Рецепт Солянка по-абхазски

Рецепт Солянка по-абхазски
Кількість порцій: 10 Час приготування: 50 хв.
Якщо ви хочете приготувати класичне блюдо традиційної абхазької кухні, раджу вам спробувати солянку. Дане блюдо швидше щось середнє між другим і першим видами страв. Дуже смачно!

опис приготування:

На сході знають таємницю смачних і корисних страв. Східна кухня різноманітна. Традиції приготування страв у кожного народу свої, але як це часто буває, іноді збігаються. так, для європейської людини солянка - це суп з копченостей і великої кількості м'яса, а для абхазця це скоріше друга страва з капусти, овочів і тушкованого м'яса. Розповідаю і показую, як приготувати солянку по-абхозскі.

  • бекон копчений— 150 грам
  • Рослинна олія— 50 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля— 2 штуки
  • ковбаси копчені— 400 грам
  • Капуста білокачанна— 250 грам(можна взяти савойскую капусту)
  • Огірки солені— 3 штуки
  • Аджика або томатний гострий соус— 3 Ст. ложки
  • сіль, цукор, спеції— За смаком
Солянка по-абхазски - фото крок 1 Для приготування солянки нам необхідно взяти бекон. У мене бекон копчений. Нарізаємо його невеликими кубиками. розігріваємо сковороду. Додаємо кілька крапель олії, злегка обсмажуємо бекон. Нам потрібно всього лише трохи витопити жир з бекону. Даний крок займе близько 4-5 хвилин.

Солянка по-абхазски - фото крок 2 До измельченному і обсмаженого бекону додайте нашатковану цибулю. Обсмажте його протягом 3-5 хвилин.

Солянка по-абхазски - фото крок 3 Додайте нарізані ковбасні вироби. Не обов'язково використовувати ковбасу. Можна взяти трохи буженини, копченої курки або інших м'ясних виробів (готових). Можна додати відварене м'ясо.

Солянка по-абхазски - фото крок 4 додайте капусту. швидко перемішайте. Лук на дні сковороди дуже швидко підгорає. Якщо не перемішати, горілий цибулю дасть гіркий присмак всьому блюду.

Солянка по-абхазски - фото крок 5 Накрийте сковороду кришкою, тушкуйте ще 20 хвилин. Можна підлити трохи води при гасінні. Коли капуста стане м'якою і зменшитися в обсязі, додайте нарізані або натерті на тертці солоні огірочки, рідку сиру аджику. Тушіте, перемішуючи до готовності капусти.

Солянка по-абхазски - фото крок 6 В кінці приготування додайте трохи солі, цукру і спецій за смаком. Можна використовувати набори східних спецій.

Солянка по-абхазски - фото крок 7 Подайте солянку по-абхазски до столу. Смачного!

Подібні рецепти

Грибна солянка без капусти

Буряк під соусом

Солянка має безліч різних варіацій, Ну ось, наприклад, солянка, приготована з грибів. Суп виходить не тільки смачним, але і дуже ситним і ароматним. Пригощайтеся, гурмани! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування грибної солянки без капусти. Основу супу складають два види гриб...

Грибна солянка з картоплею і сметаною

Грибна солянка з картоплею і сметаною

Прекрасне поєднання грибів і сметани в цьому рецепті роблять блюдо дуже смачним. Трохи розбавимо звичайне блюдо новими інгредієнтами. Давайте спробуємо приготувати солянку по моїм рецептом. опис приготування: Таке блюдо ідеально виглядатиме в осінній сезон, коли можна самим зібрати грибів. але...

Грибна солянка з овочами на зиму

Грибна солянка з овочами на зиму

Хочете зробити ситну і апетитну заготовку? Тоді зверніть увагу на цей рецепт приготування грибної солянки з овочами на зиму. Така закуска стане відмінним варіантом навіть для основного блюда. опис приготування: Любителям домашніх заготовок раджу взяти на замітку це цікавий варіант, як зробити ...

Солянка без м'яса

Солянка без м'яса

Більшість людей звикли до класичного рецепту цієї страви і навіть не уявляє, як зробити солянку без м'яса. Пропоную вам дуже вдалу альтернативу. опис приготування: Дивовижно, але варіантів, як приготувати солянку без м'яса, є декілька: з рибою, грибами і навіть просто з овочів. Хтось скаже, що...

Грибна солянка з помідорами на зиму

Грибна солянка з помідорами на зиму

Дуже смачна, дуже ароматна, чудова солянка з грибами. Готується дуже просто, тому збираємо гриби, запасаємося інгредієнтами і готуємо. Взимку буде дуже смачно і мало! опис приготування: Рецепт для тих, хто ще не лінується займатися консервацією. Смачна і ароматна солянка з грибами, гаряча відв...