Рецепт Шоколадний кекс з вершковою глазур'ю
Рецепт приготування кексу з какао, сметаною і глазур'ю з гіркого шоколаду, вершків і цукру.
опис приготування:
Кекс для справжніх любителів шоколаду.
- какао-порошку— 1/3 склянки
- солі— 1 Чайна ложка
- соди— 1 1/2 чайних ложки
- великих яйця— 2 штуки
- сметани— 1/2 склянки
- екстракту ванілі— 1 Чайна ложка
- гіркого шоколаду— 120 грам(глазур)
- нектар агави (або кукурудзяного сиропу) — 1 1/2 Ст. ложки(глазур)
- цукру— 1 1/2 Ст. ложки(глазур)
2. Додати борошно, цукор, соду у велику миску, перемішати. Додати половину масляної суміші і збити. Суміш буде дуже густа. Додати решту масляну суміш і знову збити.
3. Додати яйця по одному, збиваючи після кожного додавання. Збити зі сметаною і ванільним екстрактом до однорідності.
4. Вилити суміш в підготовлену форму.
5. випікати, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою, від 40 до 45 хвилин.
Остудити кекс у формі протягом 15 хвилин, а потім витягти на блюдо. Дати охолонути перед нанесенням глазурі.
6. Щоб зробити глазур, помістити нарізаний шоколад і нектар агави в миску. Змішати вершки і цукор в маленькій каструлі, поставити на середній вогонь. готувати, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Залити гарячі вершки поверх шоколаду і збивати, поки шоколад не розтане.
7. Якщо глазур занадто рідка, дати їй постояти протягом хвилини до загустіння.
8. Полити глазур'ю кекс. Нарізати на шматки і подавати.
Подібні рецепти
Картопляна запіканка з курячим фаршем
Рецепт приготування шоколадного торта з портером і глазур'ю зі збитих вершків і шоколаду. опис приготування: Тришаровий торт з вершковою глазур'ю неймовірно смачний і варто витраченого на нього часу. борошна— 4 склянки цукру— 4 склянки соди— 1 Ст. ложка солі— 1 1/2 чайних ложки яйця— 4 шту...
Хліб з вершковою глазур'ю
Рецепт приготування дріжджового хліба з посипанням з цукру і кориці і глазур'ю з вершкового сиру, цукрової пудри, молока і ванільного екстракту. Ароматний хліб збере всю родину за сніданком кількість порцій: 6-8 вершкове масло несолоне— 4 Ст. ложки молоко тепле— 1 Склянка вода тепла— 1/3 склянк...
Шоколадні мафіни з вершковою глазур'ю
Рецепт приготування шоколадних мафінів з глазур'ю з вершкового масла, вершкового сиру, цукрової пудри і ванілі. опис приготування: Ці святкові мафіни красивого червоного кольору всередині прикрасять ваш стіл. какао— 2 чайних ложки солі— 1 Чайна ложка яйця— 2 штуки червоного харчового барвник...
Шоколадний кекс з малиновим соусом
Особливість цих кексів в тому, що вони повинні залишатися рідкими в середині. Подається з малиновим соусом. кількість порцій: 6 шоколад— 80 грам вершкове масло— 80 грам цукрова пудра— 70 грам ванільний цукор— 10 грам мука— 35 грам яйця— 2 штуки фруктове пюре— — За смаком жменю малини— 1 штука ...
Шоколадний кекс з мигдалем
Листковий кекс з підсмаженою мигдалем. кількість порцій: 10 мука— 150 грам пакетик пекарського порошку— 0,5 штуки яйця— 3 штуки вершкове масло— 125 грам цілісний мигдаль— 100 грам цукрова пудра— 200 грам ванільний цукор— 10 грам какао-порошку— 20 грам молоко— 4 Ст. ложки Розігріти духовку...