Рецепт Свічкова на сметані

Рецепт Свічкова на сметані
Кількість порцій: 2 Час приготування: 40 хв.
хочу показати, як приготувати свічкова на сметані — один з найвідоміших рецептів чеської кухні. Це ніжна м'ясна вирізка з соусом і кнедликами. Ситна їжа для справжніх гурманів!

опис приготування:

Зазвичай свічкова подається з кнедликами. Готують їх з тіста, замішує на молоці і яйці з пшеничним борошном. Тісто згортається в ковбаску, нарізається і відварюється.

Також на блюдо перед подачею додається кружечок лимона, на який викладається ложка густої сметани. На сметану наливають ложку кислого варення: журавлинного або брусничного.

  • Говяжа вирізка— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • морква велика— 1 штука
  • селера— 1 штука(корінь)
  • вода чиста— 1 Склянка
  • оцет— 1 Ст. ложка
  • вершки— 2 Ст. ложки
  • обкладинка— 1 щіпка
  • сіль— 1 щіпка
  • варення бруснічне— 1 Ст. ложка(або журавлинне)
  • Чорний перець, червоний— За смаком
Свічкова на сметані - фото крок 1 Яловичу вирізку обмийте, просушіть і злегка відбийте. Шинку або шпик наріжте довгими брусочками товщиною близько сантиметра. Загорніть брусочки в яловичину, спорудивши рулетик. Цей рулетик натріть сіллю, сумішшю перців і корицею. Обсмажте його на сковороді з рослинним маслом до золотої скоринки, а потім запечіть в духовці 25 хвилин при 180 градусах.

Свічкова на сметані - фото крок 2 Очистіть моркву і селеру, а потім наріжте їх великими часточками. Ці овочі злегка обсмажте в сотейнику на рослинному маслі. Овочі повинні стати м'якими.

Свічкова на сметані - фото крок 3 Потім додайте в сотейник стакан води, щіпку солі, оцет. варіть овочі, помішуючи, поки вода не випарується наполовину. Потім масу перетріть блендером, щоб вона стала однорідною. Додайте туди вершки, розмішайте все і протріть через сито.

Свічкова на сметані - фото крок 4 Яловичий рулет наріжте шматочками близько двох сантиметрів завтовшки. На дно блюда викладіть овочеве пюре так, щоб то повністю закрило дно. На одну частину страви викладіть м'ясо, а другу частину заповніть кнедликами.

Подібні рецепти

Гриби в сметані

Салат «комплімент» з креветками

Тушковані в сметані печериці містять багато протеїнів. Ця страва з неповторним ніжним ароматом, вашим близьким обов'язково припаде до смаку. опис приготування: цікаво, але в такому поєднанні блюдо в процесі приготування набуває ледь помітний горіховий присмак. печериці— 1 кілограм крем— 150 ...

Гриби запечені в сметані

Гриби запечені в сметані

Типово російська закуска — гриби, запечені в сметані (точніше, в сметанному соусі). сніданок, популярна як в ресторанах і кафе, так і на домашніх столах наших людей. опис приготування: Рецепт запечених грибів в сметані: 1. У великій сковороді на середньому вогні розтопити вершкове і оливкове м...

Шоколадне печиво на сметані

Шоколадне печиво на сметані

Рецепт приготування печива з какао, гірким шоколадом, сметаною, корицею, мускатним горіхом і ванільним екстрактом. опис приготування: З печива можна зробити сендвічі, з'єднавши дві половинки кремом, збитими вершками або морозивом. несолодкого какао— 2 Ст. ложки соди— 1 Чайна ложка солі— 1/2 ...

Щука в сметані

Щука в сметані

смачна, ніжна, з вершковим смаком сметани… Чи не щука, а принадність. Цей простий рецепт щуки в сметані доведе, що м'ясо щуки зовсім не сухий, просто потрібно вміти правильно його приготувати. опис приготування: Цей класичний рецепт щуки в сметані додасть у ваше меню вибрати останній смачна ст...

Соковиті курячі грудки в сметані

Соковиті курячі грудки в сметані

Пропоную ще один варіант, як приготувати смачну страву з курячої грудки. Ніжне соковите м'ясо, запечене в сметані з грибами і картоплею — це повноцінний смачний і ситний обід для дружної сім'ї. опис приготування: Не секрет, що багато хто воліє вибирати з курячого м'яса саме грудки. Їх цінують ...