Рецепт Грибний салат на зиму

Рецепт Грибний салат на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Такий салат представляємо собою суміш грибочків з капустою, морквою і цибулею, а в якості заправки тут виступатиме томатний соус — на мій погляд, це відмінне поєднання для зимової заготовки.

опис приготування:

Я дуже люблю робити і потім їсти такі заготовки — взимку, особливо коли наступають свята, без них взагалі ніяк не обійтися. Цей простий рецепт грибного салату на зиму я використовую найчастіше, їм поділилася зі мною мама, а тепер я і вам розповім, як приготувати таку чудову закуску. Складно тут нічого немає, щоб зробити грибний салат на зиму в домашніх умовах вам знадобляться зазначені нижче продукти і близько двох годин часу, отже, приступимо:

1) Гриби треба заздалегідь підготувати, відварити їх і нарізати на невеликі шматочки, але не сильно дрібно. Далі чистимо овочі, капусту шаткуємо, ріпчаста цибуля нарізаємо кубиками, а морква трьом на крупній тертці.

2) Викладаємо в глибоку товстостінну каструлю гриби, цибулю і моркву, додаємо рослинне масло і ставимо каструлю на вогонь, тушкуємо все, помішуючи, близько 30 хвилин.

3) Далі ми додаємо до овочів і грибів цукор і сіль, а також томатну пасту, ще 5 хвилин тушкуємо все на сильному вогні.

4) Після цього викладаємо в каструлю капусту, робимо невеликий вогонь і тушкуємо наш салат 40 хвилин, не забуваємо його помішувати, щоб не пригоріла. Після закінчення часу додаємо в блюдо улюблені спеції і оцет, знову все перемішуємо і вимикаємо вогонь.

5) Поки гриби з овочами гасилися, ми вже повинні були простерилізувати баночки з кришками, щоб вони були напоготові. Розкладаємо гарячий салат по банках, закочує їх і в перевернутому стані під ковдрою залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо салат в прохолодному темному місці, а коли настане гідний привід, дістаємо баночку і подаємо закуску до столу. Смачного!


  • гриби відварні— 1,5 кілограма(інгредієнти розраховані на 3 літра готового салату)
  • Капуста білокачанна— 1,5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 0,5 кілограма
  • морква— 0,5 кілограма
  • соус томатний— 1 Склянка
  • Масло рослинне— 400 мілілітрів
  • оцет— 50 грам
  • цукор— 50 грам
  • сіль— 50 грам
  • спеції— За смаком
Я дуже люблю робити і потім їсти такі заготовки — взимку, особливо коли наступають свята, без них взагалі ніяк не обійтися. Цей простий рецепт грибного салату на зиму я використовую найчастіше, їм поділилася зі мною мама, а тепер я і вам розповім, як приготувати таку чудову закуску. Складно тут нічого немає, щоб зробити грибний салат на зиму в домашніх умовах вам знадобляться зазначені нижче продукти і близько двох годин часу, отже, приступимо:

1) Гриби треба заздалегідь підготувати, відварити їх і нарізати на невеликі шматочки, але не сильно дрібно. Далі чистимо овочі, капусту шаткуємо, ріпчаста цибуля нарізаємо кубиками, а морква трьом на крупній тертці.

2) Викладаємо в глибоку товстостінну каструлю гриби, цибулю і моркву, додаємо рослинне масло і ставимо каструлю на вогонь, тушкуємо все, помішуючи, близько 30 хвилин.

3) Далі ми додаємо до овочів і грибів цукор і сіль, а також томатну пасту, ще 5 хвилин тушкуємо все на сильному вогні.

4) Після цього викладаємо в каструлю капусту, робимо невеликий вогонь і тушкуємо наш салат 40 хвилин, не забуваємо його помішувати, щоб не пригоріла. Після закінчення часу додаємо в блюдо улюблені спеції і оцет, знову все перемішуємо і вимикаємо вогонь.

5) Поки гриби з овочами гасилися, ми вже повинні були простерилізувати баночки з кришками, щоб вони були напоготові. Розкладаємо гарячий салат по банках, закочує їх і в перевернутому стані під ковдрою залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо салат в прохолодному темному місці, а коли настане гідний привід, дістаємо баночку і подаємо закуску до столу. Смачного!


Подібні рецепти

Грибний паштет на зиму

Сирний крем-суп з брокколі

Подібні заготовки користуються великим попитом у багатьох любителів грибів. Сезон заготовок починається з вересня, оскільки приготувати паштет в будь-який час року можна тільки з печериць. опис приготування: Основою для цієї страви можуть бути абсолютно будь-які гриби (які любите), але також п...

Грибний салат з фундуком та Пекоріно

Грибний салат з фундуком та Пекоріно

Рецепт приготування італійського грибного салату з горіхами і сиром. опис приготування: 1. Розігрійте духовку до 190 З. Викласти горіхи на лист для випічки (деко), запікати 8-10 хвилин. Після чого перекласти на рушник. 2. Змішайте в мисці нарізану цибулю-шалот, шеррі і 1/4 немає. ложки солі. З...

Листковий грибний салат

Листковий грибний салат

Салат виходить не тільки яскравою прикрасою святкового столу, але і дуже ситним завдяки грибам. складові — прості і доступні, гриби можна замінити на будь-які інші, мариновані або смажені. опис приготування: Листковий грибний салат готується дуже просто і швидко. А якщо у вас є варена картопля...

Грибний салат з пекінською капустою

Грибний салат з пекінською капустою

Дуже смачний і простий салат для сімейної вечері. Ці продукти є практично в кожному холодильнику, тому проблем з його приготуванням ні у кого не повинно виникнути. опис приготування: Для приготування цього салату можна використовувати будь-які лісові гриби або печериці. також, по бажанню, можн...

Грибний салат з сиром

Грибний салат з сиром

Грибний салат з сиром — дуже смачний і ситний салат, який сподобається всім любителям ситних і поживних салатів. Подавати блюдо можна як на святковий стіл, так і на повсякденний. опис приготування: Салат виходить досить поживним, гриби сюди підійдуть будь-які — печериці, гливи, лісові гриби і ...