Рецепт Соус ткемалі з агрусу

Рецепт Соус ткемалі з агрусу
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 40 хв.
Такий соус ткемалі з агрусу в домашніх умовах варто приготувати хоча б раз, щоб зрозуміти, наскільки він хороший. Соус поєднується і з рибою, і з м'ясом, надаючи оригінальні східні нотки!

опис приготування:

Цей рецепт соусу ткемалі з агрусу припаде до душі всім любителям незвичайних смакових поєднань і доповнень до м'яса. До речі, мені дуже подобається подавати його до картоплі фрі: гідна альтернатива кисло-солодкого соусу або соусу "; Барбекю ";!


  • агрус— 3 склянки
  • Перець болгарський— 1 штука
  • Перець чилі— 0.5 штуки
  • базилік— 4-5 штук(стебла і листя. або 3 ст.л. сушеного Базиліка)
  • часник— 3 зубчики
  • Масло рослинне— 3 Ст. ложки
  • зелень— 0.5 пучка(у мене - асорті: кріп, Тархуна, петрушка, м'ята)
  • сіль— За смаком
  • ківі— 1 штука
Соус ткемалі з агрусу - фото крок 1 1. Агрус ретельно миємо, очищаємо від плодоніжок і дрібного сміття. Даємо воді стекти.

Соус ткемалі з агрусу - фото крок 2 2. Всі інші інгредієнти також ретельно миємо, обсушуємо і очищаємо. З перців видаляємо серцевини з насінням. Подрібнюємо в блендері ягоди, зелень і овочі.

Соус ткемалі з агрусу - фото крок 3 3. Додамо сіль і масло, перемішаємо. Якщо необхідно, додайте ще спеції. Утрамбовуємо в підготовлені стерильні банки. Закриваємо стерильними кришками - і зберігаємо в холодильнику. Подаємо охолодженим. Готово!

Подібні рецепти

Соус «ткемалі» з агрусу на зиму

Свиняча рулька

Якщо ви коли-небудь пробували "; Ткемалі ";, то знаєте його фішку: це кислинка з пряним присмаком. Спочатку його варили з сливи, так як в ній є необхідний смак. Але є й інші варіанти. опис приготування: головне, щоб головний інгредієнт був злегка недозрілі, мав тверду структуру і був кисло-сол...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус ткемалі грузинський

Соус ткемалі грузинський

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...