Рецепт Холодець класичний
В холодець ніколи не кладуть желатин, він застигає завдяки желюючий властивостями свинячих ніжок, вухо. А ось для м'ясної частини раджу брати курку або яловичину. Отже, Давайте почнемо!
опис приготування:
Як приготувати смачний класичний холодець? Дивіться мою покрокову інструкцію, я постараюся докладно розповісти про важливим моментах варіння холодцю. запасіться часом, терпінням і приступайте!
- свинячі вуха— 2 штуки(великі)
- свинячі ніжки— 2 штуки((можна замінити рулькой))
- курка— 2 кілограма
- Цибуля— 2 штуки
- морква— 2-3 штук
- Лавровий лист— 3-4 штук
- Перець чорний горошком— 6-8 штук
- сіль— За смаком
- вода— За смаком
- часник— За смаком
Через годину гострим ножем почистіть ніжки і вушка від бруду і кіптяви. Відрубайте сокиркою нігті. Вушка дуже ретельно вимийте в складочках. Все повинно бути ідеально чистим. курочку вимийте, видаліть зайвий жир і попку, залишки нутрощів, пір'я. Складіть все м'ясо в глибоку каструлю.
Залийте чистою холодною водою і доведіть до кипіння. М'ясо треба покрити на 2 пальця. Накрийте кришкою не дуже щільно каструлю і варіть при дуже слабкому вогні 6 годин. Періодично заглядайте в каструлю. Якщо утворилася пінка, знімайте її.
За годину до кінця варіння м'яса покладіть в бульйон очищені цибулю і моркву, сіль, лавровий лист і перець горошком. Варіть далі холодець.
через 6 годин холодець майже готовий. Видаліть обережно з бульйону морква, лавровий лист і цибулю. Вони не знадобляться. Я іноді ріжу в бульйон дрібно морква для краси, але це не обов'язково. Дайте холодцю охолонути.
Обережно дістаньте все м'ясо з холодцю, остудіть, щоб можна було брати його чистими руками. Відокремте м'ясо від кісток. Розкладіть все м'ясо по вазочках, тарілочках глибоким, судочки. Я зазвичай кладу трохи більше половини тарілочки, адже ще буде бульйон.
Коли все м'ясо буде розкладено по тарілочках, переходимо до бульйону. Його потрібно обов'язково процідити, там адже можуть бути дрібні кісточки і перець горошком. Додайте кілька зубчиків часнику розчавленого, перемішайте і залийте все тарілочки бульйоном. Приберіть в холодильник на ніч.
Вранці холодець класичний буде готовий! Обережно ложечкою зніміть верхній смалець і подавайте до столу з гірчицею, перцем, хлібом, оцтом. приємного!
Подібні рецепти
Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)
Культ холодцю на наших столах - це не міф, а реальність, яка перестала носити винятково святковий характер. Сьогодні я розповім вам, як приготувати холодець і догодити своїй свекрусі. опис приготування: Готовий холодець подавайте в гірчицею або хріном. Якщо вам не подобається м'ясо свинячих ні...
Холодець домашній
Домашній холодець — це не тільки фантастично смачна страва, але ще і справжній сімейний кулінарний ритуал, приготування і поїдання якого — медитація не гірше ліплення пельменів. ділюся рецептом. опис приготування: Простий рецепт холодцю домашнього: 1. Купуєте пару мотолижок (ніжок) — можна тіл...
Холодець з голови сома
Оригінальна закуска як раз для новорічних свят або святкової вечері. Легка, але разом з тим смачна і з рибкою. Ділюся з вами рецептом холодцю з голови сома — дивіться, не пошкодуєте! опис приготування: хоча холодець — це традиційно свиняча закуска, можна сміливо готувати холодець і з птиці, і ...
Холодець з яловичих литок
холодець — одне з блюд, згадка про який асоціюється з Новим роком та Різдвом. У кожної господині свій рецепт цього прекрасного страви. Я пропоную приготувати холодець з яловичих литок. опис приготування: Холодець з яловичих литок, на мій погляд, найсмачніший з усіх видів цієї закуски. Готувати...
Холодець з курячих стегенець
Смачний і простий у приготуванні холодець з курячих стегенець займе почесне місце на вашому святковому столі і не тільки. Гості точно оцінять таке блюдо гідно! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Холодець з курячих стегенець — це доступне і недороге блюдо. Приготувати його можна як до...