Рецепт Холодець класичний

Рецепт Холодець класичний
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 19 г. 0 хв.
В холодець ніколи не кладуть желатин, він застигає завдяки желюючий властивостями свинячих ніжок, вухо. А ось для м'ясної частини раджу брати курку або яловичину. Отже, Давайте почнемо!

опис приготування:

Як приготувати смачний класичний холодець? Дивіться мою покрокову інструкцію, я постараюся докладно розповісти про важливим моментах варіння холодцю. запасіться часом, терпінням і приступайте!

  • свинячі вуха— 2 штуки(великі)
  • свинячі ніжки— 2 штуки((можна замінити рулькой))
  • курка— 2 кілограма
  • Цибуля— 2 штуки
  • морква— 2-3 штук
  • Лавровий лист— 3-4 штук
  • Перець чорний горошком— 6-8 штук
  • сіль— За смаком
  • вода— За смаком
  • часник— За смаком
холодець класичний - фото крок 1 Підготуйте продукти для холодцю. Спеції та овочі відкладіть поки в сторону, вони знадобляться пізніше. Замочіть ніжки і вушка у воді з додаванням оцту, його потрібно трохи, тільки щоб прибрати запах свинки. Також вода не повинна бути крижаний, нехай буде теплою або кімнатної температури, тоді бруд легко потім відчистити. Залиште їх на годинку.

холодець класичний - фото крок 2 Через годину гострим ножем почистіть ніжки і вушка від бруду і кіптяви. Відрубайте сокиркою нігті. Вушка дуже ретельно вимийте в складочках. Все повинно бути ідеально чистим. курочку вимийте, видаліть зайвий жир і попку, залишки нутрощів, пір'я. Складіть все м'ясо в глибоку каструлю.

холодець класичний - фото крок 3 Залийте чистою холодною водою і доведіть до кипіння. М'ясо треба покрити на 2 пальця. Накрийте кришкою не дуже щільно каструлю і варіть при дуже слабкому вогні 6 годин. Періодично заглядайте в каструлю. Якщо утворилася пінка, знімайте її.

холодець класичний - фото крок 4 За годину до кінця варіння м'яса покладіть в бульйон очищені цибулю і моркву, сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть далі холодець.

холодець класичний - фото крок 5 через 6 годин холодець майже готовий. Видаліть обережно з бульйону морква, лавровий лист і цибулю. Вони не знадобляться. Я іноді ріжу в бульйон дрібно морква для краси, але це не обов'язково. Дайте холодцю охолонути.

холодець класичний - фото крок 6 Обережно дістаньте все м'ясо з холодцю, остудіть, щоб можна було брати його чистими руками. Відокремте м'ясо від кісток. Розкладіть все м'ясо по вазочках, тарілочках глибоким, судочки. Я зазвичай кладу трохи більше половини тарілочки, адже ще буде бульйон.

холодець класичний - фото крок 7 Коли все м'ясо буде розкладено по тарілочках, переходимо до бульйону. Його потрібно обов'язково процідити, там адже можуть бути дрібні кісточки і перець горошком. Додайте кілька зубчиків часнику розчавленого, перемішайте і залийте все тарілочки бульйоном. Приберіть в холодильник на ніч.

холодець класичний - фото крок 8 Вранці холодець класичний буде готовий! Обережно ложечкою зніміть верхній смалець і подавайте до столу з гірчицею, перцем, хлібом, оцтом. приємного!

Подібні рецепти

Холодець (швидкий рецепт)

Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)

Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...

Холодець домашній

Холодець домашній

Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...

Холодець з голови сома

Холодець з голови сома

Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...

Холодець з яловичих литок

Холодець з яловичих литок

холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...

Холодець з курячих стегенець

Холодець з курячих стегенець

Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...