Рецепт Хашлама зі свинини

Рецепт Хашлама зі свинини
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Саме час приготувати таке смачне блюдо, як хашлама зі свинини. Велика кількість овочів і зелені зробить вірменську хашламу просто чудовою, ароматної, пальчики оближеш!

опис приготування:

Вірменська кухня вважається однією з найдревніших і найсмачніших. Гідне місце серед всіх національних страв займає хашлама, яку традиційно готують тільки чоловіки і частіше - у свята. Іноді в хашламу додають пиво або вино, це надає хашламу особливий смак. взимку, з овочів, в блюдо закладають тільки картопля, помідори і цибулю, а влітку - все різноманіття овочів, на вибір.

  • Свинина, реберця— 1,5 кілограма
  • Картопля— 6 штук
  • баклажани— 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • морква— 2 штуки
  • Болгарський перець— 3 штуки
  • помідори— 6 штук
  • часник— 6 зубчиків
  • вода (пиво, вино)  — 500 мілілітрів
  • зелень свіжа— 2-3 Пучков
  • Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
  • Спеції для м'яса— 2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
1 Всі овочі і зелень почистіть, промийте під холодною проточною водою. Овочі наріжте невеликими шматочками.

2 Свинячі реберця промийте, розділіть на порційні шматки, викладіть в пластиковий контейнер, додайте чорний перець, сіль, спеції для м'яса, хмелі-сунелі і добре перемішайте. Накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на 1 час.

3 товстостінну каструлю (знур або котел) розжарити, влийте рослинне масло і нагрійте його.

4 Викладіть в казан мариноване м'ясо, зверху покладіть шар цибулі, нарізаного великими півкільцями.

5 Укладайте овочі шарами, не перемішуючи: морква, картопля, баклажани, болгарський перець, помідори. Між деякими шарами і зверху покладіть цілі гілочки різної зелені (кріп, петрушка, Braai), додайте трохи солі і чорного меленого перцю.

6 Влийте в казан воду (пиво або вино), щільно накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до повільного і готуйте страву 2 годину.

7 через 2 години додайте рубаний часник, перемішайте і зніміть з вогню.

8 Дайте хашламу настоятися 10 хвилин і подавайте на стіл гарячою, прикрасивши рубаною свіжою зеленню.

9 Смачного!

Подібні рецепти

Хашлама з баранини на пиві

Вірменська хашлама

хашлама — це неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо кавказької кухні, в якому баранина тушкується протягом двох годин з овочами, завдяки чому м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м'яким. опис приготування: Любителі кавказької кухні повинні оцінити цей рецепт приготування хашламу з барани...

Хашлама з яловичини з картоплею

Хашлама з яловичини з картоплею

Хашлама з яловичини з картоплею за оригінальним рецептом готується більш 4 годин. Це дуже смачна страва, батьківщину якого відновити сьогодні досить важко. опис приготування: Хашлама з яловичини з картоплею — це дуже смачне і наваристий блюдо. що, потрібно визнати, що такий варіант хашламу має...

Гороховий суп зі свинини

Гороховий суп зі свинини

У холодні осінні і зимові дні немає нічого кращого, ситніше і тепліше наваристого супчика. особливо горохового. Його ніжний смак і поєднання рослинного і тваринного білка насичують і бадьорять. опис приготування: У моїй родині цей супчик дуже люблять і поважають. Чоловік і діти з задоволенням ...

Ескалоп зі свинини

Ескалоп зі свинини

ескалоп — це нежирні шматки м'яса без кісточки, обсмажені на сковороді без панірування. Найкраще використовувати свинячу вирізку. Ескалоп готується з ниркової частини, де м'ясо особливо м'яке і ніжне. опис приготування: Що може бути краще для чоловіка, цінує хороше м'ясо, ніж добре підсмажений...

Філе свинини

Філе свинини

Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування найсмачнішого, ніжного і соковитого м'яса з філе свинини. Результат вас приємно здивує! опис приготування: Соковите і м'яке філе свинини поєднується з будь-яким гарніром. Підходить для святкового столу або романтичної вечері. Улюблена страва мог...