Рецепт Соус ткемалі з жовтої сливи на зиму
Хочу розповісти, як приготувати соус ткемалі з жовтої сливи на зиму. Виходить в міру кисла, в міру пряна заготівля, яка нікого не залишить байдужим! Спробуйте, адже готувати дуже легко!
опис приготування:
Цей соус ткемалі з жовтої сливи на зиму у мене вийшов в результаті трохи густіше, ніж було потрібно. думаю, причина в тому, що я його перетримала на плиті — готувала нема на маленькому вогні, а на середньому і великому. мабуть, через це він у мене і став густим. Однак на смак це ніяк не вплинуло: соус вийшов дуже смачним. рекомендую!
- Зливи жовті— 5 кілограм
- вода— 2 склянки
- часник— 2 штуки(2 середні за розміром головки)
- сіль— 2 Ст. ложки
- цукор— 4 Ст. ложки
- Хміль-сунелі— 2 Ст. ложки
- Перець чилі— 1 штука
2. Перекладаємо ягоди разом з рідиною в блендер, додамо часник, червоний перець (без насіння). Подрібнимо все в пюре, яке потім назад перекладаємо в каструлю і знову доводимо до кипіння, додавши всі спеції.
3. банки стерилізуємо, наповнюємо соусом і закочує на зиму.
4. Взимку дістаємо і подаємо. Готово!
Подібні рецепти
Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи
Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак. опис приготування: Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної ...
Соус з сливи на зиму
З слив виходить чудовий соус до м'яса і, хоча багатьом таке поєднання може здатися дивним, але справжні гурмани знають, наскільки це смачно. опис приготування: Якщо ви коли-небудь пробували м'ясо з таким соусом, і вам сподобалося це поєднання, тоді я із задоволенням розповім вам, як приготуват...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...
Соус «ткемалі» з агрусу на зиму
Якщо ви коли-небудь пробували "; Ткемалі ";, то знаєте його фішку: це кислинка з пряним присмаком. Спочатку його варили з сливи, так як в ній є необхідний смак. Але є й інші варіанти. опис приготування: головне, щоб головний інгредієнт був злегка недозрілі, мав тверду структуру і був кисло-сол...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...