Рецепт Хашлама з баранини на пиві
хашлама — це неймовірно смачне, ароматне і ситне блюдо кавказької кухні, в якому баранина тушкується протягом двох годин з овочами, завдяки чому м'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і м'яким.
опис приготування:
Любителі кавказької кухні повинні оцінити цей рецепт приготування хашламу з баранини на пиві по достоїнству, адже тут у нас є і ароматне м'ясо і багато-багато овочів. Робити це блюдо мене навчив один мій хороший знайомий, правда ось казана у мене немає, тому доводиться готувати хашламу з баранини на пиві в домашніх умовах в товстостінній каструлі. Не знаю, наскільки мій варіант відрізняється від оригінального, але з упевненістю можу сказати вам, що хашлама — це одне з найсмачніших страв, які я коли-небудь пробувала.
- баранина— 1,5 кілограма(реберця, м'якоть з кісткою)
- помідори— 5-6 штук
- Картопля— 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста— 4 штуки
- Перець болгарський— 2-3 штук
- часник— 3-4 зубчиків
- печериці— 2-3 штук(великі)
- пиво світле— 1 літр
- зелень свіжа— 30-40 грам(Braai, базилік, Зелена цибуля)
- спеції— За смаком(приправа для хашламы, перець чорний мелений)
- сіль— За смаком
помідори промиваємо, нарізаємо їх кружечками і половину помідорів відправляємо на м'ясо.
На помідори викладаємо половину нарізаного півкільцями ріпчастої цибулі.
Болгарський перець очищаємо від насіння і також нарізаємо півкільцями, половину від усього перцю кладемо поверх лука.
Потім йдуть промиті і нарізані пластинками печериці (половина від усіх грибів), далі повторюємо всі шари ще раз.
Тепер нам потрібно залити м'ясо з овочами пивом і водою, причому їх кількість повинна бути приблизно однаковим, а рідина повинна бути нижче краю каструлі на 2 см. Тому кількість пива і води відміряйте виходячи з розмірів вашої каструлі. Потім ми накриваємо каструлю кришкою і ставимо її на сильний вогонь.
Спочатку ми готуємо хашламу на сильному вогні протягом півгодини, потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо все ще годину, а ближче до кінця цього години починаємо чистити картоплю. Після того як хашлама годинку покипит на середньому вогні, ми робимо самий слабкий вогонь, солимо все і заправляємо спеціями, картопля ставимо варитися в окремій каструлі. Тушкуємо баранину з овочами на слабкому вогні ще 30 хвилин, в кінці при необхідності досолюємо і додаємо часник.
Коли страва буде готове, вимикаємо вогонь і даємо йому ще 10-15 хвилинок постояти під кришкою. Потім шумівкою викладаємо м'ясо з овочами на порційні тарілки, додаємо відварену картоплю і посипаємо все подрібненою зеленню. Смачного!
Подібні рецепти
Пиріжки з картоплею та ковбасою
Саме час приготувати таке смачне блюдо, як хашлама зі свинини. Велика кількість овочів і зелені зробить вірменську хашламу просто чудовою, ароматної, пальчики оближеш! опис приготування: Вірменська кухня вважається однією з найдревніших і найсмачніших. Гідне місце серед всіх національних страв...
Хашлама з яловичини з картоплею
Хашлама з яловичини з картоплею за оригінальним рецептом готується більш 4 годин. Це дуже смачна страва, батьківщину якого відновити сьогодні досить важко. опис приготування: Хашлама з яловичини з картоплею — це дуже смачне і наваристий блюдо. що, потрібно визнати, що такий варіант хашламу має...
Яловичина в пиві
Неймовірно м'яке і ніжне м'ясо, приготоване таким незвичайним способом: за допомогою пива. Спробуйте і ви не залишитеся розчаровані його надзвичайним смаком. опис приготування: Рецепт приготування яловичини в пиві цікавий не тільки тим, що тут ми будемо використовувати пиво в якості одного з о...
Хліб «Garmoška» на пиві з сиром
Це оригінальний хліб з незвичайним смаком стане обов'язковим у вашому меню і одним з ваших улюблених! Вершкове масло, гірчичний, паприка і тертий сир в якості начинки… що може бути краще? опис приготування: Якщо ви шукаєте новий рецепт оригінального хліба, пропоную дізнатися, як приготувати хл...
Яловичина тушкована в пиві з цибулею
Рецепт приготування тушкованою в пиві яловичини з цибулею, часником, чебрецем і розмарином. опис приготування: Яловичина і пиво - чудове поєднання! Навіть не дуже якісна яловичина знаходить при такому способі готування - в пиві - дивовижний смак. Чебрець і розмарин надають страві вишуканий аро...