Рецепт Холодець зі свинячих ніжок
улюблена святкове (і не тільки святковий) страва — холодець зі свинячих ніжок. Завдяки свинячим ніжок холодець відмінно застигає, він міцний, прекрасно ріжеться на шматочки. пробуйте!
опис приготування:
Для холодцю ретельно вимийте м'ясо. Особливу увагу приділіть ніжок. Їх потрібно як іду вимочити, потім ножем пошкребти від нальоту, від жиру і бруду, щоб бульйон бути чистим і ароматним. Варіть холодець не менше 4 годин. Відокремте м'ясо від кісток, залийте бульйоном і остудіть в холодильнику.
- свинячі ніжки— 2 штуки(великі)
- стегенце курячий— 1 штука
- крило куряче— 2-3 штук
- Цибуля— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- Лавровий лист— 1-2 штук
- Перець горошком чорний— 3-5 штук
- сіль— За смаком
- вода— 1 літр(приблизно)
Складіть в каструлю м'ясо, очищену цибулину (цілком або порізану на 4 частини). Спеції поки класти не потрібно, вони додаються в кінці варіння.
Залийте м'ясо водою, щоб воно було повністю покрито +1 см. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, варіть на дуже повільному вогні 4 годину.
через 4 години потрібно посолити і додати спеції, перемішати.
Обережно шумівкою дістаньте все м'ясо з холодцю, відокремте його від кісток. бульйон проваріть 10 хвилин зі спеціями. зливний. додайте часник.
Розкладіть м'ясо по глибоких тарілочках, формах або просто судочки. Я часто роблю в формочках від тортів, тоді холодець має гарний рельєфний малюнок зверху.
залийте бульйоном. Розподіліть по всьому тарілочках однаково і м'ясо, і бульйон. Поставте в холодильник на ніч.
Вранці переверніть холодець красивою стороною вгору. Щоб він легше витягувався, опустіть форму в гарячу воду на пару секунд. Смачного!
Подібні рецепти
Холодець з баранячих ніжок
Апетитний і наваристий холодець зі свинячих ніжок і курки в домашніх умовах — відмінний варіант святкової закуски. Не полінуйтеся витратити час на кухні, щоб отримати неймовірний результат. опис приготування: 1. Насамперед очистите як слід і промийте свинячі ніжки. 2. вимийте курку, розріжте, ...
Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою
Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою — це смачне м'ясне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл або сімейна вечеря. Беріть на замітку рецепт! опис приготування: Холодець зі свинячих ніжок з яловичиною та куркою — це ситне і поживне блюдо, яке люблять усі. У святкові чи інші дні з...
Холодець зі свинячих ніжок в мультиварці
Перед вами один з найпростіших варіантів, як приготувати холодець зі свинячих ніжок в мультиварці. Якщо ви є прихильником цієї закуски, то обов'язково запам'ятовуйте рецепт. опис приготування: 1. перший секрет, який я пропоную використовувати в рецепті приготування холодцю зі свинячих ніжок в ...
Хаш зі свинячих ніжок
Хаш - це національний вірменський суп, який можна побачити не тільки в цій країні, але і по всьому Кавказу. Його ще називають "; рідким холодцем ";. Дуже ситне і смачне блюдо описано в моєму рецепті. опис приготування: Приготуйтеся до того, що вам буде потрібно багато часу для цього супу, оскі...
Холодець з курячих ніжок
Холодець з курячих ніжок — обов'язкова закуска наших сімейних застіль. Ділюся з вами рецептом. опис приготування: Отже, приступимо до приготування холодцю з курячих ніжок. 1. Спочатку перевірте чи немає на курячих ніжках пір'я. Якщо вони залишилися, то вищіпніте або обпалити курячі ніжки. 2. П...