізати на два товстих стейка. Перекладаємо їх в глибокий посуд і заливаємо маринадом. маринуємо 1 годину при кімнатній температурі.

Стейк з цитрусами - фото крок 6 Потім обсмажуємо стейки по 3-4 хвилини з обох сторін на великому вогні на суміші оливкової та вершкового масла. Коли стейки будуть майже готові, додайте на сковороду половинку лимона.

Стейк з цитрусами - фото крок 7 Перед подачею вичавити сік з смаженого лимона на стейки.

Подібні рецепти

Фарширований стейк

Стейк Рибай на грилі

М'ясо - це саме по собі дуже смачно. Але можна зробити його ще смачніше. Один з варіантів - приготувати фарширований стейк. опис приготування: Головна перевага цієї страви - простота в приготуванні. Шматок м'яса замаринуйте. Потім зробіть надріз, так щоб вийшов конверт. Начините його цибулею і...

Яловичий стейк з чилі і салатом

Яловичий стейк з чилі і салатом

Рецепт приготування яловичого стейка з сальсою з петрушки і каперсів із зеленою квасолею. опис приготування: приготувати заправку. У мисці перемішати разом 1/4 чайної ложки порошку чилі, 1/4 чайної ложки меленого коріандру, гірчицю, 2 чайні ложки оливкової олії і оцет. Приправити сіллю і перце...

Яловичий стейк з блакитним сиром і картоплею

Яловичий стейк з блакитним сиром і картоплею

Рецепт приготування стейка з яловичини на грилі з блакитним сиром, картоплею, часником і розмарином. опис приготування: Розігріти гриль до високої температури. перемішати часник, розмарин, Вустерширський соус і масло в мисці, приправить перцем. Викласти стейк в блюдо, нарізати, якщо це необхід...

Стейк «Діана»

Стейк «Діана»

Стейк "; Діана" — класичне блюдо, яке подають в багатьох поважаючих себе ресторанах європейської кухні. Якщо приготувати стейк "; Діана" за рецептом — вийде так смачно, що хоч тарілку облизуй! опис приготування: відразу попереджаю — добре приготувати стейк "; Діана" досить складно, незважаючи ...

Стейк блакитної акули

Стейк блакитної акули

Хочете по-справжньому здивувати своїх гостей? Приготуйте їм оригінальні стейки блакитної акули: з рум'яною скоринкою, в апетитною паніровці і з пряним имбирно-медовим смаком. відмінний рецепт, дивіться! опис приготування: М'ясо акули дуже специфічне. До того ж, багато що залежить від якості ст...