Рецепт Гороховий паштет

Рецепт Гороховий паштет
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 8 г. 0 хв.
Паштет можна приготувати не тільки з м'яса, але і з овочів! У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гороховий паштет, багате білком блюдо, яке стане відмінним доповненням до бутербродів.

опис приготування:

Приготування паштету ще ніколи не було таким легким. Вам всього лише потрібно відварити горох, подрібніть його блендером, додати спеції за смаком і залишити на ніч у холодильнику — і неймовірно корисне і смачне блюдо вже у вас на столі! Паштет відмінно підійде в якості закуски, як доповнення до бутербродів, салат, послужить самостійною стравою. У рецепті зазначено рослинне масло, але я настійно рекомендую вам використовувати саме оливкова, завдяки йому смак паштету стає набагато більш насиченим.

  • жовтий горох— 1 Склянка
  • вода— 3 склянки
  • часник— 3 зубчики
  • Рослинна олія— 50 мілілітрів
  • Свіжовичавлений сік буряка— 2-3 Ст. ложок
  • мелений коріандр— 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • сушений майоран— 0,5 чайних ложки
гороховий паштет - фото крок 1 1. У друшляк висипте горох, добре промийте під проточною водою і викладіть в чашу скороварки. залийте 3 склянками холодної води. Варите в скороварке 10 хвилин.

гороховий паштет - фото крок 2 2. Якщо ви готуєте не в скороварці, спочатку залийте горох водою і залиште на 5-6 годин, після чого злийте воду, промийте горох і залийте холодною водою. Варіть на невеликому вогні протягом 40-90 хвилин (в залежності від того, який у вас горох).

гороховий паштет - фото крок 3 3. Чи не охолоджував, перемішайте горохову суміш блендером, додайте подрібнений часник, мелений коріандр, мускатний горіх, сушений майоран. Додайте рослинне масло і сік буряка.

гороховий паштет - фото крок 4 4. Посоліть і знову перемішайте блендером. Ємність для паштету добре змастіть рослинною олією і перелийте в неї горохову суміш. Накрийте кришкою і залиште в холодильнику на ніч. Смачного!

Подібні рецепти

Грибний паштет на зиму

Гороховий суп класичний рецепт

Подібні заготовки користуються великим попитом у багатьох любителів грибів. Сезон заготовок починається з вересня, оскільки приготувати паштет в будь-який час року можна тільки з печериць. опис приготування: Основою для цієї страви можуть бути абсолютно будь-які гриби (які любите), але також п...

Грибний паштет

Грибний паштет

Цей грибний паштет готується з печериць, змішаних з цибулею і часником. Він стане вашою паличкою-виручалочкою, адже паштет можна намазати на хліб або використовувати як начинку в будь-який час року. опис приготування: Перед вами відмінний рецепт приготування грибного паштету. На самій-то справ...

Французький паштет

Французький паштет

Іноді так хочеться чогось смачненького, не буденна! А коли в гості приїжджають довгоочікувані близькі, ламаєш голову, чим би таким їх здивувати. А приготуйте їм французький паштет! Це смачно. опис приготування: Французький паштет можна готувати різними способами. Що його відрізняє від нашого т...

Грибний паштет «Домашній»

Грибний паштет «Домашній»

Якщо ви шукаєте рецепт паштету без м'яса, тоді спробуйте зробити його з грибів. Відмінна вегетаріанська закуска для всієї родини. Розповім про спосіб, як приготувати грибний паштет «Домашній». опис приготування: думаю, що для паштету можна використовувати будь-які гриби. Паштет можна кілька дн...

Гороховий крем-супчик

Гороховий крем-супчик

Для здорового шлунково-кишкового тракту щодня потрібно вживати перші страви. Нижче ви зможете дізнатися, як приготувати суп-пюре зі свіжого гороху, так що додавайте в свій кулінарний арсенал смачний і корисний рецепт. опис приготування: Для кожної господині найбільш поширеної дилемою стає вибі...