Рецепт Студень «Куалекьясь»

Рецепт Студень «Куалекьясь»
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 8 г. 0 хв.
Куалекьясь - це удмуртський холодець. Як і всякий холодець, він смачний і ситний. А ще він економний, так як в його склад входять вуха, мова, губи, ніжки - то, що ми їмо не так вже й часто.

опис приготування:

Куалекьясь - це удмуртський холодець, який зазвичай готується тільки із субпродуктів, без додавання м'ясних частин тваринного, але тим не менше дуже смачний. Готувати його не складніше, ніж звичайний холодець або холодець. Поділюся з вами рецептом, як приготувати холодець "; Куалекьясь" в домашніх умовах.


  • Язик яловичий— 400 грам
  • вуха, губи свинячі— 400 грам
  • нога свиняча— 1 штука
  • часник— 5-6 зубчиків
  • сіль— 1 Ст. ложка(за смаком)
1 Всі інгредієнти дуже добре поскоблите і помийте. Ногу розрубати на менші шматки. В цілому вийшло близько 1 кг продуктів.

2 Складаємо в каструлю, додаємо сіль за смаком, заливаємо водою у співвідношенні: 1 кг продуктів на 1,5 л води. Ставимо на маленький вогонь і варимо 6 годин. Періодично знімаємо піну. За бажанням можна додати корінь петрушки, морква і цибуля.

3 Щоб перевірити, чи готове м'ясо, спробуйте відокремити його від кістки. Якщо відділяється легко, значить готово.

4 Дістаємо всі продукти з бульйону, залишаємо трохи остигати, а потім відокремлюємо м'ясо від кісток ноги. м'ясо, мова і вуха ріжемо на дрібненькі шматочки.

5 Відправляємо знову в бульйон і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

6 Забираємо каструлю з вогню, додаємо часник, пропущений через прес або дрібно порізаний.

7 добре розмішуємо, розливаємо у форми - і в холодне місце. Подають холодець порізаний, можна додати гірчицю або хрін.

Подібні рецепти

Студень

Картопляні гнізда

Студень — традиційне блюдо східнослов'янських народів, особливо популярне в холодну пору року. опис приготування: Холодець - старовинне російське блюдо, без якого не обходилося жодне застілля. Традиційно холодець готували на Різдво і Хрещення, коли з настанням холодів починався забій худоби. ...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...