Рецепт Швейцарський яблучний пиріг
Швейцарія для мене особлива країна, мені пощастило побувати в ній багато раз і я завжди наголошувала для себе дуже смачну, при цьому досить просту їжу. Ділюся рецептом яблучного пирога!
опис приготування:
Швейцарський яблучний пиріг спекти дуже просто, необхідно тільки послідовно виконати всі дії, викладені в покроковому рецепті. За це ви будете винагороджені чудовим смаком пирога, до того ж його вид доставить теж естетичну насолоду.
- борошно— 250 грам
- сіль— 1 Чайна ложка(без гірки)
- крижана вода— 4 Ст. ложки
- Вершкове масло— 180 грам(80 грам — в тісто, 50 грам — в начинку, 50 грам — в заливку)
- цукор— 100 грам(1 ст. ложка — в начинку, решту цукру — в заливку)
- цукор коричневий— 2 склянки(для посыпки)
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- яблука— 2-3 штук
- лимон— 1/4 штуки
- мигдаль— 1 Склянка(в ідеалі використовується мигдаль, в даному рецепті використана суміш горіхів: funduk, волоські, мигдаль, кешью)
- обкладинка— 0,5 чайних ложки
- Свіжий крем— 1 Склянка(або вершковий сир)
- Крохмаль кукурудзяний— 1 Чайна ложка
- яйця— 2 штуки
У чашу блендера покладіть борошно, сіль, влийте крижану воду, поріжте шматочками 80 грам холодного вершкового масла, додайте розпушувач.
Пробийте всю масу.
Розподіліть тісто в рознімної формі для випічки, не забудьте вниз покласти пергамент. Пальцями акуратно розрівняйте по всій поверхні, зробіть бортики, оформите їх хвилями, наколи виделкою дно і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Подрібніть горіхи в крихту в блендері.
ЯБЛУКО чистий, наріжте їх часточками, збризніть лимонним соком.
Дістаньте форму з холодильника, всипте горіхову крихту, розрівняйте.
На горіхову крихту викладіть яблука, змастіть розтопленим вершковим маслом, відправте в духовку при температурі 190 градусів на 20 хвилин.
змішайте 1 ст. ложку цукру і 0,5 чайної ложки меленої кориці.
Посипте цукрово-коричної сумішшю яблука зверху і знову відправте в духовку на 15 хвилин.
розтопіть 2 ст. ложки вершкового масла, dobavyte крем свіжі (або вершковий сир) і кукурудзяний крохмаль.
Розтопіть вершкову масу.
збийте 2 яйця з цукром, що залишився.
Влийте яйця в вершково-сирну масу. розмішайте.
Залийте вершково-яєчною масою пиріг і знову відправте в духовку на 25 хвилин.
через 25 хвилин дістаньте пиріг, посипте коричневим цукром і продовжуйте запікати ще 20 хвилин.
пиріг готовий, дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Акуратно витягніть пиріг з форми і можна подавати до столу.
В охолодженому пирозі розкриваються всі смаки: і горіховий, і яблучний, і вершковий. Дуже добре підходить до кави. Від душі рекомендую спробувати спекти.
Подібні рецепти
Яловичина під соусом бешамель
Величезний за розмірами і дуже смачний швейцарський бутерброд з грибною начинкою. опис приготування: Величезний за розмірами і дуже смачний швейцарський бутерброд з грибною начинкою. фарш із яловичини— 1360 грам яйце— 1 штука сіль— 1 штука перець— 1 штука гірчичний порошок— 1 штука соус A1— ...
Ельзаський яблучний пиріг
Рецепт приготування французького яблучного пирога з заварним кремом і глазур'ю. опис приготування: Пиріг буде набагато смачніше, якщо він постоїть деякий час після випічки. Яблука в цьому пирозі також можна замінити грушами, персиками або абрикосами. солодких яблук— 450 грам корочка для пиро...
Єврейський яблучний пиріг
Рецепт приготування яблучного пирога. Єврейська кухня. опис приготування: Збити яйця, змішати з маслом і апельсиновим соком. Додати борошна, 2 склянки цукру і порошок для випічки. Потім додати ванілін. Почистити і нарізати яблука невеликими скибочками. Змішати фрукти з корицею і 1/2 склянки цу...
Шведський яблучний пиріг
Шведський яблучний пиріг дещо відрізняється від традиційних яблучних пирогів, до яких ми звикли. Інгредієнти практично ті ж — але пиріг з відчутно іншими смаком і текстурою. опис приготування: Шведський яблучний пиріг — це дуже соковита і ніжна яблучна випічка з апетитною мигдальної скоринкою ...
Голландський яблучний пай
Голландський яблучний пай - один з моїх найулюбленіших пирогів. Це чудовий десерт з розсипчастим тестом і соковитою яблучною начинкою. Приготувати його за цим рецептом дуже легко. Спробуйте! опис приготування: Голландський яблучний пай можна подавати теплим або холодним, зі сметаною або джемом...