Рецепт Фарширована курка грибами та гречкою

Рецепт Фарширована курка грибами та гречкою
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Цей простий рецепт фаршированої курки грибами і гречкою можна вважати класичним, адже така начинка у нас найпопулярніша, її використовують частіше за інших, давайте і ми приготуємо це відмінне блюдо.

опис приготування:

Не всі господині знають, як зробити фаршировану курку грибами та гречкою, адже багато хто думає, що приготувати таку страву дуже непросто. Але якщо ви уважно прочитає цей рецепт, то побачите, що все зовсім не так, і зробити фаршировану курку грибами і гречкою в домашніх умовах під силу будь-який з нас. Виглядає таке блюдо завжди дуже ефектно і святково, тому навіть якщо ви приготуєте таку курочку на вечерю, ви точно піднімете всієї сім'ї настрій.

1) Перш за все нам потрібно ретельно промити курку всередині і зовні, дати тушці час трохи висохнути, а потім натерти курку з усіх боків спеціями, подрібненим часником і крупною сіллю. Викладаємо її в миску, накриваємо харчовою плівкою і на кілька годин ставимо курку в холодильник маринуватися.

2) Коли час маринування курки вийде, ставимо варитися гречку, воду в каструлі потрібно злегка підсолити, готуємо крупу так, щоб вона, після того як сольем воду, залишалася злегка недовареною.

3) Тепер ми ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо подрібнену цибулю. Смажимо його до прозорості і додаємо до цибулі нарізані на невеликі шматочки гриби, коли гриби будуть майже готові, додаємо до них терту моркву, смажимо все ще пару хвилин.

4) Тепер гречка і гриби з цибулею і морквою готові, змішуємо все, а готову начинку перчимо і солимо за смаком, не забуваємо, що і сама курка теж натерта сіллю, тому з нею важливо не переборщити.

5) Промаринуватися курячу тушку дістаємо їх холодильника і відразу ж шийну частину закріплюємо зубочисткою. В отвір з боку ніг плотненько викладаємо приготовлену начинку і також закріплюємо отвір зубочистками, щоб начинка не випадали під час приготування.

6) Якщо ви не впевнені в якості роботи своєї духовки, то курку вам слід готувати у фользі або ж в рукаві, якщо ж духовка працює добре, то просто покладіть курку на змащене маслом деко.

7) Ставимо курку в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо її 1-1,5 години в залежності від розміру тушки. Якщо готуєте без фольги, то курку слід час від часу поливати скопившимся на деку жирком, щоб вона не підгоріла. Якщо ж вирішили робити блюдо в рукаві або фользі, в 15-20 хвилин до його готовності, розкрийте фольгу (рукав), щоб на вашому курочку утворилася рум'яна кірочка.

як вид, складного тут нічого немає, тому обов'язково порадуйте своїх домашніх фаршированої куркою грибами та гречкою. Приємного всім апетиту!


  • курка— 1,3-1,5 кілограма
  • гречка— 1 Склянка(объем сухой крупы)
  • печериці— 200 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • часник— 2-3 зубчиків
  • спеції— — За смаком(чорний мелений перець, чебрець, приправа для курки)
  • Масло рослинне— — За смаком
  • сіль— — За смаком
Не всі господині знають, як зробити фаршировану курку грибами та гречкою, адже багато хто думає, що приготувати таку страву дуже непросто. Але якщо ви уважно прочитає цей рецепт, то побачите, що все зовсім не так, і зробити фаршировану курку грибами і гречкою в домашніх умовах під силу будь-який з нас. Виглядає таке блюдо завжди дуже ефектно і святково, тому навіть якщо ви приготуєте таку курочку на вечерю, ви точно піднімете всієї сім'ї настрій.

1) Перш за все нам потрібно ретельно промити курку всередині і зовні, дати тушці час трохи висохнути, а потім натерти курку з усіх боків спеціями, подрібненим часником і крупною сіллю. Викладаємо її в миску, накриваємо харчовою плівкою і на кілька годин ставимо курку в холодильник маринуватися.

2) Коли час маринування курки вийде, ставимо варитися гречку, воду в каструлі потрібно злегка підсолити, готуємо крупу так, щоб вона, після того як сольем воду, залишалася злегка недовареною.

3) Тепер ми ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо подрібнену цибулю. Смажимо його до прозорості і додаємо до цибулі нарізані на невеликі шматочки гриби, коли гриби будуть майже готові, додаємо до них терту моркву, смажимо все ще пару хвилин.

4) Тепер гречка і гриби з цибулею і морквою готові, змішуємо все, а готову начинку перчимо і солимо за смаком, не забуваємо, що і сама курка теж натерта сіллю, тому з нею важливо не переборщити.

5) Промаринуватися курячу тушку дістаємо їх холодильника і відразу ж шийну частину закріплюємо зубочисткою. В отвір з боку ніг плотненько викладаємо приготовлену начинку і також закріплюємо отвір зубочистками, щоб начинка не випадали під час приготування.

6) Якщо ви не впевнені в якості роботи своєї духовки, то курку вам слід готувати у фользі або ж в рукаві, якщо ж духовка працює добре, то просто покладіть курку на змащене маслом деко.

7) Ставимо курку в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо її 1-1,5 години в залежності від розміру тушки. Якщо готуєте без фольги, то курку слід час від часу поливати скопившимся на деку жирком, щоб вона не підгоріла. Якщо ж вирішили робити блюдо в рукаві або фользі, в 15-20 хвилин до його готовності, розкрийте фольгу (рукав), щоб на вашому курочку утворилася рум'яна кірочка.

як вид, складного тут нічого немає, тому обов'язково порадуйте своїх домашніх фаршированої куркою грибами та гречкою. Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Фарширована абрикосами курка «індус»

Курка, фарширована грибами і картоплею

Рецепт приготування оригінального індійського страви з курки фаршированої абрикосами. опис приготування: 1. Процідити тайський соус через сито. Промити курячу грудку, підсушити і зробити отвори в вигляді кишені (для фарширування). Заповнити отвори овочами (на свій розсуд) і соусом. Закріпити в...

Фарширована курка по-італійськи

Фарширована курка по-італійськи

яскрава, соковита, шалено ароматна курка виходить за цим рецептом! Сонячна і пряна, як сама Італія! Якщо ви чекаєте гостей, неодмінно приготуйте таку курку, і море захоплення і захоплення вам гарантовано! опис приготування: В Італії прийнято додавати в фарш для птиці окіст або шинку, пряні ко...

Фарширована курка рисом з чорносливом

Фарширована курка рисом з чорносливом

Поєднання рису і чорносливу вже можна вважати класичним, саме його багато господинь використовують для наповнення курки, особливого, коли таке чудове блюдо готується на святковий стіл. опис приготування: У моєї мами таке блюдо було коронним, адже вона готувала фаршировану курку рисом з чорносл...

Фарширована курка в мультиварці

Фарширована курка в мультиварці

Ця страва завжди викликав захоплення у тих, хто його пробував і, напевно, багато господинь готували його не раз в духовці, ну а я хочу розповісти вам, як зробити фаршировану курку в мультиварці. опис приготування: Ніхто не стане заперечувати, що таке блюдо завжди виглядає святково і радує нас ...

Фарширована курка в духовці

Фарширована курка в духовці

Важливо освоїти базовий рецепт фаршированої курки в духовці, а вже далі — політ вашої фантазії. Експериментуйте з начинкою скільки завгодно, головне — НЕ "; накосячіть" в фундаментальні речі. опис приготування: Я люблю фарширувати курку, тому що виходить і гарнір, і основне блюдо одночасно. см...