Рецепт Швейцарський яблучний пиріг

Рецепт Швейцарський яблучний пиріг
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Швейцарія для мене особлива країна, мені пощастило побувати в ній багато раз і я завжди наголошувала для себе дуже смачну, при цьому досить просту їжу. Ділюся рецептом яблучного пирога!

опис приготування:

Швейцарський яблучний пиріг спекти дуже просто, необхідно тільки послідовно виконати всі дії, викладені в покроковому рецепті. За це ви будете винагороджені чудовим смаком пирога, до того ж його вид доставить теж естетичну насолоду.

  • борошно— 250 грам
  • сіль— 1 Чайна ложка(без гірки)
  • крижана вода— 4 Ст. ложки
  • Вершкове масло— 180 грам(80 грам — в тісто, 50 грам — в начинку, 50 грам — в заливку)
  • цукор— 100 грам(1 ст. ложка — в начинку, решту цукру — в заливку)
  • цукор коричневий— 2 склянки(для посыпки)
  • розпушувач— 1 Чайна ложка
  • яблука— 2-3 штук
  • лимон— 1/4 штуки
  • мигдаль— 1 Склянка(в ідеалі використовується мигдаль, в даному рецепті використана суміш горіхів: funduk, волоські, мигдаль, кешью)
  • обкладинка— 0,5 чайних ложки
  • Свіжий крем— 1 Склянка(або вершковий сир)
  • Крохмаль кукурудзяний— 1 Чайна ложка
  • яйця— 2 штуки
Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 2 У чашу блендера покладіть борошно, сіль, влийте крижану воду, поріжте шматочками 80 грам холодного вершкового масла, додайте розпушувач.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 3 Пробийте всю масу.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 4 Розподіліть тісто в рознімної формі для випічки, не забудьте вниз покласти пергамент. Пальцями акуратно розрівняйте по всій поверхні, зробіть бортики, оформите їх хвилями, наколи виделкою дно і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 5 Подрібніть горіхи в крихту в блендері.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 6 ЯБЛУКО чистий, наріжте їх часточками, збризніть лимонним соком.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 7 Дістаньте форму з холодильника, всипте горіхову крихту, розрівняйте.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 8 На горіхову крихту викладіть яблука, змастіть розтопленим вершковим маслом, відправте в духовку при температурі 190 градусів на 20 хвилин.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 9 змішайте 1 ст. ложку цукру і 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 10 Посипте цукрово-коричної сумішшю яблука зверху і знову відправте в духовку на 15 хвилин.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 11 розтопіть 2 ст. ложки вершкового масла, dobavyte крем свіжі (або вершковий сир) і кукурудзяний крохмаль.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 12 Розтопіть вершкову масу.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 13 збийте 2 яйця з цукром, що залишився.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 14 Влийте яйця в вершково-сирну масу. розмішайте.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 15 Залийте вершково-яєчною масою пиріг і знову відправте в духовку на 25 хвилин.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 16 через 25 хвилин дістаньте пиріг, посипте коричневим цукром і продовжуйте запікати ще 20 хвилин.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 17 пиріг готовий, дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 18 Акуратно витягніть пиріг з форми і можна подавати до столу.

Швейцарський яблучний пиріг - фото крок 19 В охолодженому пирозі розкриваються всі смаки: і горіховий, і яблучний, і вершковий. Дуже добре підходить до кави. Від душі рекомендую спробувати спекти.

Подібні рецепти

Гігантський швейцарський бургер з грибами

Яловичина під соусом бешамель

Величезний за розмірами і дуже смачний швейцарський бутерброд з грибною начинкою. опис приготування: Величезний за розмірами і дуже смачний швейцарський бутерброд з грибною начинкою. фарш із яловичини— 1360 грам яйце— 1 штука сіль— 1 штука перець— 1 штука гірчичний порошок— 1 штука соус A1— ...

Ельзаський яблучний пиріг

Ельзаський яблучний пиріг

Рецепт приготування французького яблучного пирога з заварним кремом і глазур'ю. опис приготування: Пиріг буде набагато смачніше, якщо він постоїть деякий час після випічки. Яблука в цьому пирозі також можна замінити грушами, персиками або абрикосами. солодких яблук— 450 грам корочка для пиро...

Єврейський яблучний пиріг

Єврейський яблучний пиріг

Рецепт приготування яблучного пирога. Єврейська кухня. опис приготування: Збити яйця, змішати з маслом і апельсиновим соком. Додати борошна, 2 склянки цукру і порошок для випічки. Потім додати ванілін. Почистити і нарізати яблука невеликими скибочками. Змішати фрукти з корицею і 1/2 склянки цу...

Шведський яблучний пиріг

Шведський яблучний пиріг

Шведський яблучний пиріг дещо відрізняється від традиційних яблучних пирогів, до яких ми звикли. Інгредієнти практично ті ж — але пиріг з відчутно іншими смаком і текстурою. опис приготування: Шведський яблучний пиріг — це дуже соковита і ніжна яблучна випічка з апетитною мигдальної скоринкою ...

Голландський яблучний пай

Голландський яблучний пай

Голландський яблучний пай - один з моїх найулюбленіших пирогів. Це чудовий десерт з розсипчастим тестом і соковитою яблучною начинкою. Приготувати його за цим рецептом дуже легко. Спробуйте! опис приготування: Голландський яблучний пай можна подавати теплим або холодним, зі сметаною або джемом...