Рецепт Соус з сливи на зиму
З слив виходить чудовий соус до м'яса і, хоча багатьом таке поєднання може здатися дивним, але справжні гурмани знають, наскільки це смачно.
опис приготування:
Якщо ви коли-небудь пробували м'ясо з таким соусом, і вам сподобалося це поєднання, тоді я із задоволенням розповім вам, як приготувати соус зі сливи на зиму. У нього відмінний кисло-солодкий смак і приголомшливий аромат, такий соус досить часто використовують у традиційній кавказької кухні, а так само і в багатьох інших. До речі, його можна знайти в деяких магазинах, але ж набагато приємніше і смачніше приготувати його самостійно, тим більше, коли є такий легкий і простий рецепт соусу з сливи на зиму. До м'яса його можна подавати як в холодному вигляді, так і запікати м'ясо разом з соусом, в будь-якому випадку м'ясо, приготоване з ним, виходить неймовірно смачним, з чарівним захопливою ароматом.
- Зливи— 2 кілограма(без кісточок )
- Перець гострий стручковий— 1-2 штук
- базилік свіжий— 40 грам
- коріандр мелений— 1 Ст. ложка
- цукор— — За смаком
- сіль— — За смаком
Викладаємо очищені сливи в чашу блендера, з гострого перцю видаляємо насіння і кладемо його до слив.
Потім подрібнюємо все до стану пюре.
Тепер перекладаємо цю масу в каструлю і ставимо на вогонь, варимо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
В кінці соус необхідно посолити і додати цукор, кількість залежить від того, який соус, солодший або кислий, ви хочете отримати в результаті.
Подрібнюємо пучок свіжого базиліка і так само кладемо його в соус, додаємо коріандр і варимо все ще хвилин 5, потім знімаємо з вогню і даємо соусу трохи охолонути.
Остиглий соус ще раз подрібнюємо і при необхідності додаємо цукор або сіль.
Повертаємо каструлю на вогонь і варимо соус протягом 5 хвилин після закипання.
Розкладаємо його в стерилізовані банки (у мене вийшло 3 півлітрових) і закочує їх.
Подібні рецепти
Котлети з фаршу тріски
Хочу розповісти, як приготувати соус ткемалі з жовтої сливи на зиму. Виходить в міру кисла, в міру пряна заготівля, яка нікого не залишить байдужим! Спробуйте, адже готувати дуже легко! опис приготування: Цей соус ткемалі з жовтої сливи на зиму у мене вийшов в результаті трохи густіше, ніж бул...
Соус «Кубанський» на зиму
Будь-томатний соус, приготований в домашніх умовах, завжди смачніше і корисніше, купленого в магазині. У ньому немає барвників, загусники і підсилювачів смаку. Готуємо соус "; Кубанський" на зиму. опис приготування: Готується "; Кубанський" соус дуже просто, а за смаком схожий на кетчуп, тільк...
Соус з яблук на зиму
З яблук можна приготувати різні заготовки, які буде відрізняться відмінним смаком і малою ціною. Соус з яблук на зиму готується з цибулею, червоним перцем, родзинками, спеціями. А зваріть ви його за годину! опис приготування: Кожен раз при приготуванні обіду або вечері я б'юся над завданням, я...
Соус на зиму з помідорів
Як хочеться часом в зимовий час приправити улюблене блюдо смачним соусом. Пропоную класичний рецепт соусу на зиму з помідорів, який ідеально підійде до м'ясних страв. опис приготування: Приготувати соус на зиму з помідорів в домашніх умовах ви можете менше, чим за 2 годину. Підготуйте заздалег...
Соус сальса на зиму
Пікантний соус сальса на зиму можна легко приготувати в домашніх умовах. На це у вас піде близько години і мінімум три дня, щоб заготовка настоялась. опис приготування: Соус сальса на зиму дуже корисний. це, думаю, не секрет. Коли настають холоди і атакують хвороби, необхідно наповнювати орган...