Рецепт Студень
Студень — традиційне блюдо східнослов'янських народів, особливо популярне в холодну пору року.
опис приготування:
Холодець - старовинне російське блюдо, без якого не обходилося жодне застілля. Традиційно холодець готували на Різдво і Хрещення, коли з настанням холодів починався забій худоби.
Холодець є загуслий охолоджений м'ясної (або рибний) навар з шматочками м'яса (або риби). Холодці готують з баранини, свинини, яловичини (ноги, голова, вуха, губи), а також з риби і потрухів домашньої птиці. Принцип приготування полягає в тому, що м'ясопродукти з великою кількістю сполучної тканини при варінні перетворюються в желе.
Спочатку російські холодці були мутними, безбарвними і непривабливими, але французькі кухарі ввели в ужиток освітлення і підфарбовування бульйону прянощами, завдяки чому надали страві нового звучання. У російській кухні в холодці неодмінно додавали часник - він не тільки надавав пікантний аромат, але і довше зберігав свіжість страви. Подають холодець з гірчицею, хрін, квасом или соусом.
- Свинина (с костями и хрящами) — 1 кілограм
- яловичина (с костями и хрящами) — 700 грам
- курка (с костями и хрящами) — 700 грам
- морква— 2 штуки
- Корінь петрушки (або селери) — 1 штука
- цибулина— 1 штука
- Лавровий лист— 4-5 штук
- часник— 2 зубчики
- сіль, перець чорний мелений— — За смаком
- Перець чорний горошком— — За смаком
яловичину, свинину и курицу хорошенько промываем под проточной водой. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння. В кипящую воду кладем промытое мясо (вода должна полностью покрывать мясо, якщо треба — dolivaem vodu). Доводимо до кипіння, накрываем крышкой и варим на медленном огне еще 3 годину.
очищаємо овочі.
По закінченню обумовлених 3 часов варки мяса, добавляем в кастрюлю овощи.
Туди ж додаємо сіль, перець і лавровий лист.
Варим овощи с мясом еще около часа — до такого состояния, когда мясо будет легко отделяться от костей.
Знімаємо каструлю з вогню. Витягуємо з бульйону м'ясо, даємо злегка охолонути, после чего отделяем мясо от костей и хрящей.
Смешиваем мясо с выдавленным чесноком.
Перекладываем мясо в подходящую посуду для холодца.
Заливаем мясо процеженным бульоном.
Оставляем студень на пару часов в прохладном месте, после чего отправляем в холодильник до полного застывания.
Когда студень застынет, на его поверхности образуется шапка из жира.
Снимаем жир с поверхности студня.
холодець готовий. подавати холодним. Смачного!
Подібні рецепти
Крем-суп з печериць з картоплею
Куалекьясь - це удмуртський холодець. Як і всякий холодець, він смачний і ситний. А ще він економний, так як в його склад входять вуха, мова, губи, ніжки - то, що ми їмо не так вже й часто. опис приготування: Куалекьясь - це удмуртський холодець, який зазвичай готується тільки із субпродуктів...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...