Рецепт Шведський яблучний пиріг
Шведський яблучний пиріг дещо відрізняється від традиційних яблучних пирогів, до яких ми звикли. Інгредієнти практично ті ж — але пиріг з відчутно іншими смаком і текстурою.
опис приготування:
Шведський яблучний пиріг — це дуже соковита і ніжна яблучна випічка з апетитною мигдальної скоринкою і невимовним словами ароматом, яка користується великою популярністю у нас вдома рівно з того дня, коли я приготував цей пиріг вперше. знаю, що в Швеції цей пиріг називають тортом, проте будемо об'єктивні — на пиріг це схоже більше, ніж на торт.
Отже, готуємо смачний шведський яблучний пиріг!
- яблука— 4 штуки
- Вершкове масло— 80 грам
- цукор— 1/2 склянки
- мигдаль— 125 грам
- лимон— 1 штука(можна замінити лаймом)
- яйця— 2 штуки
Мигдаль превращаем в муку при помощи блендера или процессора.
яблука миємо, очищаем от сердцевины и кожуры, нарезаем на тоненькие ломтики.
В сковороде доводим до кипения примерно полстакана воды с 1 ст.л. цукру.
Коли цукор розчиниться — добавляем в сковороду яблоки и тушим на средне огне 5 хвилин, не забуваючи помішувати.
Сливочное масло с оставшимся сахаром взбиваем до однородного состояния на небольшой скорости миксера.
Вводим в масляную смесь желтки, отделенные от белков.
Туда же добавляем цедру лимона (або лайма), сік половини лимона (или половины лайма) и измельченный в муку миндаль.
Перемішуємо до однорідності.
Белки отдельно взбиваем до достаточно жестких пиков.
Аккуратненько вводим взбитые белки в тесто.
В смазанные сливочным маслом формочки выкладываем яблоки.
Поверх яблок укладываем слой теста. розрівнюємо верх.
Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 45 хвилин.
Подавать желательно в теплом виде. Смачного!
Подібні рецепти
Панкейкі на молоці
Смачний мигдальний пиріг готується дуже просто, тому підійде для ледачих господарок. опис приготування: Пиріг нагадує по консистенції м'яке жувальний мигдальне печиво. Лимонна цедра надає пирога терпкий цитрусовий аромат, а ванільний екстракт - ніжну насолоду. Ви можете подавати мигдальний пир...
Ельзаський яблучний пиріг
Рецепт приготування французького яблучного пирога з заварним кремом і глазур'ю. опис приготування: Пиріг буде набагато смачніше, якщо він постоїть деякий час після випічки. Яблука в цьому пирозі також можна замінити грушами, персиками або абрикосами. солодких яблук— 450 грам корочка для пиро...
Єврейський яблучний пиріг
Рецепт приготування яблучного пирога. Єврейська кухня. опис приготування: Збити яйця, змішати з маслом і апельсиновим соком. Додати борошна, 2 склянки цукру і порошок для випічки. Потім додати ванілін. Почистити і нарізати яблука невеликими скибочками. Змішати фрукти з корицею і 1/2 склянки цу...
Швейцарський яблучний пиріг
Швейцарія для мене особлива країна, мені пощастило побувати в ній багато раз і я завжди наголошувала для себе дуже смачну, при цьому досить просту їжу. Ділюся рецептом яблучного пирога! опис приготування: Швейцарський яблучний пиріг спекти дуже просто, необхідно тільки послідовно виконати всі ...
Французький яблучний тарт
ділюся секретом, як приготувати просто чарівний французький яблучний тарт. Цей яблучний тарт — це просто любов з першої ложки, інакше і не назвеш опис приготування: По-французьки назва цього яблучного тарта звучить як Tarte aux Pommes. терпкий, я вам скажу, виходить просто чудовий. Я закохалас...