Рецепт Холодець з курячих лапок
холодець — це завжди смачно, особливо з чорним хлібом і хріном. А ще краще - з гарячою картоплею. Перед вами — простий рецепт приготування холодцю з курячих лапок. Смачно і недорого. Спробуйте!
опис приготування:
Як приготувати холодець з курячих лапок? Дивіться мій детальний рецепт з фото. Лапки і куряче м'ясо необхідно відварити з овочами. У бульйон додайте спеції. М'ясо відокремте від кісток. Потім розкладіть морква і м'ясо по тарілочках, залийте все бульйоном і залиште в охолоджуватися.
- курячі лапки— 1 кілограм
- половина курки— 800 грам
- морква— 1 штука
- цибулина— 1 штука
- сіль, перець— За смаком
- Лавровий лист— 2 штуки
- Перець чорний горошком— 3-5 штук
- вода— 1-1,5 L
2. Складіть курячі ніжки в глибоку посудину. Залийте повністю окропом і залиште на пару хвилин лапки розпариться. Потрібно це для того, щоб вони легше чистилися.
3. Зніміть шкіру з лапок, зніміть пальчики або відріжте ту частину, де був нігтик. Інше м'ясо теж потрібно вимити.
4. Складіть в каструлю половину курки (для зручності я порізала її на шматки), лапки, очищений цибулю і моркву цілком.
5. Залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть з моменту закипання на повільному вогні 3 годину. Знімайте шумівкою піну.
6. За три години холодець майже готовий. дістаньте м'ясо, а в бульйон киньте спеції, provara 5 хвилин. Додати сіль за смаком.
7. М'яса і лапок дайте трохи охолонути, щоб можна було взяти їх в руки.
8. Відокремте м'ясо від кісточок, робота ця копітка і вимагає уваги, т.к. кісточки дрібні.
9. Лук можна викинути, а з моркви зробіть прикраси для холодцю. Якщо холодець плануєте перевертати перед подачею на стіл, то прикраса кладіть на дно, якщо ні — зверху.
10. На прикрасу покладіть м'ясо.
11. Залийте бульйоном м'ясо, відправте його в холодильник на 4-6 годин для застигання, а краще - на ніч.
12. Перед подачею на стіл переверніть форму, щоб прикраса була зверху. приємного!
Подібні рецепти
Паштет з курячих потрухів
Такий суп з курячих лапок в домашніх умовах готується швидко, а виходить ситним і смачним. Це свого роду класичний рецепт, адже хто не любить хороший домашній курячий суп? Спробуйте! опис приготування: Цей простий рецепт супу з курячих лапок, як мені здається, обов'язково сподобається всім! ...
Холодець з курячих спинок
простий, дуже апетитний і нескладний у приготуванні холодець з курячих спинок в домашніх умовах прекрасно доповнить ваш новорічний стіл. опис приготування: В рецепт приготування холодцю з курячих спинок найкраще використовувати також ніжки, грудку і лапки. Така різноманітність інгредієнтів дас...
Холодець з курячих потрухів
Колись народи Півночі стали виносити пряний м'ясної відвар на мороз, де він і застигав, за що слов'яни і назвали його холодцем. Вчора це блюдо північних мисливців можна запросто приготувати і вдома. опис приготування: Крильця і шийки курки добре промиваємо. Гребінці обшпарюємо і знімаємо плі...
Холодець з курячих стегенець
Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...
Холодець з курячих ніжок
Холодець з курячих ніжок — обов'язкова закуска наших сімейних застіль. Ділюся з вами рецептом. опис приготування: Отже, приступимо до приготування холодцю з курячих ніжок. 1. Спочатку перевірте чи немає на курячих ніжках пір'я. Якщо вони залишилися, то вищіпніте або обпалити курячі ніжки. 2. П...