Рецепт Шпинат галет, зеленою цибулею і адигейським сиром
Дуже люблю галети. Пісочне тісто ніжне і проста формування. А начинки можуть найрізноманітніші. Наприклад, ось така: з весняною зеленню і великою кількістю сиру. смакота!
опис приготування:
Пісочне тісто містить велику кількість жирів, за рахунок чого стає щільним і розсипчастим. Кращий жир для такого тесту - вершкове масло. Можна робити тісто на смальці або топленому маслі. Дуже не рекомендую заміняти масло маргарином. Ніколи тісто на маргарині не зрівняється смаком і розсипчастою з масляним!
- вершкове масло— 100 грам
- жовток— 2 штуки
- борошно пшеничне— 1 Склянка(с / сорт)
- висівки вівсяні— 2 Ст. ложки
- цукор— 1 Чайна ложка
- сіль— 1/2 чайних ложки
- розпушувач— 1 Чайна ложка
- вода— 50 мілілітрів
- шпинат— 300 грам
- цибуля-пористий— 1/2 штуки(зелень)
- цибуля зелена— 3-4 штук
- сир— 300 грам(Адигейський)
- моцарелла— 50 грам
- сир твердий— 2 Ст. ложки(тертий)
Я завжди готую пісочне тісто в кухонному комбайні. Охолоджене вершкове масло потрібно пробити в пульсовом режимі до крихти з борошном, просіяного з розпушувачем, сіллю, цукром і висівками.
Додайте до крихті два жовтки і 50 мл дуже холодної води. Пробийте до збирання тесту в кулю.
Розкачайте тісто на килимку для випічки або пергаменті, накривши зверху папером для випічки. Розкочуйте краю трохи тонше середини. Підходящої тарілкою намітьте злегка контур кола в центрі, так ваша галета вийде рівнішою.
Викладіть в коло зелену начинку. Посоліть і поперчіть за смаком.
Накрийте її зверху скибочками адигейського сиру. Скибочки наріжте не тонкі - завтовшки близько сантиметра. Ближче до центру розкладіть тоненькі скибочки моцарели. І, нарешті, саму серединку посипте тертий твердим сиром.
Сформуйте галету, загортаючи краю на начинку і защипуючи їх складками. Краї галети можна змастити яйцем.
випікайте при 220 градусах до зарум'янювання країв і дна. Потім вимкніть нагрів і дайте дійти в духовці ще хвилин 10.
Подавайте галету теплою.
Подібні рецепти
Пельмені по-китайськи з качкою і печерицями
За традиційною технологією це блюдо, звичайно, готується з фетою, але я пропоную вам випробувати простий рецепт грецького салату з адигейським сиром, який придбати набагато простіше. опис приготування: Адигейський сир і фета, взагалі-то, дуже близькі родичі. Обидва вони відносяться до категорі...
Галет з черешнею і абрикосами
Рецепт приготування пирога з начинкою з черешні, абрикосів і кукурудзяного сиропу. опис приготування: Літо - пора ароматної черешні і абрикосів. Спробуйте приготувати смачний абрикосовий пиріг з ароматною фруктовою начинкою. солоного охолодженого масла— 240 грам води— 1/4 склянки абрикосов— ...
Галет з цукіні і рікоттою
Рецепт приготування галета з цукіні, рикоттой, пармезан, motsarelloy і bazilikom. опис приготування: Цукіні і сир в цьому Галеті прекрасно доповнюють один одного. солі— 1/4 чайних ложки охолодженого вершкового масла— 8 Ст. ложок сметани— 1/4 склянки свіжого лимонного соку— 2 чайних ложки кр...
Галет з грибами і капустою
Рецепт приготування галета з цибулею, грибами шиитаке, капустою, вареним яйцем, петрушкою і соусом з хрону і сметани. опис приготування: Пікантний соус з хроном відтіняє ніжний смак галета з начинкою з капусти і грибів. солі— 1/4 чайних ложки несолоного вершкового масла— 8 Ст. ложок сметани—...
Галет з начинкою з сквошу і цибулі
Рецепт приготування галета з начинкою з сквошу, лука, сиру і листя шавлії. опис приготування: Галет зі сквошем і карамелізований цибулею - відмінна несолодка випічка. солі— 1/4 чайних ложки вершкового масла— 8 Ст. ложок сметани— 1/4 склянки лимонного соку— 2 чайних ложки крижаної води— 1/4 с...