Рецепт Солянка з нирками

Рецепт Солянка з нирками
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Солянка - суп, улюблений багатьма. Я повністю заслужив! Адже це так смачно! Тарілка палючої наваристою соляночка хороша в будь-який час дня і року. А класична солянка неодмінно вариться з нирками. Заходьте, покажу, як саме.

опис приготування:

Нирки вимагають попередньої підготовки. І якщо для нирок тушкованих або смажених можна застосувати харчову соду при обробці, то для приготування солянки я раджу використовувати класичний спосіб - відмочування і трикратну варіння.

  • нирки свинячі— 2 штуки
  • бульйон м'ясний— 2 L
  • Набір ковбасних виробів— 400 грам(бекон, варена і копчена ковбаса, сосиски, шинка)
  • Огірки солені— 300 грам
  • розсіл огірковий— 150 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • морква— 1 штука(невелика)
  • Томатна паста— 2 Ст. ложки
  • маслини— 15-20 штук
  • каперсами— 1 Чайна ложка
  • прянощі— За смаком(чорний перець, лавровий лист, гвоздика, koriandr)
Солянка з нирками - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

Солянка з нирками - фото крок 2 Нирки розрізати вздовж і замочіть в холодній воді години на три, періодично міняючи воду. Потім залийте водою трохи вище рівня нирок і доведіть до кипіння. варіть 3 хвилини і злийте воду. Залийте нирки свіжою водою і проваріть 5 хвилин. Потім залийте нирки свіжою водою в третій раз і варіть до готовності, посоливши і додавши цибулину. Готові нирки вийміть з бульйону і злегка остудіть.

Солянка з нирками - фото крок 3 Бекон або жирну грудинку наріжте соломкою. Цибулю і моркву наріжте. Обжарьте в сотейнике до позолоты, додавши трохи масла.

Солянка з нирками - фото крок 4 Нирки наріжте тонкими скибочками і викладіть до овочів. Смажте всі разом ще 5-6 хвилин, помішуючи.

Солянка з нирками - фото крок 5 Додайте нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Прогревайте, поки жир не стане червоного кольору. Влийте розсіл і тушкуйте пару хвилин.

Солянка з нирками - фото крок 6 Додайте нарізані кубиками ковбасні вироби і прогрійте все разом ще пару хвилин.

Солянка з нирками - фото крок 7 Перекладіть вміст сотейника в каструлю з киплячим бульйоном і варіть при мінімальному кипінні 5 хвилин. додайте маслини, каперсами, свіжозмелені прянощі, лавровий лист і доведіть солянку до кипіння ще раз. Щільно накрийте кришкою, вимкніть нагрів і дайте солянці настоятися 20-30 хвилин.

Солянка з нирками - фото крок 8 Подавайте солянку гарячої, додавши сметану і тонкий скибочку лимона.

Подібні рецепти

Грибна солянка без капусти

Розсольник з нирками і перловкою

Солянка має безліч різних варіацій, Ну ось, наприклад, солянка, приготована з грибів. Суп виходить не тільки смачним, але і дуже ситним і ароматним. Пригощайтеся, гурмани! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування грибної солянки без капусти. Основу супу складають два види гриб...

Грибна солянка з картоплею і сметаною

Грибна солянка з картоплею і сметаною

Прекрасне поєднання грибів і сметани в цьому рецепті роблять блюдо дуже смачним. Трохи розбавимо звичайне блюдо новими інгредієнтами. Давайте спробуємо приготувати солянку по моїм рецептом. опис приготування: Таке блюдо ідеально виглядатиме в осінній сезон, коли можна самим зібрати грибів. але...

Грибна солянка з овочами на зиму

Грибна солянка з овочами на зиму

Хочете зробити ситну і апетитну заготовку? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування грибної солянки з овочами на зиму. Така закуска стане відмінним варіантом навіть для основного блюда. опис приготування: Любителям домашніх заготовок раджу взяти на замітку це цікавий варіант, як зробити ...

Солянка без м'яса

Солянка без м'яса

Більшість людей звикли до класичного рецепту цієї страви і навіть не уявляє, як зробити солянку без м'яса. Пропоную вам дуже вдалу альтернативу. опис приготування: Дивовижно, але варіантів, як приготувати солянку без м'яса, є декілька: з рибою, грибами і навіть просто з овочів. Хтось скаже, що...

Грибна солянка з помідорами на зиму

Грибна солянка з помідорами на зиму

Дуже смачна, дуже ароматна, чудова солянка з грибами. Готується дуже просто, тому збираємо гриби, запасаємося інгредієнтами і готуємо. Взимку буде дуже смачно і мало! опис приготування: Рецепт для тих, хто ще не лінується займатися консервацією. Смачна і ароматна солянка з грибами, гаряча відв...