Рецепт Соус «ткемалі» з агрусу на зиму

Рецепт Соус «ткемалі» з агрусу на зиму
Кількість порцій: 12-15 Час приготування: 40 хв.
Якщо ви коли-небудь пробували "; Ткемалі ";, то знаєте його фішку: це кислинка з пряним присмаком. Спочатку його варили з сливи, так як в ній є необхідний смак. Але є й інші варіанти.

опис приготування:

головне, щоб головний інгредієнт був злегка недозрілі, мав тверду структуру і був кисло-солодким. І ідеально під цей опис підходять багато ягоди. вивчіть, як приготувати соус "; Ткемалі" з агрусу на зиму. Це прекрасне доповнення для багатьох гарячих рибних і м'ясних страв.

  • агрус— 3-3,5 кілограма
  • сіль— 50 грам
  • цукор— 100 грам
  • оцет— 40 мілілітрів
  • Рослинна олія— 40 мілілітрів
  • часник— 1 штука
  • Чорний мелений перець— 2 чайних ложки
  • Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
  • вода— 1 Склянка
Соус Ягоди добре промийте, видаліть погані плоди, а потім обсушити їх.

Соус Агрус викладіть в каструлю, додайте до них воду. Варіть ягоди до розм'якшення. Потім протріть їх, залишивши пюре. А по ньому пройдіться блендером, всипте сіль.

Соус Потім додайте в соус цукор, хмелі-сунелі і перець. перемішайте.

Соус В кінці додайте подрібнений часник. Ще раз перемішайте. Поставте соус на вогонь.

Соус варіть 10 хвилин на невеликому вогні. Потім влийте оцет і все перемішайте.


Подібні рецепти

Соус ткемалі з агрусу

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Такий соус ткемалі з агрусу в домашніх умовах варто приготувати хоча б раз, щоб зрозуміти, наскільки він хороший. Соус поєднується і з рибою, і з м'ясом, надаючи оригінальні східні нотки! опис приготування: Цей рецепт соусу ткемалі з агрусу припаде до душі всім любителям незвичайних смакових п...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...

Соус ткемалі з жовтої сливи на зиму

Соус ткемалі з жовтої сливи на зиму

Хочу розповісти, як приготувати соус ткемалі з жовтої сливи на зиму. Виходить в міру кисла, в міру пряна заготівля, яка нікого не залишить байдужим! Спробуйте, адже готувати дуже легко! опис приготування: Цей соус ткемалі з жовтої сливи на зиму у мене вийшов в результаті трохи густіше, ніж бул...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...