Рецепт Синенькі з морквою і часником
Хочете скуштувати приголомшливо смачних домашніх солінь? Тоді візьміть на замітку цей абсолютно нескладний і дуже вдалий варіант, як приготувати синенькі з морквою і часником.
опис приготування:
Для ідеального результату синенькі з морквою і часником в домашніх умовах повинні простояти в розсолі не менше 6-7 днів. Однак вкрай рідко можна втриматися і не спробувати. Кількість часнику залежить від ваших смакових уподобань, але чим його більше, тим пікантні і гостріше буде закуска.
- баклажани— 5-6 штук
- морква— 3-4 штук
- часник— 6-15 зубчиків
- зелень— 1 пучок
- сіль— 2 Ст. ложки
- вода— 1 літр
- Лавровий лист— 1-2 штук
2. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, опустіть туди баклажани. Залежно від їх щільності, варите від 15 до 25 хвилин. Акуратно проколіть їх виделкою: якщо м'які, значить, готові.
3. Тепер баклажани викладіть на дошку, зверху встановіть прес. Залиште їх мінімум на 5 годин, але зручно залишити їх на всю ніч.
4. Акуратно розріжте синенькі (поздовжньо), досить щільно наповніть їх тертою морквою з часником. На дно підготовленої ємності відправте трохи зелені, потім викладіть баклажани. Переслаивайте 2-3 синенькі зеленню.
5. В окремій каструлі зваріть розсіл. Для цього з'єднаєте воду з сіллю, доведіть до кипіння. Дайте солі розчинитися повністю. Додайте за бажанням лавровий лист або запашний перець горошком.
6. Гарячим розсолом залийте синенькі з морквою і часником в домашніх умовах, а зверху встановіть прес. Дайте постояти як мінімум 3 доби в теплому місці. Повністю готової закуска буде приблизно через тиждень.
7. Перед подачею на стіл їх можна заправити рослинним маслом по смаку. Дуже смачно виходить!
Подібні рецепти
Тушкована кольорова капуста з овочами
Хто любить гостріше, прошу любити і жалувати — синенькі з морквою по-корейськи! Чудова закуска до святкового столу або на кожен день. Готується дуже просто і приносить масу задоволення! опис приготування: Яка закуска найкраща? відповідь проста — це синенькі з морквою по-корейськи в домашніх ум...
Синенькі з морквою квашені
баклажан (або його народна назва "; синенькі ";) не тільки дуже смачний, але корисно. Баклажани готують по-різному. Я покажу, як приготувати синенькі з морквою квашені. незвичайна закуска. опис приготування: Такий квашений салат відмінно збуджує апетит. Він дуже смачний і ароматний, хрусткий і...
Синенькі з морквою на зиму
Далеко не всі знають, що баклажани дуже часто називають просто синіми або синенькими через їх темної шкірки. Незважаючи на різні варіанти назви, улюблений рецепт зимової заготівлі цього один! опис приготування: Для того щоб приготувати відмінну закуску на зиму з синенькі з морквою, вам знадоби...
Фаршировані баклажани з морквою і капустою
Ділюся рецептом дуже смачної закуски з фаршированих баклажанів з морквою і капустою. Приготування займе пару днів, але результат того вартий! опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати фаршировані баклажани з морквою і капустою. Зберігайте такі баклажани в холодильнику, в р...
Єврейський салат з морквою
Пікантний і смачний єврейський салат з морквою стане кращим доповненням до святкового або сімейного обіду. Готується він просто і дуже швидко! опис приготування: Єврейський салат з морквою — смачна страва з плавленого сиру, яєць і часнику. Додаючи в нього морквину салат виходить не тільки біль...