Рецепт Солоні лимони

Рецепт Солоні лимони
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 24 дн. 13 г. 0 хв.
солоні лимони — блюдо марокканської кухні. Їх використовують як приправу, щоб підкреслити смак страви. Мало хто стикалися з засолкою лимонів, але хто одного разу приготував, залишаються у великому захваті!

опис приготування:

Одним з найважливіших факторів є витримування лимонів рівно 1 місяць. Тільки після зазначеного терміну плоди розкривають свій смак повністю. Замість морської солі ви можете використовувати звичайну, дрібну, але не йодовану.

  • лимони— 2 штуки
  • Морська сіль— 300 грам
  • імбир— 15 грам
  • розмарин сухий— 1 Чайна ложка(сухий)
  • Лавровий лист— 1 штука
солоні лимони - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти. Лимони ретельно вимийте і витріть насухо.

солоні лимони - фото крок 2 У чаші змішайте сіль, розмарин, тертий імбир, розламаний листочок лаврушки.

солоні лимони - фото крок 3 Лимони розрізати хрест на хрест, але не до кінця.

солоні лимони - фото крок 4 Розрізи заповніть підготовленої сіллю.

солоні лимони - фото крок 5 На дно чистої і сухої банки насипте пару столових ложок солі, покладіть лимон, притисніть його злегка, насипте зверху ще солі.

солоні лимони - фото крок 6 Покладіть другий лимон, притисніть і зверху засипте залишками солі.

солоні лимони - фото крок 7 Закрийте кришкою і приберіть в темне, сухе місце. Залиште на 1 місяць. Буде виділятися лимонний сік і щоб він не створював моноліт з солі, періодично трусить банку.

солоні лимони - фото крок 8 Через зазначений час лимони можна дегустувати. Смачного!

Подібні рецепти

Гриби солоні

Солоні лимони по-марокканські

Всі люблять солоні грибочки, і часто ми купуємо їх в магазині. Насправді приготувати гриби солоні дуже просто, і я розповім, як це зробити. Мінімум продуктів і море задоволення! опис приготування: В кінці першого дня з 4-х перевірте, чи достатньо розсолу. Якщо не всі гриби їм покриті, закип'ят...

Грузді солоні зі сметаною

Грузді солоні зі сметаною

Ця старовинна російська закуска, якої колись віддавали данину і і в трактирах, і в палацах, подобається вегетаріанцям і м'ясоїди. розповідаю, як приготувати грузді солоні зі сметаною! опис приготування: За своєю поживної цінності грузді відносяться до першої категорії їстівних грибів. Вони шир...

Солоні баклажани на зиму

Солоні баклажани на зиму

Цей рецепт приготування солоних баклажанів на зиму дуже сподобається всім любителям незвичайного. Будемо фарширувати баклажани овочами, і в овочевий ж прошарку і засолюють. смачно, просто і нарядно! опис приготування: як вид, це, звичайно ж, не класичний рецепт солоних баклажанів на зиму, але ...

Солоні гриби зі сметаною

Солоні гриби зі сметаною

Якщо ви вирішили побалувати смачною закускою своїх близьких, то зверніть увагу на цей рецепт і дізнайтеся, як приготувати солоні гриби зі сметаною. Всього добу - і у вас буде дивовижна закуска. опис приготування: Дуже зручний рецепт грибів солоних зі сметаною. але перш, ніж подати їх до столу,...

Солоні грузді

Солоні грузді

До вашої уваги — рецепт приготування солоних груздів з часником і кропом. Виходять дуже смачненькі грибочки — добра закуска або відповідний інгредієнт для салату. опис приготування: Ще за часів Київської Русі грузді вважалися цінними грибами, тому в російській кухні збереглася велика кількість...