Рецепт Грушевий пиріг з карамельної заливкою
Пропоную рецепт дуже смачного річного десерту — грушевий пиріг в карамельної заливці, в якому тонке пісочне тісто поєднується з соковитою грушею, карамельної заливкою і повітряної меренгою.
опис приготування:
Приготувати грушевий пиріг в карамельної заливці дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Готуйте з задоволенням і радуйте своїх рідних і близьких! Для отримання більш яскравого карамельного смаку, слід спочатку обсмажити цукор до легкого карамельного кольору і лише потім інтенсивно вмішати вершкове масло.
- Вершкове масло— 200 грам(50 грам — в тісто, 150 грам — в карамельну заливку)
- цукор— 250 грам(50 грам — в тісто, 90 грам — в карамельну заливку, 100 грам — в merengu)
- яйця— 4 штуки(1 ціле яйце — в тісто і 3 білка — для меренги)
- борошно— 200 грам(150 грам — в тісто, 2 ст. ложки — в карамельну заливку)
- сіль— 2 щіпки(1 щіпка — в тісто, 1 щіпка — в merengu)
- Лимонна кислота— 1 щіпка(в merengu)
- груші— 3 штуки(соковиті)
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор— 1 штука(в пакетику, в карамельну заливку)
У ємність для замішування тіста вбийте яйце, додайте дрібку солі і 50 грам цукру, змішайте.
додайте 50 грам м'якого вершкового масла, збийте масу.
додайте борошно, розпушувач, змішайте з яєчно-масляною сумішшю силіконової лопаткою.
Подальший заміс тесту продовжите руками, тісто виходить м'яке, еластичне.
Підготуйте форму для випічки, дно застеліть пергаментом, змащувати маслом не треба, так як тісто містить масло.
Розподіліть тісто за формою, зробіть досить високі бортики. Це можна зробити руками, а можна розкотивши качалкою між двома шарами плівки і перенісши його в форму. Поставте заготовку в морозилку на 30 хвилин.
хв 10 до того, як тісто охолоне, підготуйте карамельну заливку, покладіть на сковороду вершкове масло 150 грам і цукор 90 грам, нагрійте помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, додайте ванільний цукор.
Всипте в сковороду борошно і тримаючи сковороду на вогні добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок, приблизно протягом 1 хвилини.
Карамель для заливки повинна бути гарячою.
Очистіть груші від шкірки і насіння, наріжте на часточки.
Викладіть груші в форму.
Залийте гарячою рідкою карамеллю, поставте випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
Поки пиріг випікається, займіться приготуванням швейцарської меренги, насамперед поставте на вогонь сотейник для "; водяній лазні ";, щоб вода закипіла. У ємність для збивання влийте 3 білка і додайте дрібку солі.
Збийте білки з сіллю до м'яких піків, всипте цукор за два рази, продовжуючи збивати до стійких піків, додайте при цьому дрібку лимонної кислоти.
Поставте меренгу на "; водяну баню" і збивайте 2-3 хвилини, стежте, щоб дно не стосувалося окропу. Зніміть меренгу з "; водяній лазні" і ще раз збийте 2-3 хвилини.
Дістаньте пиріг з духовки, силіконової лопаткою викладіть зверху меренгу, плоскою стороною лопатки зробіть невеликі піки на меренге, знову помістіть в духовку, зменшивши температуру до 150 градусів ще на 20 хвилин, стежте за готовністю.
Готовий пиріг відразу не виймайте з форми, а дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Перед подачею акуратно витягніть пиріг з форми, він дуже ніжний і смачний, з тонкою скоринкою тесту, соковитою грушею і ніжною меренгою, це насолода!
Подібні рецепти
Сосиски, запечені в духовці
Рецепт приготування ніжного пирога з грушами і мигдальним кремом. опис приготування: приготувати тісто. У кухонному комбайні змішати борошно, сіль, і цукор-пісок. Додати масло і 2 столові ложки крижаної води. збивати ,поки тісто не стане розсипчастим. При необхідності поступово додати ще до 2 ...
Грушевий пиріг з розмарином
Пиріг дуже ароматний і ніжний, але з легким і хрустким тестом. Незвичайне поєднання ароматів груші і розмарину приємно дивує. Від цього пирога просто не відірватися, і їм не соромно пригостити гостей. опис приготування: Коли мої племінники приходять до мене в гості, вони завжди знають, що їх ч...
Грушевий пиріг
Смачний пиріг з соковитою грушею і хрусткою пісочної скоринкою — це дуже смачно! Побалуйте себе цим оригінальним десертом до чаю. Показую і розповідаю рецепт приготування грушевого пирога! опис приготування: Для приготування грушевого пирога потрібно одна велика стигла груша (або дві невеликі)...
Грушевий конфітюр з корицею
Давайте заготовив на зиму ароматний конфітюр з шматочками груші. Процес нескладний і не такий тривалий, як при варінні варення. А в результаті отримаємо бурштиновий смачний конфітюр до чаю. готуємо! опис приготування: джем — це те ж саме варення, але вариться із застосуванням желирующих речови...
Грушевий коктейль і журавлиною
Рецепт приготування солодкого ігристого коктейлю з грушевим нектаром, сушеної журавлиною і гілочками розмарину. опис приготування: Покласти журавлину в маленьку миску, додати 2 столові ложки теплої води. замочіть на 15 хвилин. Злити воду, висушити і охолодити до подачі на стіл. Розділити груш...