Рецепт Грушевий пиріг з карамельної заливкою

Рецепт Грушевий пиріг з карамельної заливкою
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную рецепт дуже смачного річного десерту — грушевий пиріг в карамельної заливці, в якому тонке пісочне тісто поєднується з соковитою грушею, карамельної заливкою і повітряної меренгою.

опис приготування:

Приготувати грушевий пиріг в карамельної заливці дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Готуйте з задоволенням і радуйте своїх рідних і близьких! Для отримання більш яскравого карамельного смаку, слід спочатку обсмажити цукор до легкого карамельного кольору і лише потім інтенсивно вмішати вершкове масло.

  • Вершкове масло— 200 грам(50 грам — в тісто, 150 грам — в карамельну заливку)
  • цукор— 250 грам(50 грам — в тісто, 90 грам — в карамельну заливку, 100 грам — в merengu)
  • яйця— 4 штуки(1 ціле яйце — в тісто і 3 білка — для меренги)
  • борошно— 200 грам(150 грам — в тісто, 2 ст. ложки — в карамельну заливку)
  • сіль— 2 щіпки(1 щіпка — в тісто, 1 щіпка — в merengu)
  • Лимонна кислота— 1 щіпка(в merengu)
  • груші— 3 штуки(соковиті)
  • розпушувач— 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор— 1 штука(в пакетику, в карамельну заливку)
Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 1 Приготуйте інгредієнти.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 2 У ємність для замішування тіста вбийте яйце, додайте дрібку солі і 50 грам цукру, змішайте.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 3 додайте 50 грам м'якого вершкового масла, збийте масу.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 4 додайте борошно, розпушувач, змішайте з яєчно-масляною сумішшю силіконової лопаткою.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 5 Подальший заміс тесту продовжите руками, тісто виходить м'яке, еластичне.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 6 Підготуйте форму для випічки, дно застеліть пергаментом, змащувати маслом не треба, так як тісто містить масло.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 7 Розподіліть тісто за формою, зробіть досить високі бортики. Це можна зробити руками, а можна розкотивши качалкою між двома шарами плівки і перенісши його в форму. Поставте заготовку в морозилку на 30 хвилин.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 8 хв 10 до того, як тісто охолоне, підготуйте карамельну заливку, покладіть на сковороду вершкове масло 150 грам і цукор 90 грам, нагрійте помішуючи, щоб цукор повністю розчинився, додайте ванільний цукор.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 9 Всипте в сковороду борошно і тримаючи сковороду на вогні добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок, приблизно протягом 1 хвилини.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 10 Карамель для заливки повинна бути гарячою.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 11 Очистіть груші від шкірки і насіння, наріжте на часточки.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 12 Викладіть груші в форму.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 13 Залийте гарячою рідкою карамеллю, поставте випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 14 Поки пиріг випікається, займіться приготуванням швейцарської меренги, насамперед поставте на вогонь сотейник для "; водяній лазні ";, щоб вода закипіла. У ємність для збивання влийте 3 білка і додайте дрібку солі.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 15 Збийте білки з сіллю до м'яких піків, всипте цукор за два рази, продовжуючи збивати до стійких піків, додайте при цьому дрібку лимонної кислоти.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 16 Поставте меренгу на "; водяну баню" і збивайте 2-3 хвилини, стежте, щоб дно не стосувалося окропу. Зніміть меренгу з "; водяній лазні" і ще раз збийте 2-3 хвилини.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 17 Дістаньте пиріг з духовки, силіконової лопаткою викладіть зверху меренгу, плоскою стороною лопатки зробіть невеликі піки на меренге, знову помістіть в духовку, зменшивши температуру до 150 градусів ще на 20 хвилин, стежте за готовністю.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 18 Готовий пиріг відразу не виймайте з форми, а дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Грушевий пиріг з карамельної заливкою - фото крок 19 Перед подачею акуратно витягніть пиріг з форми, він дуже ніжний і смачний, з тонкою скоринкою тесту, соковитою грушею і ніжною меренгою, це насолода!

Подібні рецепти

Грушевий пиріг з мигдальним кремом

Сосиски, запечені в духовці

Рецепт приготування ніжного пирога з грушами і мигдальним кремом. опис приготування: приготувати тісто. У кухонному комбайні змішати борошно, сіль, і цукор-пісок. Додати масло і 2 столові ложки крижаної води. збивати ,поки тісто не стане розсипчастим. При необхідності поступово додати ще до 2 ...

Грушевий пиріг з розмарином

Грушевий пиріг з розмарином

Пиріг дуже ароматний і ніжний, але з легким і хрустким тестом. Незвичайне поєднання ароматів груші і розмарину приємно дивує. Від цього пирога просто не відірватися, і їм не соромно пригостити гостей. опис приготування: Коли мої племінники приходять до мене в гості, вони завжди знають, що їх ч...

Грушевий пиріг

Грушевий пиріг

Смачний пиріг з соковитою грушею і хрусткою пісочної скоринкою — це дуже смачно! Побалуйте себе цим оригінальним десертом до чаю. Показую і розповідаю рецепт приготування грушевого пирога! опис приготування: Для приготування грушевого пирога потрібно одна велика стигла груша (або дві невеликі)...

Грушевий конфітюр з корицею

Грушевий конфітюр з корицею

Давайте заготовив на зиму ароматний конфітюр з шматочками груші. Процес нескладний і не такий тривалий, як при варінні варення. А в результаті отримаємо бурштиновий смачний конфітюр до чаю. готуємо! опис приготування: джем — це те ж саме варення, але вариться із застосуванням желирующих речови...

Грушевий коктейль і журавлиною

Грушевий коктейль і журавлиною

Рецепт приготування солодкого ігристого коктейлю з грушевим нектаром, сушеної журавлиною і гілочками розмарину. опис приготування: Покласти журавлину в маленьку миску, додати 2 столові ложки теплої води. замочіть на 15 хвилин. Злити воду, висушити і охолодити до подачі на стіл. Розділити груш...