Рецепт Шведський яблучний пиріг

Рецепт Шведський яблучний пиріг
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 55 хв.
Шведський яблучний пиріг дещо відрізняється від традиційних яблучних пирогів, до яких ми звикли. Інгредієнти практично ті ж — але пиріг з відчутно іншими смаком і текстурою.

опис приготування:

Шведський яблучний пиріг — це дуже соковита і ніжна яблучна випічка з апетитною мигдальної скоринкою і невимовним словами ароматом, яка користується великою популярністю у нас вдома рівно з того дня, коли я приготував цей пиріг вперше. знаю, що в Швеції цей пиріг називають тортом, проте будемо об'єктивні — на пиріг це схоже більше, ніж на торт.

Отже, готуємо смачний шведський яблучний пиріг!


  • яблука— 4 штуки
  • Вершкове масло— 80 грам
  • цукор— 1/2 склянки
  • мигдаль— 125 грам
  • лимон— 1 штука(можна замінити лаймом)
  • яйця— 2 штуки
Шведський яблучний пиріг - фото крок 1 складові.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 2 Мигдаль превращаем в муку при помощи блендера или процессора.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 3 яблука миємо, очищаем от сердцевины и кожуры, нарезаем на тоненькие ломтики.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 4 В сковороде доводим до кипения примерно полстакана воды с 1 ст.л. цукру.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 5 Коли цукор розчиниться — добавляем в сковороду яблоки и тушим на средне огне 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 6 Сливочное масло с оставшимся сахаром взбиваем до однородного состояния на небольшой скорости миксера.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 7 Вводим в масляную смесь желтки, отделенные от белков.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 8 Туда же добавляем цедру лимона (або лайма), сік половини лимона (или половины лайма) и измельченный в муку миндаль.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 9 Перемішуємо до однорідності.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 10 Белки отдельно взбиваем до достаточно жестких пиков.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 11 Аккуратненько вводим взбитые белки в тесто.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 12 В смазанные сливочным маслом формочки выкладываем яблоки.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 13 Поверх яблок укладываем слой теста. розрівнюємо верх.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 14 Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 45 хвилин.

Шведський яблучний пиріг - фото крок 15 Подавать желательно в теплом виде. Смачного!

Подібні рецепти

Шведський мигдальний пиріг

Панкейкі на молоці

Смачний мигдальний пиріг готується дуже просто, тому підійде для ледачих господарок. опис приготування: Пиріг нагадує по консистенції м'яке жувальний мигдальне печиво. Лимонна цедра надає пирога терпкий цитрусовий аромат, а ванільний екстракт - ніжну насолоду. Ви можете подавати мигдальний пир...

Ельзаський яблучний пиріг

Ельзаський яблучний пиріг

Рецепт приготування французького яблучного пирога з заварним кремом і глазур'ю. опис приготування: Пиріг буде набагато смачніше, якщо він постоїть деякий час після випічки. Яблука в цьому пирозі також можна замінити грушами, персиками або абрикосами. солодких яблук— 450 грам корочка для пиро...

Єврейський яблучний пиріг

Єврейський яблучний пиріг

Рецепт приготування яблучного пирога. Єврейська кухня. опис приготування: Збити яйця, змішати з маслом і апельсиновим соком. Додати борошна, 2 склянки цукру і порошок для випічки. Потім додати ванілін. Почистити і нарізати яблука невеликими скибочками. Змішати фрукти з корицею і 1/2 склянки цу...

Швейцарський яблучний пиріг

Швейцарський яблучний пиріг

Швейцарія для мене особлива країна, мені пощастило побувати в ній багато раз і я завжди наголошувала для себе дуже смачну, при цьому досить просту їжу. Ділюся рецептом яблучного пирога! опис приготування: Швейцарський яблучний пиріг спекти дуже просто, необхідно тільки послідовно виконати всі ...

Французький яблучний тарт

Французький яблучний тарт

ділюся секретом, як приготувати просто чарівний французький яблучний тарт. Цей яблучний тарт — це просто любов з першої ложки, інакше і не назвеш опис приготування: По-французьки назва цього яблучного тарта звучить як Tarte aux Pommes. терпкий, я вам скажу, виходить просто чудовий. Я закохалас...