Рецепт Солянка з нирками
Солянка - суп, улюблений багатьма. Я повністю заслужив! Адже це так смачно! Тарілка палючої наваристою соляночка хороша в будь-який час дня і року. А класична солянка неодмінно вариться з нирками. Заходьте, покажу, як саме.
опис приготування:
Нирки вимагають попередньої підготовки. І якщо для нирок тушкованих або смажених можна застосувати харчову соду при обробці, то для приготування солянки я раджу використовувати класичний спосіб - відмочування і трикратну варіння.
- нирки свинячі— 2 штуки
- бульйон м'ясний— 2 L
- Набір ковбасних виробів— 400 грам(бекон, варена і копчена ковбаса, сосиски, шинка)
- Огірки солені— 300 грам
- розсіл огірковий— 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- морква— 1 штука(невелика)
- Томатна паста— 2 Ст. ложки
- маслини— 15-20 штук
- каперсами— 1 Чайна ложка
- прянощі— За смаком(чорний перець, лавровий лист, гвоздика, koriandr)
Нирки розрізати вздовж і замочіть в холодній воді години на три, періодично міняючи воду. Потім залийте водою трохи вище рівня нирок і доведіть до кипіння. варіть 3 хвилини і злийте воду. Залийте нирки свіжою водою і проваріть 5 хвилин. Потім залийте нирки свіжою водою в третій раз і варіть до готовності, посоливши і додавши цибулину. Готові нирки вийміть з бульйону і злегка остудіть.
Бекон або жирну грудинку наріжте соломкою. Цибулю і моркву наріжте. Обжарьте в сотейнике до позолоты, додавши трохи масла.
Нирки наріжте тонкими скибочками і викладіть до овочів. Смажте всі разом ще 5-6 хвилин, помішуючи.
Додайте нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Прогревайте, поки жир не стане червоного кольору. Влийте розсіл і тушкуйте пару хвилин.
Додайте нарізані кубиками ковбасні вироби і прогрійте все разом ще пару хвилин.
Перекладіть вміст сотейника в каструлю з киплячим бульйоном і варіть при мінімальному кипінні 5 хвилин. додайте маслини, каперсами, свіжозмелені прянощі, лавровий лист і доведіть солянку до кипіння ще раз. Щільно накрийте кришкою, вимкніть нагрів і дайте солянці настоятися 20-30 хвилин.
Подавайте солянку гарячої, додавши сметану і тонкий скибочку лимона.
Подібні рецепти
Розсольник з нирками і перловкою
Солянка має безліч різних варіацій, Ну ось, наприклад, солянка, приготована з грибів. Суп виходить не тільки смачним, але і дуже ситним і ароматним. Пригощайтеся, гурмани! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування грибної солянки без капусти. Основу супу складають два види гриб...
Грибна солянка з картоплею і сметаною
Прекрасне поєднання грибів і сметани в цьому рецепті роблять блюдо дуже смачним. Трохи розбавимо звичайне блюдо новими інгредієнтами. Давайте спробуємо приготувати солянку по моїм рецептом. опис приготування: Таке блюдо ідеально виглядатиме в осінній сезон, коли можна самим зібрати грибів. але...
Грибна солянка з овочами на зиму
Хочете зробити ситну і апетитну заготовку? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування грибної солянки з овочами на зиму. Така закуска стане відмінним варіантом навіть для основного блюда. опис приготування: Любителям домашніх заготовок раджу взяти на замітку це цікавий варіант, як зробити ...
Солянка без м'яса
Більшість людей звикли до класичного рецепту цієї страви і навіть не уявляє, як зробити солянку без м'яса. Пропоную вам дуже вдалу альтернативу. опис приготування: Дивовижно, але варіантів, як приготувати солянку без м'яса, є декілька: з рибою, грибами і навіть просто з овочів. Хтось скаже, що...
Грибна солянка з помідорами на зиму
Дуже смачна, дуже ароматна, чудова солянка з грибами. Готується дуже просто, тому збираємо гриби, запасаємося інгредієнтами і готуємо. Взимку буде дуже смачно і мало! опис приготування: Рецепт для тих, хто ще не лінується займатися консервацією. Смачна і ароматна солянка з грибами, гаряча відв...