Рецепт Соус ткемалі з жовтої аличі

Рецепт Соус ткемалі з жовтої аличі
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную зробити відомий кавказький соус для м'яса. Він дуже смачний, гострий і пряний. Раджу приготувати на пробу, дотримуючись усіх пропорції спецій, а потім вже відрегулювати їх на свій смак.

опис приготування:

Ось простий рецепт, як приготувати смачний соус ткемалі з жовтої аличі. З даної кількості інгредієнтів вийшло 0,5 літра соусу — як раз, щоб спробувати і відрегулювати спеції на свій смак.

  • алича жовта— 1.5 кілограма
  • вода— 50 мілілітрів
  • цукор— 150 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка(з верхом)
  • зелень— 50 грам(в рівних частинах: петрушка, кріп, Braai)
  • часник— 5 зубчиків
  • Перець червоний пекучий— 1 Чайна ложка(пластівцями)
  • Масло рослинне— 2-3 Ст. ложок
Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 1 1. помийте аличу, видаліть плодоніжки.

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 2 2. Поставте її варитися з водою на сильному вогні, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, закрийте кришкою і варіть до розм'якшення (20-25 хвилин).

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 3 3. Протріть через друшляк. Кісточки та макуху можна проварити з додаванням води та цукру і випити як компот.

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 4 4. У протерте пюре додайте сіль і цукор. Варіть на повільному вогні 15 хвилин, періодично помішуючи.

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 5 5. подрібніть петрушку, кріп і кінзу. Якщо не подобається кінза, використовуєте базилік. Очистіть і подрібніть часник. Додайте його в пюре, розмішайте.

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 6 6. додайте перець. проваріть ще 10-15 хвилин, не забувайте помішувати.

Соус ткемалі з жовтої аличі - фото крок 7 7. Розкладіть по стерильним баночках. Зверху налийте олію так, щоб покрити соус. Засукайте стерильними сухими кришками. Зберігайте готовий соус в прохолодному місці.

Подібні рецепти

Соус ткемалі з жовтої сливи на зиму

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Хочу розповісти, як приготувати соус ткемалі з жовтої сливи на зиму. Виходить в міру кисла, в міру пряна заготівля, яка нікого не залишить байдужим! Спробуйте, адже готувати дуже легко! опис приготування: Цей соус ткемалі з жовтої сливи на зиму у мене вийшов в результаті трохи густіше, ніж бул...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з червоною аличі

Соус ткемалі з червоною аличі

Хочу з вами поділитися класичним рецептом соусу ткемалі з червоною аличі! Виходить кислуватий і пряний соус: відмінне доповнення до шашлику, м'ясних і рибних страв. Спробуйте! опис приготування: Такий соус ткемалі з червоною аличі в домашніх умовах може бути і рідким, майже як сироп, і густим ...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...