Рецепт Ельзаський яблучний пиріг

Рецепт Ельзаський яблучний пиріг
Кількість порцій: 8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування французького яблучного пирога з заварним кремом і глазур'ю.

опис приготування:

Пиріг буде набагато смачніше, якщо він постоїть деякий час після випічки. Яблука в цьому пирозі також можна замінити грушами, персиками або абрикосами.

  • солодких яблук— 450 грам
  • корочка для пирога— 1 штука
  • густих вершків— 3/4 склянки
  • цукру— 6 Ст. ложок
  • велике яйце— 1 штука
  • жовток— 1 штука
  • екстракту ванілі— 3/4 чайних ложки
  • яблучного желе— 1/3 склянки
  • води— 1 Чайна ложка
  • цукрова пудра для посипання— За смаком
Ельзаський яблучний пиріг - фото крок 1 1. Розігріти духовку до 190 градусів зі стійкою в середині духовки. Поставити форму для пирога на деко, вистелити форму пергаментним папером або силіконовим килимком.
Очистити яблука, розрізати їх навпіл і видалити серцевину.

Ельзаський яблучний пиріг - фото крок 2 2. Розрізати половинки яблук товстими скибочками (близько 6-10 мм завтовшки). У вас вийде близько 12 шматочків від кожного яблука. Викласти скибочки яблук друг на друга, щоб вони перекривали один одного. Нічого страшного, якщо скибочки яблук виходять за краї скоринки.
У мисці або мірної чашці міксером збити жирні вершки, цукор, яйце, яєчний жовток і ванільний екстракт. Вилити отриману суміш поверх яблук. Це буде заварний крем.

Ельзаський яблучний пиріг - фото крок 3 3. Випікати пиріг протягом 50-55 хвилин, доти, поки яблука не будуть легко протикати кінчиком ножа. Викласти пиріг на стійку і дати йому охолонути, щоб він був трохи вище кімнатної температури. Щоб зробити яблучну глазур, довести яблучне желе і воду до кипіння в середній каструлі. За допомогою кисті змастити всю поверхню пирога гарячим желе. Якщо яблука і заварний крем відділилися від пирога, використовуйте глазур для заповнення тріщин. Якщо ви не використовуєте глазур, посипте пиріг цукровою пудрою.

Подібні рецепти

Єврейський яблучний пиріг

Ельзаський шукрут

Рецепт приготування яблучного пирога. Єврейська кухня. опис приготування: Збити яйця, змішати з маслом і апельсиновим соком. Додати борошна, 2 склянки цукру і порошок для випічки. Потім додати ванілін. Почистити і нарізати яблука невеликими скибочками. Змішати фрукти з корицею і 1/2 склянки цу...

Шведський яблучний пиріг

Шведський яблучний пиріг

Шведський яблучний пиріг дещо відрізняється від традиційних яблучних пирогів, до яких ми звикли. Інгредієнти практично ті ж — але пиріг з відчутно іншими смаком і текстурою. опис приготування: Шведський яблучний пиріг — це дуже соковита і ніжна яблучна випічка з апетитною мигдальної скоринкою ...

Швейцарський яблучний пиріг

Швейцарський яблучний пиріг

Швейцарія для мене особлива країна, мені пощастило побувати в ній багато раз і я завжди наголошувала для себе дуже смачну, при цьому досить просту їжу. Ділюся рецептом яблучного пирога! опис приготування: Швейцарський яблучний пиріг спекти дуже просто, необхідно тільки послідовно виконати всі ...

Французький яблучний тарт

Французький яблучний тарт

ділюся секретом, як приготувати просто чарівний французький яблучний тарт. Цей яблучний тарт — це просто любов з першої ложки, інакше і не назвеш опис приготування: По-французьки назва цього яблучного тарта звучить як Tarte aux Pommes. терпкий, я вам скажу, виходить просто чудовий. Я закохалас...

Голландський яблучний пай

Голландський яблучний пай

Голландський яблучний пай - один з моїх найулюбленіших пирогів. Це чудовий десерт з розсипчастим тестом і соковитою яблучною начинкою. Приготувати його за цим рецептом дуже легко. Спробуйте! опис приготування: Голландський яблучний пай можна подавати теплим або холодним, зі сметаною або джемом...