Рецепт Хашлама зі свинини
Саме час приготувати таке смачне блюдо, як хашлама зі свинини. Велика кількість овочів і зелені зробить вірменську хашламу просто чудовою, ароматної, пальчики оближеш!
опис приготування:
Вірменська кухня вважається однією з найдревніших і найсмачніших. Гідне місце серед всіх національних страв займає хашлама, яку традиційно готують тільки чоловіки і частіше - у свята. Іноді в хашламу додають пиво або вино, це надає хашламу особливий смак. взимку, з овочів, в блюдо закладають тільки картопля, помідори і цибулю, а влітку - все різноманіття овочів, на вибір.
- Свинина, реберця— 1,5 кілограма
- Картопля— 6 штук
- баклажани— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 2 штуки
- морква— 2 штуки
- Болгарський перець— 3 штуки
- помідори— 6 штук
- часник— 6 зубчиків
- вода (пиво, вино) — 500 мілілітрів
- зелень свіжа— 2-3 Пучков
- Хміль-сунелі— 2 чайних ложки
- Спеції для м'яса— 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений— За смаком
- сіль— За смаком
2 Свинячі реберця промийте, розділіть на порційні шматки, викладіть в пластиковий контейнер, додайте чорний перець, сіль, спеції для м'яса, хмелі-сунелі і добре перемішайте. Накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на 1 час.
3 товстостінну каструлю (знур або котел) розжарити, влийте рослинне масло і нагрійте його.
4 Викладіть в казан мариноване м'ясо, зверху покладіть шар цибулі, нарізаного великими півкільцями.
5 Укладайте овочі шарами, не перемішуючи: морква, картопля, баклажани, болгарський перець, помідори. Між деякими шарами і зверху покладіть цілі гілочки різної зелені (кріп, петрушка, Braai), додайте трохи солі і чорного меленого перцю.
6 Влийте в казан воду (пиво або вино), щільно накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до повільного і готуйте страву 2 годину.
7 через 2 години додайте рубаний часник, перемішайте і зніміть з вогню.
8 Дайте хашламу настоятися 10 хвилин і подавайте на стіл гарячою, прикрасивши рубаною свіжою зеленню.
9 Смачного!
Подібні рецепти
Вірменська хашлама
хашлама — це неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо кавказької кухні, в якому баранина тушкується протягом двох годин з овочами, завдяки чому м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м'яким. опис приготування: Любителі кавказької кухні повинні оцінити цей рецепт приготування хашламу з барани...
Хашлама з яловичини з картоплею
Хашлама з яловичини з картоплею за оригінальним рецептом готується більш 4 годин. Це дуже смачна страва, батьківщину якого відновити сьогодні досить важко. опис приготування: Хашлама з яловичини з картоплею — це дуже смачне і наваристий блюдо. що, потрібно визнати, що такий варіант хашламу має...
Гороховий суп зі свинини
У холодні осінні і зимові дні немає нічого кращого, ситніше і тепліше наваристого супчика. особливо горохового. Його ніжний смак і поєднання рослинного і тваринного білка насичують і бадьорять. опис приготування: У моїй родині цей супчик дуже люблять і поважають. Чоловік і діти з задоволенням ...
Ескалоп зі свинини
ескалоп — це нежирні шматки м'яса без кісточки, обсмажені на сковороді без панірування. Найкраще використовувати свинячу вирізку. Ескалоп готується з ниркової частини, де м'ясо особливо м'яке і ніжне. опис приготування: Що може бути краще для чоловіка, цінує хороше м'ясо, ніж добре підсмажений...
Філе свинини
Сьогодні я хочу поділитися рецептом приготування найсмачнішого, ніжного і соковитого м'яса з філе свинини. Результат вас приємно здивує! опис приготування: Соковите і м'яке філе свинини поєднується з будь-яким гарніром. Підходить для святкового столу або романтичної вечері. Улюблена страва мог...