Рецепт Сметанний торт
Сметанний торт готується з тіста на сметані. Я додала в тісто журавлину, але цілком підійде і вишня, в тому числі, морожені ягоди. Торт виходить дуже м'яким і соковитим і чудово виглядає.
опис приготування:
Сметанний торт - просте, але в той же час дуже смачні ласощі. Підходить для щоденного чаювання. При бажанні ви можете прикрасити торт тертим шоколадом, свіжими ягодами і фруктами, збитими вершками, згущеним молоком або зефіром — кожен раз він буде виглядати по-новому і мати неповторний смак.
- Вершкове масло— 140 грам(110 г — в тісто, 30 г — для топинга)
- цукор— 1 1/2 склянки(плюс 3 ст. ложки для клюквы! 1 склянка — в тісто, 1/2 склянки — для топинга)
- Ванільний цукор— 1 Чайна ложка
- апельсинова цедра— 1 Чайна ложка
- яйця— 2 штуки
- борошно— 2 1/2 склянки(2 склянки — в тісто, 1/2 склянки — для топинга)
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- сода— 1 Чайна ложка
- сіль— 2 щіпки
- сметана жирна— 1 Склянка
- мигдаль подрібнений— 1/3 склянки
- Журавлина або вишня— 2 склянки(можно использовать и мороженые ягоды, предварительно их надо разморозить и слить сок)
2. В другой миске взбейте масло комнатной температуры с сахаром, через пару минут добавьте яйца, ванильный сахар и апельсиновую цедру. Взбивайте до кремовой консистенции.
3. Добавьте сметану и взбейте до однородной массы.
4. Затем введите измельченный в кофемолке миндаль, миксер отложите и перемешивайте лопаточкой или деревянной ложкой.
5. Добавьте смесь муки с солью, содою і розпушувачем. гарненько перемішайте.
6. В небольшой мисочке аккуратно смешайте клюкву с сахаром. Если используете другие сладкие ягоды, то цукор не знадобиться.
7. Добавьте клюкву с сахаром в тесто.
8. обережно перемішайте, пытаясь не повредить ягодки.
9. Выложите тесто в ранее приготовленную форму для запекания.
10. Приготовьте присыпку или топинг. Для этого руками разотрите 30 г масла и по пол-стакана сахара и муки.
11. Равномерно распределите топинг сверху на тесто.
12. Запекайте сметанный торт в разогретой до 180 градусів духовці протягом 45-55 хвилин (в залежності від духовки). Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою, она должна выходить из торта сухой, коли той буде готовий.
13. Пусть готовый торт остывает в течение получаса в форме. Затем вытащите его.
14. Присыпьте сметанный торт сахарной пудрой и подавайте. Смачного!
Подібні рецепти
Салат на зиму з болгарського перцю
Всі ми дуже любимо торти. Свято не свято, якщо на столі немає смачного торта, але не завжди є час на його випічку. Розповім простий і швидкий рецепт, як приготувати сметанний торт на кефірі. опис приготування: Приготування будь-якого торта вимагає знань і умінь. Не кожен може похвалитися таким...
Сметанний десерт з желе
Сметанний десерт з желе — легке і ніжне блюдо, головним інгредієнтом якого виступає сметана. кількість порцій: 7 складові: — 9 грам(крем 30% — 500 г Цукровий пісок — 100 г Вишневий сік — 150 мл Апельсиновий сік — 150 мл Персиковий сік 150 мл желатин швидкорозчинний — 18 г Какао-порошок — 10 г ...
Сметанний десерт з ягодами
ніжний, повітряний сметанний десерт з ягодами і печивом. Замість печива можна використовувати бісквіт або солодкі сухарики. Процес приготування не займе більше 15 хвилин. опис приготування: Для сметанного крему потрібно збити сметану з загустителем і пудрою. Приготувати ягоди і печиво (або біс...
Сметанний пиріг простий в духовці
Ваші рідні люблять домашню випічку і просять пиріг до вечірнього чаю, а у вас немає сил? Спечіть їм м'який, ароматний пиріг з цього дуже простим рецептом, всі будуть задоволені. Готуємо легко і смачно! опис приготування: У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати сметанний пиріг простий в ...
Сметанний пиріг з капустою
Сметанний пиріг з капустою — смакота! Його можна подати на свято, використовувати в якості закуски або навіть повноцінного страви на вечерю. Обов'язково спробуйте приготувати цей чудовий пиріг будинку. опис приготування: Як приготувати сметанний пиріг з капустою? 1. Увімкніть духовку нагрівати...