Рецепт Фарширована курка рисом з чорносливом
Поєднання рису і чорносливу вже можна вважати класичним, саме його багато господинь використовують для наповнення курки, особливого, коли таке чудове блюдо готується на святковий стіл.
опис приготування:
У моєї мами таке блюдо було коронним, адже вона готувала фаршировану курку рисом з чорносливом в домашніх умовах до будь-якого свята. Всі наші друзі і знайомі знали, що будь-яке торжество ми не відзначали, на столі завжди буде стояти ароматна і неймовірно смачна курочка. Зараз я і сама часто використовую мамин рецепт приготування фаршированої курки рисом з чорносливом, адже таке частування завжди доведеться до місця.
1) спершу нам, звичайно ж, потрібно підготувати тушку курки, тому ми дуже ретельно промиваємо її під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками і натираємо курку всередині і зовні спеціями і сіллю, хай полежить і промаринуется якийсь час.
2) Чорнослив найкраще брати м'який, якщо ж він сухуватий, замочіть його на 15-20 хвилин в окропі. Після цього ми зливаємо з чорносливу воду і нарізаємо його на невеликі кубики, ріпчаста цибуля також ріжемо дрібно, морква трьом на крупній тертці, кріп і часник подрібнюємо.
3) На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до золотистого кольору. Поки овочі смажаться, ми ставимо варитися рис, але його потрібно варити не до повної готовності, а щоб він був усередині злегка сируватий.
4) Тепер з'єднуємо відварений рис, обсмажені овочі і чорнослив, додаємо подрібнений часник і кріп, сіль і перець за смаком, ретельно все перемішуємо.
5) Приготовленої начинкою щільно заповнюємо порожнину курки, змащуємо тушку зверху рослинним (або вершковим) маслом.
6) Викладаємо підготовлену курку на деко і ставимо її в духовку, готуємо 40 хвилин при 190 градусах, потім ще близько півгодини при 220 градусах. Під час запікання птицю слід кожні 10-15 хвилин поливати соком, скопившимся на деку, так вона буде соковитіше.
Готову курочку залишається тільки викласти на блюдо, прикрасити її з боків овочами і зеленню і подати до столу. Приємного всім апетиту!
- курка— 1,2-1,3 кілограма
- рис довгозерний— 300 грам(пропарений)
- чорнослив— 15-17 штук
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- морква— 1 штука
- часник— 2-3 зубчиків
- кріп свіжий— 30 грам
- Масло рослинне— 4 Ст. ложки(2 — для смаження, 2 — для смазывания курицы)
- спеції— За смаком(перець чорний мелений, приправа для курки, трави сушені)
- сіль— За смаком
1) спершу нам, звичайно ж, потрібно підготувати тушку курки, тому ми дуже ретельно промиваємо її під проточною водою, витираємо насухо паперовими рушниками і натираємо курку всередині і зовні спеціями і сіллю, хай полежить і промаринуется якийсь час.
2) Чорнослив найкраще брати м'який, якщо ж він сухуватий, замочіть його на 15-20 хвилин в окропі. Після цього ми зливаємо з чорносливу воду і нарізаємо його на невеликі кубики, ріпчаста цибуля також ріжемо дрібно, морква трьом на крупній тертці, кріп і часник подрібнюємо.
3) На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю з морквою до золотистого кольору. Поки овочі смажаться, ми ставимо варитися рис, але його потрібно варити не до повної готовності, а щоб він був усередині злегка сируватий.
4) Тепер з'єднуємо відварений рис, обсмажені овочі і чорнослив, додаємо подрібнений часник і кріп, сіль і перець за смаком, ретельно все перемішуємо.
5) Приготовленої начинкою щільно заповнюємо порожнину курки, змащуємо тушку зверху рослинним (або вершковим) маслом.
6) Викладаємо підготовлену курку на деко і ставимо її в духовку, готуємо 40 хвилин при 190 градусах, потім ще близько півгодини при 220 градусах. Під час запікання птицю слід кожні 10-15 хвилин поливати соком, скопившимся на деку, так вона буде соковитіше.
Готову курочку залишається тільки викласти на блюдо, прикрасити її з боків овочами і зеленню і подати до столу. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Рулети з лаваша з крабовими паличками
Оригінальна подача улюбленої дитячої каші. Солодка і ароматна , смачна каша з гарбуза з цукатами і медом. те, як приготувати фаршировану гарбуз, запечену в духовці з рисом, я опишу нижче. дивіться! опис приготування: гарбузову кашу, приготовлену по даним рецептом подають гарячою і прямо в гарб...
Скумбрія фарширована жовтим рисом
Скумбрія фарширована рисом — смачне, яскраве і корисне блюдо, яке підійде до будь-якого святкового столу. кількість порцій: 3 скумбрія— 1 штука Мал— 100 грам сік лимонний— 1/4 штуки сік апельсиновий— 2 Ст. ложки куркума— 2 Ст. ложки петрушка— 4 Ст. ложки базилік— 1 Чайна ложка кріп— 2 штуки сух...
Фарширована абрикосами курка «індус»
Рецепт приготування оригінального індійського страви з курки фаршированої абрикосами. опис приготування: 1. Процідити тайський соус через сито. Промити курячу грудку, підсушити і зробити отвори в вигляді кишені (для фарширування). Заповнити отвори овочами (на свій розсуд) і соусом. Закріпити в...
Фарширована курка грибами та гречкою
Цей простий рецепт фаршированої курки грибами і гречкою можна вважати класичним, адже така начинка у нас найпопулярніша, її використовують частіше за інших, давайте і ми приготуємо це відмінне блюдо. опис приготування: Не всі господині знають, як зробити фаршировану курку грибами та гречкою, а...
Фарширована курка по-італійськи
яскрава, соковита, шалено ароматна курка виходить за цим рецептом! Сонячна і пряна, як сама Італія! Якщо ви чекаєте гостей, неодмінно приготуйте таку курку, і море захоплення і захоплення вам гарантовано! опис приготування: В Італії прийнято додавати в фарш для птиці окіст або шинку, пряні ко...