Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Я хочу вам розкрити старовинний бабусин рецепт, як приготувати м'ясні пальчики. Це досить просто, а ще дуже смачно. Таке блюдо підійде для святкового застілля або сімейного обіду.

опис приготування:

Свинячу вирізку потрібно нарізати, коли вона ще не до кінця розморозилася.

Так вам буде набагато легше. Якщо ви купили свіжу, покладіть її на 2 години в морозилку.

Краще відразу приготувати пальчиків з 2-3 свинячих вирізок, щоб потім не пошкодувати, що їх виявилося мало

Не потрібно виливати бульйон, який залишився від тушкованих пальчиків, він вам обов'язково стане в нагоді на кухні.


  • свиняча вирізка— 4 штуки
  • Олія— 200-250 грам
  • свиняча лопатка— 1 кілограм
  • часник— 6 зубчиків
  • Мелений перець— 1 щіпка
  • сіль велика— За смаком
  • Лавровий лист— За смаком
  • сало свиняче— 200 грам
Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 1 1. Свиную вырезку нарежьте на части, ширина которых будет соответствовать ширине "пальчиков".

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 2 2. Каждую часть вдоль волокон разрежьте на тонкие ломтики.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 3 3. Каждый мясной квадратик отбейте с обеих сторон, посолите крупной солью и поперчите. Оставьте в миске под пищевой пленкой, пусть немного промаринуются.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 4 4. Для приготовления начинки необходимо не только мясо, но и сало, чтобы было сочно и вкусно. Пропустите мясо лопаточной части, сало и чеснок через мясорубку.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 5 5. Перед тим, как руками хорошо перемешать фарш, нужно его посолить и обильно поперчить. Такого количества фарша хватит на приготовление пальчиков из 4 вирізок.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 6 6. Выложите на стол несколько заготовок мяса и начните выкладывать внутрь начинку небольшими порциями. Аккуратно подверните мясо и заворачивайте рулетик в один слой. Лишний кусочек мяса нужно отрезать, а потом тоже завернуть в него начинку.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 7 7. Край пальчика нужно защипнуть с помощью зубочистки, щоб він не розвалився.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 8 8. Разогрейте сковороду и добавьте немного масла. На большом огне обжарьте до золотистого цвета все пальчики, постійно їх перевертаючи, чтобы не вытек весь сок.
Когда пальчики остынут, нужно из каждого вынуть зубочистку, рулетик уже не распадется.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 9 9. Налейте в емкость воды, приправити сіллю (з 1,5 л води 2 чайні ложки солі), добавьте лаврушку и душистый перец (5-6 горошин). Этой жидкостью залейте пальчики, предварительно выложив их в кастрюлю с толстым дном. Поставте на вогонь, когда жидкость вскипит, 1,5 часа тушите на маленьком огне. Также можно тушить мясные пальчики и в мультиварке.

Старовинний бабусин рецепт м'ясних пальчиків - фото крок 10 10. У вас должны получиться сочные мясные пальчики, абсолютно не жирные, а очень нежные и аппетитные!

Подібні рецепти

Соус для м'ясних котлет

Салат з квасолею та селерою

Цей соус підійде для гамбургерів, чизбургеров або взагалі просто до котлет. Це не зовсім кетчуп. Тут немає оцту. Все гранично ясно, просто і смачно. опис приготування: За основу візьміть хороший томатний соус з овочами. Присмачите його спеціями і подавайте. Томатний соус— 1  літрів базилік— ...

Соус до м'ясних котлет

Соус до м'ясних котлет

Я ніколи не вважаю гаряче блюдо закінченим, якщо до нього не підібраний правильний гарнір і соус на додаток. Саме останній робить блюдо повним, а значить і більш смачним. Залишилося вибрати рецепт. опис приготування: наприклад, якщо ви хочете дізнатися, як приготувати соус до м'ясних котлет, т...

Фаршированные перцы классический рецепт

Фаршированные перцы классический рецепт

Перед вами рецепт, як приготувати фаршировані перці (класичний рецепт) в сметанно-луковой заливке. Це неймовірно смачно, совсем несложно и весьма сытно. Дуже рекомендую взяти на замітку. опис приготування: Хочу рассказать вам очень простой и весьма интересный способ, як приготувати фаршировані...

Глінтвейн рецепт класичний з апельсином

Глінтвейн рецепт класичний з апельсином

У пошуках варіанту, як зробити глінтвейн, рецепт класичний з апельсином заслуговує на особливу увагу. Це приголомшливо ароматний, зігріваючий і дуже смачний напій. опис приготування: Якщо ви хочете приготувати глінтвейн, рецепт класичний з апельсином в домашніх умовах — це відмінний варіант. Т...

Солянка з грибами (оригінальний рецепт)

Солянка з грибами (оригінальний рецепт)

Любіть солянку? Тоді вам сюди! Сьогодні я поділюся з вами рецептом приготування солянки з грибами! повірте, вам сподобається. Не будемо затягувати і відразу приступимо до приготування страви опис приготування: Блюдо виходить неймовірно ароматним і ситним. Обов'язково рекомендую спробувати його...