Рецепт Грибний паштет на зиму

Рецепт Грибний паштет на зиму
Кількість порцій: 20 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Подібні заготовки користуються великим попитом у багатьох любителів грибів. Сезон заготовок починається з вересня, оскільки приготувати паштет в будь-який час року можна тільки з печериць.

опис приготування:

Основою для цієї страви можуть бути абсолютно будь-які гриби (які любите), але також приготувати грибний паштет на зиму в домашніх умовах можна навіть зі звичайних печериць. Часу йде близько 2 годин (якщо закочувати баночки і стерилізувати).

  • печериці— 800 грам
  • Білі гриби— 800 грам
  • Цибуля— 2  штуки
  • Рослинна олія— За смаком
  • сіль— За смаком
Грибний паштет на зиму - фото крок 1 1. осінь — сезон грибів, і що не закрити на зиму пару баночок грибного паштету? Готується він максимально просто — за принципом м'ясного. Отже, чистимо печериці, нарізаємо їх на 4-6 частин і відправляємо на сковороду смажитися.

Грибний паштет на зиму - фото крок 2 2. Тепер на сковороду відправляємо білий гриби в такій же кількості. Смажимо до повної готовності.

Грибний паштет на зиму - фото крок 3 3. Окремо обсмажуємо цибулю (доводимо його до появи золотистої скоринки).

Грибний паштет на зиму - фото крок 4 4. Відправляємо готовий цибулю до грибів, заливаємо склянкою води і протушіваем до тих пір, поки вся рідина не випарується.

Грибний паштет на зиму - фото крок 5 5. Готову масу відправляємо в чашу блендера і починаємо збивати. У результаті повинна вийти одноманітна кашка. Сіль і приправи додаємо до смаку.

Грибний паштет на зиму - фото крок 6 6. Потім розкладаємо по чистим баночках, стерилізуємо по 10 хвилин, закочує і відправляємо в комору.

Грибний паштет на зиму - фото крок 7 7. Готовий грибний паштет на зиму в домашніх умовах можна вживати в їжу і відразу, після приготування. В якості основи для бутербродів — це відмінний варіант.

Подібні рецепти

Грибний паштет «Домашній»

Аджика з кабачка і яблок

Якщо ви шукаєте рецепт паштету без м'яса, тоді спробуйте зробити його з грибів. Відмінна вегетаріанська закуска для всієї родини. Розповім про спосіб, як приготувати грибний паштет «Домашній». опис приготування: думаю, що для паштету можна використовувати будь-які гриби. Паштет можна кілька дн...

Грибний паштет

Грибний паштет

Цей грибний паштет готується з печериць, змішаних з цибулею і часником. Він стане вашою паличкою-виручалочкою, адже паштет можна намазати на хліб або використовувати як начинку в будь-який час року. опис приготування: Перед вами відмінний рецепт приготування грибного паштету. На самій-то справ...

Грибний салат на зиму

Грибний салат на зиму

Такий салат представляємо собою суміш грибочків з капустою, морквою і цибулею, а в якості заправки тут виступатиме томатний соус — на мій погляд, це відмінне поєднання для зимової заготовки. опис приготування: Я дуже люблю робити і потім їсти такі заготовки — взимку, особливо коли наступають с...

Французький паштет

Французький паштет

Іноді так хочеться чогось смачненького, не буденна! А коли в гості приїжджають довгоочікувані близькі, ламаєш голову, чим би таким їх здивувати. А приготуйте їм французький паштет! Це смачно. опис приготування: Французький паштет можна готувати різними способами. Що його відрізняє від нашого т...

Гороховий паштет

Гороховий паштет

Паштет можна приготувати не тільки з м'яса, але і з овочів! У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гороховий паштет, багате білком блюдо, яке стане відмінним доповненням до бутербродів. опис приготування: Приготування паштету ще ніколи не було таким легким. Вам всього лише потрібно відв...